Priorytet hydrauliki massey ferguson
Przez
KacperAgriculture1224, w Massey Ferguson Seria 42XX-43XX-62XX-82XX oraz x4xx
-
Podobna zawartość
-
Przez mariusz1105
Ktoś już naprawiał ta usterkę i wymieniał łancuch napędu albo może któras zębatkę. U mnie róży większym obciążeniu już hałasuje. Chciałbym to naprawić ale nie wiem jak się zabrać do tego. Może ktoś już robił i wie co trzeba rozebrać by to ogarnąć.
-
Przez mariusz1105
Naprawiał ktoś napęd pompy hydraulicznej ten nieszczęsny łancuch? U mnie już gra przy większym obciążeniu i nie wiem jak się za to wziąć. Czy po odkręceniu obudowy z przystawka do pompy mogę coś zdziałać. Czy może np trzeba go rozpolawiac albo omjakos inaczej się dobierać. Robił ktoś coś takiego i doradzi jak się zabrać za to ?
-
Przez szymi4512
Witam. skrzynia dyna6 50km/h układ wysokocisnieniowy. W skrócie: olej hydrauliczny osiągał prawie 100st, po zbadaniu ciśnienia na gnieździe diagnostycznym od LSu wybiło 90 bar a powinno być 3 bary, a na gnieździe od pompy wysokiego ciśnienia wybiło 110 bar a powinno być 25 bar (w stanie spoczynku czyli bez włączonego żadnego odbiornika np kierowania, hamulców, podnośnika). Ktoś mi mówił, że może być na którymś układzie "przeciek" i przez to układ LS wyczuwa zapotrzebowanie na olej i pompuje większe ciśnienie. Jak znaleźć ten przeciek? zaślepiać wyjścia sterowania LS od poszczególnego odbiornika? któryś zawór byłby zacięty? Dodam, że pompa wysokociśnieniowa nowa. Wszystko działa jak należy.
Cytuj Edytuj -
Przez Kuczyniak
Witam mam problem z massey ferguson 8110. Zaorałem 25ha wszystko git pojechałem siać zasialem 5ha i problem pojawił się, że traktor się zatrzymuje jadę i coś mu odbije i zatrzymuje się w miejscu zgasze odpalę i jest normalnie na chwile za jakiś czas to samo. Ruszę gwałtowanie kierownicą ciągnik staje, ruszę rewersem przód tył i jest normalnie na chwile, Co to może być ? Proszę o pomoc.
-