Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich, 

Odkopuję temat sprzed kilku lat.

Mianowicie chciałbym poznać wasze opinie na temat ciągnika Zetor 9540 oraz modeli podobnych tj. 10540; 8540; 7540..

Proszę użytkowników tych modeli o jak najwięcej uwag, spostrzeżeń zalet/wad jakie posiadają te ciągniki i na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie.

Z góry dzięki za pomoc 😉

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Adam20000
      Jaki polecacie ciągnik do 100km do uprawy warzyw. Myślałem nad marką New Holland 
    • Przez FoxGoose
      Cześć, przymierzam się do zakupu pierwszego ciągnika.
      Warto dodać, że szukam polecenia co w naszym kraju, w rejonach Tarnowa warto kupić. Budżet do 20 tys.

Potrzebuje wyrównać i zaorac 3ha. Wyrwać kilka krzewów i kosić regularnie trawę. Może w przyszłości dojdzie rębak. 

Ktoś może polecić coś, z czym poradzi sobie ktoś bez jakiekolwiek doświadczenia mechanicznego? 
    • Przez Adask0000
      Witam, szukam traktorka do prac w firmie ogrodniczej, zastanawiam się nad solis 26 oraz hinomoto hm-275. Potrzebuje żeby dobrze pracował z turem i glebogryzarka.  Czy ktoś z was miał doświadczenia z tymi maszynami? Czy może macie jakieś inne ciekawe propozycje ? Pochodze z Łodzi i ważne dla mnie żeby serwis nie był bardzo daleko w praktycznych przyczyn , pozdrawiam. 
    • Przez agentkujawy
      Witam serdecznie. 
      Obecnie posiadam 4,2 ha (większość IIIb i trochę IIIa), we wrześniu 2024, dokupiłem 4,6 ha (również w więszkości IIIb i trochę IIIa)
      Do tej pory uprawiałem wszystko Zetorem 5211, ciągnik pracował z Lemkenem Opalem 2, Amazone d7, agregat 2,1m, rozsiewacz amazone 500kg oraz Termitem 400l. Na 4,2 ha sprawował się super, jednak na ponad 8, już nie domaga.
      W związku z mały rozwojem gospodarstwa, oraz planami na przyszłość (planuję za jakieś 4-5 lat po rodzinie przejąć 7 ha), szukam ciągnika o mocy około 80-100 km. Chciałbym, żeby pociągnął agregat 3,6m, oraz pług obrotowy 4x40 lub 3x50 (maszyn jeszcze nie mam, tylko te rozmiary wydają mi się optymalne). Siewnik, opryskiwacz, rozsiewacz na razie będzie pracował z Zetorem, nie planuje go sprzedawać. 
      Chciałbym, żeby ciągnik był 4 cylindrowy, a mój budżet to około 80 tyś zł + jakiś przegląd / remont.
      Najbardziej zastanawiam się nad MF 6150, MF 3070 lub Ares 550. Jakie są opinie na temat tych ciągników, w MF słyszałem, że skrzynie nie były ich mocną stronę. Jakie ciągniki o tej mocy są jeszcze polecane? 
      Widziałem sporo tematów, ale w żadnym nie znajduję odpowiedzi  
      Pozdrawiam. 
    • Przez Lok125
      Witam panowie staje przed wyborem nowego ciągnika w mocy około 75 km, będzie to ciągnik którego będę używał można pow do wszystkich rzeczy czyli orka, uprawa, rozsiewnie nawozów i uprawa w truskawce. Zastanowialem się nad 4 markami : Kubota m4072, New Holland t4.75, Case farmall 75c, Deutz fahr 5080g. Macie o nich jakieś opinie złe/dobre? Ktory z nich byłby najlepszy?
  • Dodaj nową pozycję...
v