casefarmer

Hydrostat w fortschritt e514

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
casefarmer    30

Witam. Montował ktoś z was napęd hydrostatyczny do fortschrttta E514/E512. Przymierzam się do tej przeróbki i szukam przykładów jeżeli ktos to zrobił. Z góry dzięki .

JD1052    153

Jak masz silnik Perkins 155km to możesz kombinować ale jak ifa to bym sobie odpuścił bo będzie zbyt słaby-każdy kombajn z fabrycznym hydro miał silnik mocniejszy o ok 20-30km względem wersji ze zwykłym napędem.

casefarmer    30

Mam perkinsa 150 km. Właśnie minusem hydrostatu jest większe zużycie paliwa i obciążenie silnika bo przecież pompa hydrostatu potrzebuje mocy. Jednak wygoda temu wybacza.

Wiadomość z agroFakt.pl

Michał88    141

Zastanów się czy to ma sens ekonomiczny. Żeby to zrobić dobrze to na części i jakąkolwiek estetykę potrzeba około 10-15 tyś zł .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez GrPaweł
      Witam mam problem przy Fortschritt 323 ponieważ gdy uciekł mi cały olej z skrzyni i wlałem nowy to teraz mam problem bo nie chcą mi się podnieść ani opuścić ramiona. Proszę o poradę 
    • Przez GrPaweł
      Witam mam problem przy Fortschritt 323 ponieważ gdy uciekł mi cały olej z skrzyni i wlałem nowy to teraz mam problem bo nie chcą mi się podnieść ani opuścić ramiona. Proszę o poradę 
    • Przez MECHANIZATOR
      czy ktoś z was miał styczność z tym kombajnem i jakie znacie opinie na jego temat - głównie chodzi mi o awaryjność spalanie i wydajność
    • Przez JadeNaFarcie
      Witam, mam takie pytanko, czy idzie jakoś przerobić sieczkarnie tak, żeby nie trzeba było zakładać ciągle paska, tylko żeby był na stałe a włączanie było z kabiny elektryczne? Wiem, że jest coś takiego w tych kombajnach, bo przed kupnem oglądałem jednego takiego właśnie, ale był mocno zgnity i nie miał klimy, więc wziąłem ten na pasek 
    • Przez GazoMichal
      Witam. Z uwagi na bardzo małą podaż części na rynku wtórnym do kombajnu MDW Fortschritt 524 chciałbym stworzyć na bazie Waszego doświadczenia listę części, które pasują z MDW E514 do modelu jak w tytule.
      Z własnego doświadczenia wiem, że pas na młocarnie jest taki sam. Wydaje mi się, że sam wariator na osi młocarni też powinien pasować. Wiem, że jego konstrukcja jest inna, ale nie powinno to uniemożliwić montażu do 524. Próbował ktoś tak zrobić?
       Klawisze (wytrząsacze) też pasują. Różnią się trochę rozstawem   śrub, ale z uwagi na bardzo szerokie otwory fasolowe, da się je zamontować bez żadnych przeróbek. Różnice są jeszcze trzy: w 524 mamy druty przykręcone od góry klawiszy, które wydaje mi się, że można przykręcić do klawiszy z E514; druga rzecz to śruby w 524 w mocowaniu tylnym są poza korytem klawisza, a w 514 są w środku koryta, co może powodować w skrajnych przypadkach przyklejanie się wilgnej masy i zapychaniu klawisza; trzecia różnica to minimalnie inne nachylenie pierwszej (od strony młocarni) kratki górnej klawisza. Wszystkie te różnice są do pominięcia z uwagi na fakt, że klawisze zamontujemy bezproblemowo i bez żadnych przeróbek do 524.
      Podobno tłoczki od przyśpieszacza jazdy są inne niż w e514 - są dłuższe. Czy macie jakieś porównanie?

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj