Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Sławek dołóż mi 15 tys 😛

Marcin po co ci 5 gratów wystarczą 3 a dopasowane do profilu produkcji 

@Pafnucy12ty się nie śmiej przez całe technikum codziennie w sklepiku szkolnym kupowałem pączka (i) to kobitka zawsze mi zostawiała bo wiedziała że przyjdę 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

O mój Boże 😋😍

Jak by cię kiedyś mąż wygonił to pisz pw i wyślę Ci adres i możesz przyjeżdżać 😉

Uwielbiam pączki, żonka robi dobre ale nie lubi ich robić za to ciasta różne faworki i te takie kółeczka z serem tak 

Wyślę paczki mąż będzie gratis. Prędzej ja go pogonie.

Te są mini bo dla córy na bal do przedszkola 

• Like 1
Opublikowano

Że lubisz, to rozumiem. Tyle że tak dowcipnie propozycja zabrzmiała.

Myślisz że Jej mąż chciał by się pozbyć takiego skarbu...😄

6 minut temu, Łolek napisał:

Marcin po co ci 5 gratów wystarczą 3 a dopasowane do profilu produkcji 

@Pafnucy12ty się nie śmiej przez całe technikum codziennie w sklepiku szkolnym kupowałem pączka (i) to kobitka zawsze mi zostawiała bo wiedziała że przyjdę 

Opublikowano (edytowane)

@malaczarnateż patrze że spora ilość i sobie myślę że kurka ile tego ciasta było 🙆‍♂️ i apetyt też nie wąski

Męża nie chce chyba że do pracy jako pomocnik ale może drogi w utrzymaniu jest 🤔

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Że lubisz, to rozumiem. Tyle że tak dowcipnie propozycja zabrzmiała.

Myślisz że Jej mąż chciał by się pozbyć takiego skarbu...😄

No Wiesz są różne skarby niektóre to takie że chytnie by gdzieś zakopał (np tesciowa) 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

@malaczarnateż patrze że spora ilość i sobie myślę że kurka ile tego ciasta było 🙆‍♂️ i apetyt też nie wąski

Męża nie chce chyba że do pracy jako pomocnik ale może drogi w utrzymaniu jest 🤔

Kg mąki to są małe na dwa kęsy tylko. Jutro będą duże z makiem. Mąż zawsze chce w naturze zapłatę

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Kg mąki to są małe na dwa kęsy tylko. Jutro będą duże z makiem. Mąż zawsze chce w naturze zapłatę

Ale że niby ja mu mam tak zapłacić 🙆‍♂️

To już niech on lepiej u ciebie siedzi 

@Aktywnyrolnik7245masz

U tego gościa jest kilka takich gratów 

Screenshot_20230215_102134_com.android.chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał:

Obiadku nie zrobisz?

Aaaa o to chodzi, a już się wystraszyłem 🤦‍♂️

Nawet bimberek postawię dla zdrowotności 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał:

Mąż zawsze chce w naturze zapłatę

@Łolek Marek ryzyko za duże🤔 Tutaj same dwuznaczności 🙆...jak byś się nie odwrócił tak d..pa z tyłu🤦...nie idź na ten układ🤷

• Haha 3
Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Bez wody chyba jeździ 

Mozliwe 

52 minuty temu, slawek74 napisał:

jak można i co trzeba zrobić by zajechać ciągnik na takim areale i w takim czasie ?

na jego areale 3 czy 4 jak najbardziej a najlepiej to by była w tym jedna ładowarka i ciągniki w miarę duże i by konkretną robotę w miarę szybko wykonywały....

Olej pewno zmienia tylko podczas remontu, wskazników żadnych nie ma, jego rozrusznik to silnik 3 fazowy z dospawana koncówka korby. Nie wspomnę już o jeździe bez kolektora wydechowego bo się urwał o gałęzie. Ogólnie to mógłby robić za testera nowych maszyn🤭🙈

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

A krowy ryczą... Pafnucy zaś nie dotarł on zamiast motoru to powinien lepszy rower sobie kupić 

16764404421886886178092228408334.jpg

Mmmm świeża płoć i to spora. Lubię to. Po obiedzie też pojadę może już ruszyły w rzeczkę. Trza przepływanke uruchomić.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

A propos, mam takiego sąsiada. Ma 5 ha, obrabia to na odwal byle dopłaty były. Ma 3 ciągniki. Robi remont jednemu na stan fabryczny, zajeżdża go w +)-3 lata, odstawia do stodoły i remontuje kolejny i tak w kółko...🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Somsiad na niecałe 2ha ma C-385A, C-4011 i C-330. Żadnych usług nie robi bo go w domu więcej nie ma niż jest, na całym areale jedna uprawa (kukurydza przeważnie, czasem jak jego matce kończy się zboże dla ptactwa to tak co 2-3 lata jęczmień albo pszenica) prócz kilku rządków ziemniaków i warzyw. Z reguły u niego wygląda to tak, że przyjeżdża z Niemiec w kwietniu na jakiś tydzień - dwa, poobsiewa i jedzie z powrotem. Potem w maju na jakiś tydzień, opryska na ziele i znów jedzie. Jak zboże to przyjeżdża znów w lipcu czy sierpniu, wykosi, talerzówka i poplon na drugi dzień i jazda. I jesienią orka. Kukurydzę mu koszą razem z odwozem i go nieraz nawet nie ma wtedy w domu.

Słońce pięknie grzeje.

Opublikowano
57 minut temu, Łolek napisał:

Ale że niby ja mu mam tak zapłacić 🙆‍♂️

To już niech on lepiej u ciebie siedzi 

@Aktywnyrolnik7245masz

U tego gościa jest kilka takich gratów 

Screenshot_20230215_102134_com.android.chrome.jpg

Ten pan ma nieciekawe opinie 

Ogólnie to drogie te graty Zetory/Ursusy 

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

A propos, mam takiego sąsiada. Ma 5 ha, obrabia to na odwal byle dopłaty były. Ma 3 ciągniki. Robi remont jednemu na stan fabryczny, zajeżdża go w +)-3 lata, odstawia do stodoły i remontuje kolejny i tak w kółko...🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

To co on robi na tych 5ha że zajeżdża traktor w 3 lata?

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

To co on robi na tych 5ha że zajeżdża traktor w 3 lata?

Zależy jakie ciągniki, i jak robi remont na najtańszych częściach to robi co 3 lata

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chociaż raz Ty mądrze napisał: graty.

witek, Ty tylko na misjonarza?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
36 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

zaraz, to jak Marek wstawił za 31500 to drogo, ale jak sam żeś wstawił za 50tys.zł to pasował???

18 minut temu, witejus napisał:

Widział kto d*pę z przodu?

Marek ze Złommowisko.pl miał😁

• Haha 5
Opublikowano
Qwazi napisał:

Sprzedaż obu 60. A jeśli mocno chcesz jedną mieć, przekładka tura na 3p i sprzedaż 3p. Budżet o parę PLN ów by się powiększył 

sprzedał te graty to i by dzondira kupił 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Wyślę paczki mąż będzie gratis. Prędzej ja go pogonie.

no w sumie racja , to on u ciebie w przystępach 

50 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

oddaj jedną siuntkę i trochę dopłać , most z zetora przełożysz i gitara 😁

do czwórek w obrocie i agregatu 3m bedzie charchara

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v