Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

I kolejny sezon po 15-20 zł będzie? 

Tego nikt nie wie co będzie ale ogólnie jest duża niepewność co do cen naszych produktów.

Ogólnie produkcja papryki nie należy do tanich.

Najtańszy wroreczek 25 kg nawozu rozpuszczalnego oscyluje na poziomie 260-280 zł 🤔

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Na mojego syna kogut skoczył i zaczął dziobać. Chłopak miał wtedy 5 lat. Zabiłem koguta...batem. Biłem dopóki się nie zmęczyłem. Teściowa mówiła, że ze 70 razy dostał. Chciała go jeszcze skubać, bo duży. Nie pozwoliłem. W gnój poszedł. Na szczęście dziecku nic nie zdążył zrobić 

Mój mąż jak na core skoczył kogut  też załatwił go na amen. Pierwszy raz w życiu a tak to nie morduje drobiu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

@Leszy u nas też radna wsadziła córkę do gminy no i kupiła bardzo dobrze 1,40ha pola za 20tys które teraz zabrali w 70% na autostradę

I to się dzieje na każdy szczeblu państwa wzwyż. Do tego jest na to powszechne przyzwolenie. 

Na mojego syna kogut skoczył i zaczął dziobać. Chłopak miał wtedy 5 lat. Zabiłem koguta...batem. Biłem dopóki się nie zmęczyłem. Teściowa mówiła, że ze 70 razy dostał. Chciała go jeszcze skubać, bo duży. Nie pozwoliłem. W gnój poszedł. Na szczęście dziecku nic nie zdążył zrobić 

Trochę emocjonalne podejście do tematu... :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Mój mąż jak na core skoczył kogut  też załatwił go na amen. Pierwszy raz w życiu a tak to nie morduje drobiu. 

To jest taka sytuacja, że cel ma się tylko jeden. Nie ma innego myślenia. Pomyśleć można dopiero jak się już ostygnie po wszystkim. Przynajmniej ja tak to pamiętam. Coś jakby instynkt

4 minuty temu, Leszy napisał:

Trochę emocjonalne podejście do tematu... :ph34r:

Może i tak, ale to wszystko się działo bardzo szybko. Kogut zaatakował chłopaka na moich oczach, bat miałem pod ręką, nie szukałem innego narzędzia. Zrzuciłem go ręką, dzieciaka zabrałem na bok i ... Myślę, że każdy ojciec zrobiłby podobnie🤔

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zajmijcie się rozwojem swoich gospodarstw 🙂

Święte słowa 

A Ty wiecej nie truj i nie szukaj doradztwa w sprawie zakupów i hodowli, bo sam wywołujesz tą fale ciągnąc temat w nieskończoność 

A i jeszcze pogoda 3 na plusie pochmurno i mokro 

Hejka 🙋‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Powitać szanowne grono 🙋

Coś ponad 0 stopni, mżawka pada, może się dziś ogarnie co trzeba :o do 17 mam czas :o

Aaaa coo ciii trzeba 🤔

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Święte słowa 

A Ty wiecej nie truj i nie szukaj doradztwa w sprawie zakupów i hodowli, bo sam wywołujesz tą fale ciągnąc temat w nieskończoność 

A i jeszcze pogoda 3 na plusie pochmurno i mokro 

Hejka 🙋‍♂️

Marek Ale w hodowli mlecznej udało się wam pomóc , kuźwa jest mleka 🙂 

A reszta no cóż nie ciągnie mnie do rozwoju na poziomie jaki wy obraliście 

Opublikowano

Cieluny poszczepic, w psiukaczu dysze wymienić i założyć rozwadniacz i światła i to jakbym zrobił to był bym zadowolony 😉 

Miałem jechać do stolicy ale jednak odpuszczam, w kwietniu/maju pewnie już mnie to nie minie:o

6 minut temu, Łolek napisał:

Aaaa coo ciii trzeba 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Ja rozwijam majątek a nie tylko gospodarkę.

Żeby dzieciom żyło się lżej ?

Opublikowano
27 minut temu, Leszy napisał:

I to się dzieje na każdy szczeblu państwa wzwyż. Do tego jest na to powszechne przyzwolenie. 

jeszcze się ludzie cieszą i w dupe włażą, bo on coś może i coś załatwi. 

zamiast w twarz powiedzieć że menda i sprzedajna swinia. 

tok myślenia większości społeczeństwa mnie załamuje. 

Opublikowano

Rozwój to jest pojęcie względne 

dlatego mi daje satysfakcję i pomoc stary ursus a komuś koniecznie wypasiony fend 

Opublikowano

Zapomniałem o ziemniakach do podkiełkowania😕

Ale błąd naprawiony, grzeją się w kotłowni.

U mnie już wiosna... na kuchennym stole🤣

20230225_074421.jpg

Opublikowano

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

dlatego mi daje satysfakcję i pomoc stary ursus a komuś koniecznie wypasiony fend 

Ja też nie mam Fendta i raczej nie będę miał. A mój rozwój miał taki cel, żeby z tego gospodarstwa swobodnie żyć. I to osiągnąłem. Następny cel to, żeby pracować możliwie najmniej i najwygodniej jak tylko się da. Jak opatrzność pozwoli, też się osiągnie. Starym ursusem, w obecnych czasach i przy obecnych zjawiskach pogodowych, to się można pokołysać na, powiedzmy, 10ha. I wygodne ani lekkie też to nie będzie, bo czas na wykonanie prac jest krótki. Jak sobie przypomnę koszenie łąk siuntką to aż mi się nie chce, pomimo, że dopiero luty. A jeszcze wcześniej kosiłem ciapkiem 🙆

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

U mnie już wiosna... na kuchennym stole🤣

Bardzo ładnie. U mnie już z tydzień uprawa rzeżuchy ;) Trzeba by kupić jakiegoś hiacynta na stół. 

Opublikowano

O, taki to pożyje. Wszędzie susza za 3 tygodnie a temu aura sprzyja.

U mnie skromne 10mm.

Na półtora tygodnia do przodu noce z minusem do 7.

Mróz słońce i wiatr wyciągną wodę jak inflacja pieniądze

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Bardzo ładnie. U mnie już z tydzień uprawa rzeżuchy ;) Trzeba by kupić jakiegoś hiacynta na stół. 

Hiacyntów i dwa rzuty były.

Ale zapach zbyt mocny, aż dusi.

W ogrodzie krokusy przebiśniegi już kwitną, a prymule to nawet nie przestały z jesieni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v