Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Sławek dołóż mi 15 tys 😛

Marcin po co ci 5 gratów wystarczą 3 a dopasowane do profilu produkcji 

@Pafnucy12ty się nie śmiej przez całe technikum codziennie w sklepiku szkolnym kupowałem pączka (i) to kobitka zawsze mi zostawiała bo wiedziała że przyjdę 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

O mój Boże 😋😍

Jak by cię kiedyś mąż wygonił to pisz pw i wyślę Ci adres i możesz przyjeżdżać 😉

Uwielbiam pączki, żonka robi dobre ale nie lubi ich robić za to ciasta różne faworki i te takie kółeczka z serem tak 

Wyślę paczki mąż będzie gratis. Prędzej ja go pogonie.

Te są mini bo dla córy na bal do przedszkola 

• Like 1
Opublikowano

Że lubisz, to rozumiem. Tyle że tak dowcipnie propozycja zabrzmiała.

Myślisz że Jej mąż chciał by się pozbyć takiego skarbu...😄

6 minut temu, Łolek napisał:

Marcin po co ci 5 gratów wystarczą 3 a dopasowane do profilu produkcji 

@Pafnucy12ty się nie śmiej przez całe technikum codziennie w sklepiku szkolnym kupowałem pączka (i) to kobitka zawsze mi zostawiała bo wiedziała że przyjdę 

Opublikowano (edytowane)

@malaczarnateż patrze że spora ilość i sobie myślę że kurka ile tego ciasta było 🙆‍♂️ i apetyt też nie wąski

Męża nie chce chyba że do pracy jako pomocnik ale może drogi w utrzymaniu jest 🤔

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Że lubisz, to rozumiem. Tyle że tak dowcipnie propozycja zabrzmiała.

Myślisz że Jej mąż chciał by się pozbyć takiego skarbu...😄

No Wiesz są różne skarby niektóre to takie że chytnie by gdzieś zakopał (np tesciowa) 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

@malaczarnateż patrze że spora ilość i sobie myślę że kurka ile tego ciasta było 🙆‍♂️ i apetyt też nie wąski

Męża nie chce chyba że do pracy jako pomocnik ale może drogi w utrzymaniu jest 🤔

Kg mąki to są małe na dwa kęsy tylko. Jutro będą duże z makiem. Mąż zawsze chce w naturze zapłatę

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Kg mąki to są małe na dwa kęsy tylko. Jutro będą duże z makiem. Mąż zawsze chce w naturze zapłatę

Ale że niby ja mu mam tak zapłacić 🙆‍♂️

To już niech on lepiej u ciebie siedzi 

@Aktywnyrolnik7245masz

U tego gościa jest kilka takich gratów 

Screenshot_20230215_102134_com.android.chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał:

Obiadku nie zrobisz?

Aaaa o to chodzi, a już się wystraszyłem 🤦‍♂️

Nawet bimberek postawię dla zdrowotności 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał:

Mąż zawsze chce w naturze zapłatę

@Łolek Marek ryzyko za duże🤔 Tutaj same dwuznaczności 🙆...jak byś się nie odwrócił tak d..pa z tyłu🤦...nie idź na ten układ🤷

• Haha 3
Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Bez wody chyba jeździ 

Mozliwe 

52 minuty temu, slawek74 napisał:

jak można i co trzeba zrobić by zajechać ciągnik na takim areale i w takim czasie ?

na jego areale 3 czy 4 jak najbardziej a najlepiej to by była w tym jedna ładowarka i ciągniki w miarę duże i by konkretną robotę w miarę szybko wykonywały....

Olej pewno zmienia tylko podczas remontu, wskazników żadnych nie ma, jego rozrusznik to silnik 3 fazowy z dospawana koncówka korby. Nie wspomnę już o jeździe bez kolektora wydechowego bo się urwał o gałęzie. Ogólnie to mógłby robić za testera nowych maszyn🤭🙈

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

A krowy ryczą... Pafnucy zaś nie dotarł on zamiast motoru to powinien lepszy rower sobie kupić 

16764404421886886178092228408334.jpg

Mmmm świeża płoć i to spora. Lubię to. Po obiedzie też pojadę może już ruszyły w rzeczkę. Trza przepływanke uruchomić.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

A propos, mam takiego sąsiada. Ma 5 ha, obrabia to na odwal byle dopłaty były. Ma 3 ciągniki. Robi remont jednemu na stan fabryczny, zajeżdża go w +)-3 lata, odstawia do stodoły i remontuje kolejny i tak w kółko...🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Somsiad na niecałe 2ha ma C-385A, C-4011 i C-330. Żadnych usług nie robi bo go w domu więcej nie ma niż jest, na całym areale jedna uprawa (kukurydza przeważnie, czasem jak jego matce kończy się zboże dla ptactwa to tak co 2-3 lata jęczmień albo pszenica) prócz kilku rządków ziemniaków i warzyw. Z reguły u niego wygląda to tak, że przyjeżdża z Niemiec w kwietniu na jakiś tydzień - dwa, poobsiewa i jedzie z powrotem. Potem w maju na jakiś tydzień, opryska na ziele i znów jedzie. Jak zboże to przyjeżdża znów w lipcu czy sierpniu, wykosi, talerzówka i poplon na drugi dzień i jazda. I jesienią orka. Kukurydzę mu koszą razem z odwozem i go nieraz nawet nie ma wtedy w domu.

Słońce pięknie grzeje.

Opublikowano
57 minut temu, Łolek napisał:

Ale że niby ja mu mam tak zapłacić 🙆‍♂️

To już niech on lepiej u ciebie siedzi 

@Aktywnyrolnik7245masz

U tego gościa jest kilka takich gratów 

Screenshot_20230215_102134_com.android.chrome.jpg

Ten pan ma nieciekawe opinie 

Ogólnie to drogie te graty Zetory/Ursusy 

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

A propos, mam takiego sąsiada. Ma 5 ha, obrabia to na odwal byle dopłaty były. Ma 3 ciągniki. Robi remont jednemu na stan fabryczny, zajeżdża go w +)-3 lata, odstawia do stodoły i remontuje kolejny i tak w kółko...🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

To co on robi na tych 5ha że zajeżdża traktor w 3 lata?

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

To co on robi na tych 5ha że zajeżdża traktor w 3 lata?

Zależy jakie ciągniki, i jak robi remont na najtańszych częściach to robi co 3 lata

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chociaż raz Ty mądrze napisał: graty.

witek, Ty tylko na misjonarza?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
36 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

zaraz, to jak Marek wstawił za 31500 to drogo, ale jak sam żeś wstawił za 50tys.zł to pasował???

18 minut temu, witejus napisał:

Widział kto d*pę z przodu?

Marek ze Złommowisko.pl miał😁

• Haha 5
Opublikowano
Qwazi napisał:

Sprzedaż obu 60. A jeśli mocno chcesz jedną mieć, przekładka tura na 3p i sprzedaż 3p. Budżet o parę PLN ów by się powiększył 

sprzedał te graty to i by dzondira kupił 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Wyślę paczki mąż będzie gratis. Prędzej ja go pogonie.

no w sumie racja , to on u ciebie w przystępach 

50 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

oddaj jedną siuntkę i trochę dopłać , most z zetora przełożysz i gitara 😁

do czwórek w obrocie i agregatu 3m bedzie charchara

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v