Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szymon09875 napisał:

37 minut temu, DANDYS napisał:

wiesz gdzie żabów za Pyrzycami tam , to parafia ma ponad 2tys ha ,i obrabiają to . Przed pyrzycami od strony Dalla to wszystko po prawej ich i po lewej

Noo kojarzę, się zastanawiałem czy to kowr czy kuria ma, bo połacie pola za***iście wielkie

chyba kowru bo kiedyś coś gadali jak miałem praktyki, ale tam pewnie z 1000ha

Opublikowano
17 minut temu, Leszy napisał:

Chyba święto obornika ;) 

IMG_20230105_111220.jpg

O Ty też śmierdzące tematy dzisiaj. Karol to ma święto bo mu się dzisiaj PESEL starzeje, a on twierdzi, że w kołysce nadal sypia, 2 kilo waży, smoczka ssie i pielęgniarki podgląda🙆

• Haha 7
Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał:

@radekz200 jak ja mam komputer włączać, specjalnie tylko po to to szybciej to z komórki ogarnę :) przyznaj się że gołe baby chcesz oglądać na większym ekranie 🤭

Irz na tel słabo wyglada 🤔 wole na laptopie 

Opublikowano

słusznie. sporo zwierzaków, to na większym ekranie wszystko bardziej przejrzyste.

Bravo Radosław. bardzo dobrą decyzję podjąłeś. jak zawsze zresztą... 👍

8 minut temu, radekz200 napisał:

wole na laptopie 

Opublikowano
radekz200 napisał:

28 minut temu, szymon09875 napisał:

@radekz200 jak ja mam komputer włączać, specjalnie tylko po to to szybciej to z komórki ogarnę :) przyznaj się że gołe baby chcesz oglądać na większym ekranie 🤭

Irz na tel słabo wyglada 🤔 wole na laptopie 

a konto internetowe ma 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

9mm w styczniu. Wiatr chyba większy niż wczoraj. 

U mnie od wczoraj wieczorem do 14stej 14mm i dalej z godzinę temu zaczęło padać

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

@Chłoporobotnik musisz i wiatr zacząć mierzyć jakoś, a nie tylko opady. 

Kurde. U nas też wieje, że się zaczynam obawiać o włókninę na stogach... 

U mnie jak nie ma wiatru to coś się dzieje... Zawsze wieje, takie powiedzmy wichrowe wzgórze a raczej wichrowa górka.

Opublikowano

U mnie akurat w samym gospodarstwie to jest akurat zazwyczaj cicho. Tylko szum topoli słychać z oddali. Dziś jednak dostaje się wszędzie. 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie jak nie ma wiatru to coś się dzieje... Zawsze wieje, takie powiedzmy wichrowe wzgórze a raczej wichrowa górka.

Opublikowano
radekz200 napisał:

14 minut temu, DANDYS napisał:

o mój bozie to co to za laptop, trzeba było se już tableta wziąć

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-laptop-e410-14-n4020-4gb-128ssd-w10.bhtml

e to ja tego https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-pavilion-15-eh1113nw-15-6-ips-r5-5500u-16gb-ram-512gb-ssd-windows-11-home?gclid=EAIaIQobChMIva7FzPaw_AIVAmAYCh2CNQQTEAQYAyABEgIfjvD_BwE

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To i ja się pochwalę, nowy saganek dziś dowieźli 

IMG_20230105_162010_605.jpg

legancki , teeeegoo...

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

U mnie akurat w samym gospodarstwie to jest akurat zazwyczaj cicho. Tylko szum topoli słychać z oddali. Dziś jednak dostaje się wszędzie. 

Są miejsca, że nie wieje, dziś byłem w sąsiedniej wsi po koncentrat kurom to tam wiatru zero bo w dolinie i osłonięte sąsiedzkimi budynkami. Ludzie folii z tuneli nie pościągali to kilka po drodze już leżało złożonych, teraz rurki cieniutkie, nawali śniegu albo wiatr i leży. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To i ja się pochwalę, nowy saganek dziś dowieźli 

IMG_20230105_162010_605.jpg

Zatem niech tak służy, żeby nigdy na nim ryski nie było😊

To już możesz ze starym się na rodeo szykować powoli🤔😉

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Radek, te same barwy co Twój awatar.... przypadek?/?🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Radek, te same barwy co Twój awatar.... przypadek?/?🤔

Myślisz, że sobie Darek jeszcze pelerynkę dokupi🤔...albo już w pakiecie dostał🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v