Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kto sprzedał zboże w żniwa i za to kupił nawozy pewnie wyjdzie i tak lepiej niż ten który czekał z kupnem nawozów i sprzedażą zboża. Ja do tej pory nie kupiłem grama nawozu i nie sprzedałem grama zboża. Ja tam jeszcze będę czekał, do rozsiania nawozu jeszcze trochę, choć już ta cena 1kg N w przypadku mocznika nie taka straszna. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Torus napisał:

Kto sprzedał zboże w żniwa i za to kupił nawozy pewnie wyjdzie i tak lepiej niż ten który czekał z kupnem nawozów i sprzedażą zboża. Ja do tej pory nie kupiłem grama nawozu i nie sprzedałem grama zboża. Ja tam jeszcze będę czekał, do rozsiania nawozu jeszcze trochę, choć już ta cena 1kg N w przypadku mocznika nie taka straszna. 

Jeszcze i zboże sprzedasz może nie takiej cena co w żniwa ale myślę że podrożeje 

Opublikowano

Zdrożeje zdrożeje, niech tylko ruskie ruszą i giełdy odbiją. 

Już widać delikatne odbicia w USA, na matif nie patrz, bo to taka małpa co stany zrobią to na drugi dzien matif. 

• Like 2
Opublikowano

Dla mnie to bez różnicy bo i tak praktycznie nic zboża nie sprzedaje ale niska cena zboża mleka czy mięsa to napewno nie jest " wina Putina" czy "sukcesem ukraińców" tylko cała odpowiedzialność ponosi nasz rząd który chce tym sposobem obniżyć inflację no ale niech poczekają do jesieni to mojego głosu już nie dostaną... 

• Like 1
Opublikowano
nie napisał:

Spółka jednocześnie zwraca uwagę, iż w związku z przewidywaną zwiększoną ilością zamówień przed szczytem sezonu aplikacyjnego mogą nastąpić utrudnienia niezależne od spółki, związane z zewnętrznym transportem i logistyką.

Żeby tutaj jakiejś furtki nie szukali i nie kręcili z dostępnością i tu bardziej mowa o składach nawozu niż GA. Teraz czekać na odpowiedź importu, powinny dalej być tańsze niż polskie więc może na 2500 zejdą, na 2000 to już mokre sny ale kto wie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, STIG13 napisał:

azotowy-luty-2-2023-724x1024.png

W tym roku nie warto było kupować w żniwa...

Połowę kupiłem po żniwach, ale jak tanieją i tak mnie to cieszy.

Panowie poniżej 3 tys to niektórzy w głowę pukali że nie realne na ten sezon, a tu do 2000zł bliżej  jak dalej.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 3
Opublikowano
d4rek napisał:

Kupował ktoś mocznik z omanu? Dziś dzwoniłem to chemirol miał 2620 netto 24t ale przy tych cenach to żadna rewela

Trzeba poczekać jaką teraz cenę powiedzą po nowym cenniku Azotów. Też muszą obniżyć jeszcze, bo właśnie te 100-200 zł nie robi az takiej różnicy i dużo ludzi weźmie polski nawet dla spokoju z tym inhibitorem.

Opublikowano
15 minut temu, Bercik92 napisał:

niska cena zboża mleka czy mięsa to napewno nie jest " wina Putina" czy "sukcesem ukraińców" tylko cała odpowiedzialność ponosi nasz rząd który chce tym sposobem obniżyć inflację

napiszę delikatnie - ludzie nie ośmieszajcie się; wystarczy spojrzeć na notowania giełdowe 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Podobno niektóre sklady biorą w komis. Trochę obniżyli ale Przy tej cenie gazu saletra powinna kosztować tyle co we wrześniu 2021. Około 1500zl... GA i tak zarobi ale mniej niż planowali 🤭 ciekaw jestem jak będzie z tym mocznikiem importowanym.. 🤔 Czy ludzie będą dalej go kupować czy zapłacą parę zł więcej za pewniejszy mocznik.. 🤔

Polski nie znaczy pewniejszy. Prędzej zaufam arabowi, niż polskim łajzom z ga.

Opublikowano (edytowane)

Za dwa tygodnie będzie obniżona cena z import trzeba wyczekać w Afryce tona mocznik kosztuje 1600 zł plus Trasport do Polski 

Edytowane przez CASd
Opublikowano

Teraz czekać co zrobią lokalne składy, myślę że od razu ceny nie opuszczą tym bardziej że mają zapasy kupione po wyższej cenie. Dajcie znać jak to u was jutro bedzie wygladac.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, darekchmiel1991 napisał:

A jak to jest z tym agrochem ,jak się zamówi przez stronę to ile doliczając za dostawę? 

Do 100 km nic dalej to nie wiem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v