Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Kamil20151 napisał:

Agro-Chemik Pułtusk Mocznik 3220 brutto bez inhibitora, a Sól potasowa 3980. Chcą nabyć klienta bo co tydzień dzwonią ,powiedziałem że jak mocznik spadnie na 3000 zł to niech się odezwą.

Ja też z tej okolicy. Drogo strasznie. Byłem kilka razy zobaczyć ceny to zero kupujących. Z agrolocku mocznik 2700 brutto chcą, powyżej 5 ton taka cena.

Opublikowano
2 minuty temu, Pitraszek napisał:

Ja też z tej okolicy. Drogo strasznie. Byłem kilka razy zobaczyć ceny to zero kupujących. Z agrolocku mocznik 2700 brutto chcą, powyżej 5 ton taka cena.

No to prawda drogo mają.Ale liczę że stanieją ale chociaż w centrali zrobili postępy bo barenbrug jest 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, mds212 napisał:

Bo jest takie glupie przeswiadczenie ze pod agregat saletzrak lepszy od saletry i lduzie go stosuja pomimo ze drozej wychodzi

Kiedyś się pytałem prowadzącego na SGGW czy warto stosować saletrzak, czy ta mała ilość Ca i Mg coś daje, odpowiedział mi że na glebach kwasnych warto bo te wapno lokalnie, w miejscu gdzie korzenie sięgają po N to podnosi PH i odżywia w ca i mg. Mowa o stosowaniu przedsiewnym. 

Edytowane przez daroo9876
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, daroo9876 napisał:

Kiedyś się pytałem prowadzącego na SGGW czy warto stosować saletrzak, czy ta mała ilość Ca i Mg coś daje, odpowiedział mi że na glebach kwasnych warto bo te wapno lokalnie, w miejscu gdzie korzenie sięgają po N to podnosi PH i odżywia w ca i mg. Mowa o stosowaniu przedsiewnym. 

Jak sie ma kwasno w glebie to trzeba wapnowac i tyle a nie pozniej walczyc ze skutkami wkasnej gleby. Ja pod agregat przewaznie albo rsm albo mocznik co taniej wychodzi. W zyciu kila saletrzaku nie kupilem

• Like 1
Opublikowano

Nie masz racji saletra punktowa zakwasza , saletrzak  nie, ale tu większośc ma podszewke i za 10 zł by dała się ogolić

Opublikowano

Mds napisz list do yary dlaczego ich sztandarowym produktem jest CAN czemu są tacy głupi po co dają to wapno jak to nic nie daje. Ja ci tłumaczył nie będę, zostań sobie z tym chłopakiem rozumem

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Udajesz madrego a gowno wiesz. Jakbys choc troche wiedzial  jak pwostaje saletrzak to bys wiedzial ze wapno nie ejst celowo dodawane zeby likwidowac skutkiz akwaszenia tylko jest produkltem uzywanym w produkcji podczcas granulacji. Wiec jest produktem ubocznym w nawozie.

jest popyt jest podaz. Ludzie potrafia za wapno granulwoane dac 400zl gdzie w tej cenie 5t wapna luzem.

Edytowane przez mds212
Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Jak sie ma kwasno w glebie to trzeba wapnowac i tyle a nie pozniej walczyc ze skutkami wkasnej gleby. Ja pod agregat przewaznie albo rsm albo mocznik co taniej wychodzi. W zyciu kila saletrzaku nie kupilem

Dając mocznik przedsiewnie pod buraki nie miałeś problemow ze zgorzelą siewek? I ile go podajesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v