Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja miałem ze skrzynią 5, dopiero od 115KM były 6 skrzynie

e to hvj nie auto , myślałem że duże motory miały 6 skrzynie , instrukcję przeglądałem ale chyba o tym nie było ile biegów która wersja ma

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zawsze możesz planować tak jak ja, od 2015 kupiłem cztery auta, wszystkie miały być na benzynę, a wszystkie były/są na ropę 

A nowa Kuga jest lipa, aż szkoda patrzeć 

Ceny mnie przeraziły i siedzę na doopie, zwłaszcza że tylko jedno auto do gustu mi przypadło, a tu ceny i utrzymanie kosmos.

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mi kiedyś w ojca Kangoo pasek od alternatora wszedł pod pasek rozrządu... 7 na 8 zaworów pogięte 

Zawsze możesz planować tak jak ja, od 2015 kupiłem cztery auta, wszystkie miały być na benzynę, a wszystkie były/są na ropę 

A nowa Kuga jest lipa, aż szkoda patrzeć 

W 1.9 16v bravo też jak pęknie pasek osprzętu to się lubi wkręcić w rozrząd. Jak to mówią pasek czuję się samotny i szuka przyjaciół do przytulania.

35 minut temu, Agrest napisał:

A to nie siedziałem. Ale i tak raczej diesla preferuję, niemniej obserwuję i się dziwię właśnie że wszystko CNG.  Podobnie i lexus.

Wkurza mnie że tak nową kugę wizualnie spieprzyli.

Z nowszych aut w dieslu bardzo nie ma w czym wybierać by nie było problemów. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

38 minut temu, wojtal24 napisał:

nie wiem co Wy macie z tą widocznością z tyłu ja z 20lat jeździłem 912 i nie mogę sobie przypomnieć co tam było nie tak a oglądałeś 4 czy 6 ? jaki to wielki grzmot? po prostu ma większą kabinę niż 360 jaki nie foremny ? to co on miał z tyłu małe koła z przodu duże?😁😁😁 jest takie powiedzenie "słabej baletnicy to i rąbek u spudnicy" jak nie chcesz pchać się w zachód to jeszcze Ci został jakiś Pronar do obejrzenia MTZ (nie moja bajka) I ewentualnie zetor serii 9540

4 oglądam , dziś zabrałem ojca i też powiedział że on tym nie będzie jeździł

Żeby nie był dojechany to tego bym rozważył 

https://m.olx.pl/d/oferta/john-deere-2700-z-ladowaczem-zetor-8540-CID757-IDTeLgR.html

jak już to szukaj 4x4

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

e to hvj nie auto , myślałem że duże motory miały 6 skrzynie , instrukcję przeglądałem ale chyba o tym nie było ile biegów która wersja ma

Duży motor to jakby było tak VR6 

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

jak już to szukaj 4x4

Z częściami do kabin chyba jest problem. Nawet z odlewów skrzyń mostów zeszlifowali znaczek Zetora . 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

jak już to szukaj 4x4

Budżet nie ten

3 minuty temu, mf362 napisał:

Nawet z odlewów skrzyń mostów zeszlifowali znaczek Zetora . 

Nie ma bo taka była umowa

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Warrior ładny jest dopiero od serii 7/8xxx. To to wygląda jak syn diabła i motopompy  🤭

Nie wygląda jakoś najgorzej, ale jeździć mogłoby lepiej. Czterocylindrowe silniki DF potrzebują obrotów. Jak nie ma na blacie 2 tys to się nie może uciągnąć. Jednak, jak już ma te obroty to sobie radzi nieźle. Już tu o tym pisałem. Szóstki zupełnie inna para kaloszy. O naprawianiu tego nie będę znowu wspominał

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

jak już to szukaj 4x4

Budżet nie ten

3 minuty temu, mf362 napisał:

Nawet z odlewów skrzyń mostów zeszlifowali znaczek Zetora . 

Nie ma bo taka była umowa

zawsze możesz trochę kredytu dobrać lub poczekać ale kup coś 4x4

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Każdy ma jakieś marzenia 😂 piękny prawda chłopcy ?

DC801A0B-410B-4BFA-8CA0-E721FEB2AB3E.jpeg

piękny

to najmniejszy warrior ? niedawno jak szukałem to 6155 było najmniejsze chyba

tak czy siak bez nowej obory /większej obsady raczej nie do osiągnięcia , chyba że maszyny z garażu do namiotu i rząd stanowisk dostawisz 🤭

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

dziś zabrałem ojca i też powiedział że on tym nie będzie jeździł

trzeba było kobity zapytać jaki traktor jej kupić żeby nie musiała chodzić jak te francuski

ten dzondyr to jaki zetor 7520 czy 8520? zapomnij że nie będą doyebane jak u większości w miarę rozwoju poszły jako pomocniki, jak jesteś zainteresowany to jeździć , oglądać , osłuchiwać i mniej wybrzydzać, aby mechanicznie zdrowe było 

a jak ma być ładny malowaniec to brać oba z Pokaniewa

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Budżet nie ten

3p z turem, który jest na c360 do ludzi i jest uzupełnienie budżetu. Ale co ja wogóle🤦...po co 🤦...na co🤦

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

11 minut temu, mf362 napisał:

Duży motor to jakby było tak VR6 

Patrzaj na to

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-edge-ford-edge-st-sport-360km-2-7-v6-performance-4x4-benzyna-full-led-ID6F8h0b.html#gallery-grid

edgem mój ojciec tydzień temu jeździł z Chicago do nowego Jorku. 15 godzin jazdy. a nu jeho. A Ciebie, Sławek, bardziej widziałbym w f150 albo rangerze.

IMG_20230227_195524.jpg

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
15 minut temu, konteno napisał:

1.9 90 koni to duży silnik ? 

Wczoraj przy okazji oglądanie jednego auta podjechałem zobaczyć A8 z 4.2, ehh żeby człowiek taki biedny nie był 😤

Opublikowano

No i na co mi pickup?

Kiedyś marzyła mi się toyota hilux. Szwagier odkupił od szefa we Francji.  Wsiadłem z tyłu to tragedia, ciasnota.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Pierwsza wieś Kaszub od mojej strony, kupiłem kiedyś u tego gościa stół ogrodowy 

Na tych stołach zarobił na te ramy

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

No i na co mi pickup?

Kiedyś marzyła mi się toyota hilux. Szwagier odkupił od szefa we Francji.  Wsiadłem z tyłu to tragedia, ciasnota.

To akurat z tyłu jest ciasnawe ale na dwoje ok by było 😁

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

kurła, żeby mnie, biednego żuczka, po godzinach do szkoły wzywać bo zawór cieknie..... karygodne.

Po tym serduszku na samochodzie to Ty powinieneś jak na skrzydłach i z uśmiechem, a nie jeszcze marudzisz...wszak ciało wzywa...pedagogiczne😉🤭

• Haha 1
Opublikowano

Tylko że to Amerykaniec.

1 minutę temu, mf362 napisał:

I to jest sprzęt:) był jeszcze 3.5 ale słabszy 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

1.9 90 koni to duży silnik ? 

trochę przeskok na + względem tego co mam , niby tylko 20qni więcej ale pewnie niuta więcej i dynamika jazdy inna , 

coś większego to i owszem by się przydało , ogólnie najlepiej jakiś najmniejszy golf V lub polo IV  z dizlem 1,9 z sześciobiegową skrzynią , żałuję że astr gtc od śwagra nie kupiłem , kajtałby się człowiek częściej po kraju jakby było czym przycisnąć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v