Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, mds212 napisał:

Jak dalej nie mozesz sie z tego utrzymac to znaczy ze nie masz glowy do interesow

Za to Ty masz głowę do wszystkiego do interesów do krytykowania wszystkich do handlarzom się opłaca i rolnikowi i wszystkich do jednego worka bo tak najlepiej... Rolnik nieraz podejmuje cięższe decyzję niż największy handlarz masz gospodarstwo ziemię zwierzaki musisz o wszystko zadbać pamiętać o wszystkim a handlarz aby marzę liczy i jak cena nawozu w górę nie ma sprzedaż wstrzymana albo ten co na placu sprzedany a jak w dół bierz pan bo już nie stanieje albo nawet do góry. A rolnik z dnia na dzień nie wie po ile sprzeda produkt nawet na kontrakcie i handlarz może w ciula z rolnikiem a na odwrót już nie. Mam znajomego rok temu zamówił nawozy przed podwyżka na wigilię saletrzak po 2800 a w wigilię tel od handlarza że 4200 i i cofa zamówienie . Kumpel pyta była zaliczka cena sztywna miała być handlujemy 15 lat kupuje od was.a handlarz nie cofam zamówienie a kumpel bierz se to zaliczkę te nawozy i wy********j nigdy już nie będziemy handlowac nic od was nie kupię i kogo znam co od was bierze też nie już ja was zareklamuje. Od tej pory 1/3 klientów odeszła od handlarza moment nauczył się rozumu i szanować rolnika bo wie że bez rolnik sam na chleb nie zarobi. Przykład z życia wzięty...

• Like 7
  • Thanks 4
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Nie tłumacz mu. To troll a przy okazji głąb. Do ceny paliwa dokładał 20 % inflacji. Tak tłumaczył wzrost ceny paliw. Siedzi tu i stuka cały dzień w klawiaturę. 

Głąbów to Ty moze lepiej w domu poszukaj zamaist sie tu kompromitować dzieciaku.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Nie tłumacz mu. To troll a przy okazji głąb. Do ceny paliwa dokładał 20 % inflacji. Tak tłumaczył wzrost ceny paliw. Siedzi tu i stuka cały dzień w klawiaturę. 

Tak go inflacja uderzyła, że tydzień mauzery do paliwa mył, bo nie stać go było na zbiornik...

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Aleś mi dopiekł, już pędzę siuntką 550 km w jedną stronę. ;)  Jak już się wybiorę to wezmę wężyk i zatrzymam się koło ciebie, żeby sobie nalać darmowego paliwa z twojego mauzera. ;) Jak będę wracał to też naleję, w końcu to nielegalnie przechowywane więc i tak nigdzie nie zgłosisz.

Opublikowano (edytowane)

Słaby interes pchać się do tej twojej dziury pod bagnem i lasem, żeby tłuc się z dzikusami o 50 litrów paliwa z brudnego mauzera.  Już kilometr od tej twojej lepianki niedożywiony burek na 2 metrowym łańcuchu ujadałby, bo normalnie nikt tam się nie zapuszcza. Jakby cała twoja rodzina czekała na mnie uzbrojona, to byście wszystkie sztachety z płotu powyrywali...

Opublikowano
11 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Aleś mi dopiekł, już pędzę siuntką 550 km w jedną stronę. ;)  Jak już się wybiorę to wezmę wężyk i zatrzymam się koło ciebie, żeby sobie nalać darmowego paliwa z twojego mauzera. ;) Jak będę wracał to też naleję, w końcu to nielegalnie przechowywane więc i tak nigdzie nie zgłosisz.

To już ja  bob biedak nie bamber podług mds212  on ma mauzer a u mnie stoi sibuso 1500 🙂 jak coś JanKrzysztof dawaj do mnie na legalu zatankujesz pod korek 🙂

2 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Słaby interes pchać się do tej twojej dziury pod bagnem i lasem, żeby tłuc się z dzikusami o 50 litrów paliwa.  Już kilometr od tej twojej lepianki niedożywiony burek na 2 metrowym łańcuchu ujadałby, bo normalnie nikt tam się nie zapuszcza. Jakby cała twoja rodzina na mnie czekała, to byście wszystkie sztachety z płotu powyrywali...

Najpierw by musiał być płot i sztachety 🙂😅 a tak serio nie rozumiem takich ludzi jak on co wszędzie 5 gr wtrąca a każdy mówi że troll i wg więc coś w tym musi być. Ja nie oceniam ludzi ale wkurzaja mnie wypowiedzi niektórych. Zero merytorycznej dyskusji.

Opublikowano
7 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Słaby interes pchać się do tej twojej dziury pod bagnem i lasem, żeby tłuc się z dzikusami o 50 litrów paliwa z brudnego mauzera.  Już kilometr od tej twojej lepianki niedożywiony burek na 2 metrowym łańcuchu ujadałby, bo normalnie nikt tam się nie zapuszcza. Jakby cała twoja rodzina czekała na mnie uzbrojona, to byście wszystkie sztachety z płotu powyrywali...

wow dlugo nad tym myslales, pewnei z cala rodzina siedzieliscie i pisaliscie tego posta :D

Opublikowano

Mds212 wszyscy cię tu znają już masz opinie błazna, możesz pisać produkować się ale i tak nikt cie nie weźmie na poważnie, taki wioskowy głupek, sam wybrałeś taką drogę i sobie żyj. Ja cię tylko uświadamiam 

• Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Mds212 wszyscy cię tu znają już masz opinie błazna, możesz pisać produkować się ale i tak nikt cie nie weźmie na poważnie, taki wioskowy głupek, sam wybrałeś taką drogę i sobie żyj. Ja cię tylko uświadamiam 

Jak można nie wziąć na poważnie jego śmiertelnie poważnego problemu z brudnymi mauzerami? Chłop dwa tygodnie dumał jak je doczyścić, żeby wlać tam paliwo! 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Widze pisanie bajeczek dobrze CI idzie, nadalbys sie na wodzireja na tym strajku płaczków :D

Widze chyba ostatnia zlotowke wydales na nawoz po 5k i Cie nie stac zeby tam pojechac to CI moge fudnac bilet :D

Edytowane przez mds212
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chciałeś zobaczyć biedaka? Taki jeden chciał lać paliwo w mauzer po RSM, ale go nastraszyli, że się tatowy traktur popsuje, to kupił po oleju sojowym i na początku też nie wiedział jak go umyć... Nie było go stać na zbiornik 1000 litrów, tylko tydzień szukał na olxie innego mauzera...

20230213230003.jpg

Opublikowano

Miales okazje pojechac i na granicy poplakac ale nie skorzystales i teraz na forum mozesz wylac swoje zale ze musisz pszeniczke po 1000k sprzedac a w stodole stoi mocznik za 5500 :D Interes zycia zes zrobil nie ma co :D ALe skoro kasy w tym sezonie nie bedzie wiec plakanie tutaj to twoja jedyna rozrywka no chyba z einternet Ci odetna :D

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v