Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

proszę polubić.. natychmiast... !👿

O nie. Nie podchodzą mi. A najbardziej nie lubię "całych" ziemniaków. Nawet do żuru czy barszczu traktuję tłuczkiem i taką "kizdrę" chętniej zjem.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

Ja też tego nigdy nie lubiłem jakoś. To jeszcze smaku nie ma.... 

no młode to bym nawet same jadł..

no a młode to tylko całe... i z taką skórką... mniaaaam.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no młode to bym nawet same jadł..

A ja takie od sierpnia, połowy sierpnia do lipca, połowy lipca bym same mógł jeść... Już nieraz są takie "zmurszałe" a jeszcze się na obiad łoszkrobie zamiast młodych...

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

O nie. Nie podchodzą mi. A najbardziej nie lubię "całych" ziemniaków. Nawet do żuru czy barszczu traktuję tłuczkiem i taką "kizdrę" chętniej zjem.

Do zupy to musza być całe, ale do mięsa to bym mógł przez maszynkę je przepuścić. 😜 

Opublikowano

a weśśś. takie to już miękkie, zwiędnięte... bleeeee...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja takie od sierpnia, połowy sierpnia do lipca, połowy lipca bym same mógł jeść... Już nieraz są takie "zmurszałe" a jeszcze się na obiad łoszkrobie zamiast młodych...

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Do zupy to musza być całe, ale do mięsa to bym mógł przez maszynkę je przepuścić. 😜 

A ja i do żurku czy zupy nie lubię całych. W kawałkach to tylko z piekarnika i frytki.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

a weśśś. takie to już miękkie, zwiędnięte... bleeeee...

Najlepsze, lepsze niż te "młode".

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Najlepsze, lepsze niż te "młode".

mam nadzieję że kiedyś zmienisz zdanie.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja i do żurku czy zupy nie lubię całych.

Jeśli chodzi o żurek oraz barszcz mam tak samo. I tak samo w drugich daniach. Też nie lubię całych ziemniaków. Jedyny przypadek, gdzie odpowiadają mi takie to zalewajka. Natomiast odmiana Tajfun smakuje mi wiosną. Jesienią jest zbyt mączysta i sucha, a na wiosnę to traci 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

@Qwazi

Była prezentacja, pokaz slajdów 

Ekoschematów nie połączy się wszystkich 

Tak naprawdę plan nawożenia i wapnowanie może był by warty zainteresowania 

Ale trzeba poczytać jak co będzie jak to 15 marca będzie 

Miedzyplony, wsiewki może 

A co do wizyty to, był, stwierdził że nie ma pojęcia co to 

Ani to ropa, ani guz jako taki 

Twarde, dostała przeciw zapalny na 3 dni 

Hodować obserwować 

A było coś czy da się obejść to ugorowanie 4% w 2024?

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I co tu się działo przez cały dzień🤔

Dzisiaj spokojnie. Przygotowania do zakupów prezentów walentynkowych. No i Marek się wygadał, że miał i blondynkę i brunetkę i rudą i Anię z Zielonego Wzgórza. Potem się okazało, że to jego żona włosy farbowała, a z tą Anią ze Wzgórza to taka małzeńska perweryjka była. No i Zbigniew wyraził chęć posiadania reform, a Primo dostał pod choinkę stringi...bez koszyczka na klejnoty... Piotr znowu się Małej Czarnej opiera, chociaż jakby zaczął ciut mięknąć...no to zacząłem relację, a reszta niech się sama przyznaje🤔

• Like 2
  • Haha 5
Opublikowano

Qwazi kronikarz forumowy😄 

Gal Anonim lepiej by tego nie opisał😁

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Trza opić nabytki 😉 do jutra 🙋

Co kupiłeś, bo nie zauważyłem?

Opublikowano

Nie wiem, ja nie byłem, brat był 

Ogólnie od 10 do 12 pierdzielili o sytuacji ze zbożem, utylizacji opon, o planowanym ograniczeniu środków ochrony roślin o 50%

A o dopłatach tyle co strony internetowe pokazali a formie slajdów 

A na koniec sołtys podziękował za ten nic nie wynoszący slowotok, i powiedział że to to możemy znaleźć w internecie 

Szkolenia powinny być po 15 marca, jak to wszystko będzie pewne, a nie tak jak teraz 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Trza opić nabytki 😉 do jutra 🙋

Co nabyłeś🤔

Opublikowano

Ja miasto stołeczne Radom odwiedziłem, pieniążkami poratowałem.

Jutro może Blue City się zaliczy.

Opublikowano
33 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

mam nadzieję że kiedyś zmienisz zdanie.

Abyś się nie omylił...

26 minut temu, Qwazi napisał:

Jeśli chodzi o żurek oraz barszcz mam tak samo. I tak samo w drugich daniach. Też nie lubię całych ziemniaków. Jedyny przypadek, gdzie odpowiadają mi takie to zalewajka. Natomiast odmiana Tajfun smakuje mi wiosną. Jesienią jest zbyt mączysta i sucha, a na wiosnę to traci 

Lubię suche i sypkie, nie lubię "ciap".

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Abyś się nie omylił...

Lubię suche i sypkie, nie lubię "ciap".

Czyli stare i zwiędłe?

A tak oburzasz się jak o kobietach Ci mówią.  A Tu jednak masz upodobania😜😜😜

Opublikowano
29 minut temu, szwagier24 napisał:

A mnie węgiel rządowy przywieźli, a i nasz prezydent miasto gminne odwiedzil. 

Na igiełki pisałeś się już bo coś tam  słyszałem od Mariusza 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v