Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z pompą wtryskową jest po regeneracji i zalożylem ja i na pierwszy cylinder nie chce chodzić mianowicie wychodzi na to że jest za wczesny wtrysk i nie dostaje wtedy co trzeba ,kąt wtrysku jest ustawiony ,na kole pompy do znaków i dalej to samo ,czy miał już ktoś taki problem 

Opublikowano

Nie mam pojęcie o T25 ale ogólnie :T 25 ma chyba 2 cylindry i pompę szeregową ?jeżeli tak to albo za wcześnie wszystkie cylindry albo dobrze -chyba że wałek (krzywki wypracowane ) ale to widać na oko .odkręcaj i do sprawdzenia ponownie najlepiej u innego fachowca  albo reklamacja tam gdzie regenerowali (partacze są wszędzie )

Opublikowano

Z  przodu  jak  odkręcisz  obudowę  masz   podzielnicę      gdzie  można   zmniejszyć  lub  zwiększyć  kont  wtrysku     w  ruskach  możliwe  jest  wszystko   ja po  regeneracji  pompy miałem różne  cyrki  wykręciłem  wtrysk  i   włożyłem  kawał  pręta i  ustawiłem na  tzw  oko chodzi do dzisiaj 

Opublikowano

Ale tam regulując regulujesz kąt wtrysku wszystkie  cylindry na raz -a koledze nie chodzi jeden cylinder .Mam duży kompresor śrubowy i tam każdy cylinder ma swoją pompkę wtryskową (podobnie jak niektóre DEUTZ) to jest dopiero cyrk żeby ustawić na dodatek niema znaków na kole zamachowym 

Opublikowano
Kysiu11 napisał:

Mam problem z pompą wtryskową jest po regeneracji i zalożylem ja i na pierwszy cylinder nie chce chodzić mianowicie wychodzi na to że jest za wczesny wtrysk i nie dostaje wtedy co trzeba ,kąt wtrysku jest ustawiony ,na kole pompy do znaków i dalej to samo ,czy miał już ktoś taki problem 

witam posiadam pompę wtryskowa do t 25 i jeszcze orginalny zestaw naprawczy. pompa do końca chodziła jeśli chcesz mogę ci te części wysłać za przysłowiową 0.7. mi się to walą po warsztacie wywalić szkoda jeśli jesteś zainteresowany pisz aprochota@gmail.com

Opublikowano

Na przodzie pompy jest ustawione tylko wychodzi na to że tak jakby może wałek jest uszkodzony i jak na pierwszym ustawie wtrysk to za 180 stapni ma być następny a wychodzi inaczej i jest różnica między jednym a drugim i na ten drugi chodzi a pierwszy niechce i byłem dwa razy już u pompiarza i mówi że jest dobrze ,do tego ciśnienie mierzone i jest po 30 na jednym i drugim cylindrze ,najlepiej było by pompę wziaśc od kogoś i zalożyc i zobaczyc czy od pali na innej ale niemam skąd wziaśc 

Opublikowano

Pompą orginalna ruska wcześniej to miał tam coś takiego że coś z obrotów czasem schodził ale zaraz się zbierał myślałem że coś w baku miał bo on otwór ma z dołu zbiornika ale nic tam nie było żeby go mogło co  przytkać. Były teraz cylindry wymieniane i poszła też pompą wtryskowa do roboty bo mamy go ponad 15 lat więc dałem do sprawdzenia i wymienił glowiczke i łożyska i gorzej chodzi niż wcześniej 

Opublikowano

Witam załozylem na podmiane druga pompę wtryskowa i traktor pali ,więc wychodzi że jest coś z tą pompą moja nie tak i na tamtej jest kąt wtrysku co 90 stopni a umnie na mojej niema