Polecane posty

Witam, gdzie znajduje się zawór piorytetu hydraulika/tylni podnośnik w mf serii 64 na dyna 6?

Bo na tym komputerze z lewej strony przestawiam te procenty ale nie ma żadnej różnicy w działaniu tylnego podnośnika albo szybkości hydrauliki.

Zależy mi na działaniu tego, ponieważ z lekkimi maszynami by tak agresywnie nie podnosił do góry jak teraz. 

JD1052    165
Napisano (edytowany)

Hmm nie wiem czy w którymś ciągniku jest regulacja szybkości podnoszenia podnośnika...opuszczania to tak.... Co do wyjść hydraulicznych to wydatek można zmienić 

Edytowano przez JD1052

Dnia 17.02.2023 o 12:28, JD1052 napisał:

Hmm nie wiem czy w którymś ciągniku jest regulacja szybkości podnoszenia podnośnika...opuszczania to tak.... Co do wyjść hydraulicznych to wydatek można zmienić 

Tak jest regulacja szybkości podnoszenia, nawet w instrukcji jest to tak nazwane, jest to po prostu zaworek który reguluje wydatek oleju na tylni podnośnik i tylne złącza. 

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez mariusz1105
      Ktoś już naprawiał ta usterkę i wymieniał łancuch napędu albo może któras zębatkę. U mnie róży większym obciążeniu już hałasuje. Chciałbym to naprawić ale nie wiem jak się zabrać do tego. Może ktoś już robił i wie co trzeba rozebrać by to ogarnąć. 
    • Przez mariusz1105
      Naprawiał ktoś napęd pompy hydraulicznej ten nieszczęsny łancuch? U mnie już gra przy większym obciążeniu i nie wiem jak się za to wziąć. Czy po odkręceniu obudowy z przystawka do pompy mogę coś zdziałać. Czy może np trzeba go rozpolawiac albo omjakos inaczej się dobierać. Robił ktoś coś takiego i doradzi jak się zabrać za to ?
    • Przez szymi4512
      Witam. skrzynia dyna6 50km/h układ wysokocisnieniowy. W skrócie: olej hydrauliczny osiągał prawie 100st, po zbadaniu ciśnienia na gnieździe diagnostycznym od LSu wybiło 90 bar a powinno być 3 bary, a na gnieździe od pompy wysokiego ciśnienia wybiło 110 bar a powinno być 25 bar (w stanie spoczynku czyli bez włączonego żadnego odbiornika np kierowania, hamulców, podnośnika). Ktoś mi mówił, że może być na którymś układzie "przeciek" i przez to układ LS wyczuwa zapotrzebowanie na olej i pompuje większe ciśnienie. Jak znaleźć ten przeciek? zaślepiać wyjścia sterowania LS od poszczególnego odbiornika? któryś zawór byłby zacięty? Dodam, że pompa wysokociśnieniowa nowa. Wszystko działa jak należy.
            Cytuj Edytuj
    • Przez Kuczyniak
      Witam mam problem z massey ferguson 8110. Zaorałem 25ha wszystko git pojechałem siać zasialem 5ha i problem pojawił się, że traktor się zatrzymuje jadę i coś mu odbije i zatrzymuje się w miejscu zgasze odpalę i jest normalnie na chwile za jakiś czas to samo. Ruszę gwałtowanie kierownicą ciągnik staje, ruszę rewersem przód tył i jest normalnie na chwile, Co to może być ? Proszę o pomoc.
    • Przez Xeon
      do usunięcia

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj