Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Cze radzio 👍👍👍

Złoto złoto ale co tobie po tym jak ty pod to siewki nie potrafisz ustawić 🤭🤭

To było trza z tego złota złote łańcuchy zrobić dla byśków 😛

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Bo pszenicy mało kto ma

Jakby do wsxystkich to 10 miliardy piniędzów POtrzeba a ich nie mają

do lasu jedziesz?

Agrest napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał:

a Ty w którym końcu 🤔

Okrągły nie ma końca. Temu ten stół onegdaj niejaki Król Ryszard Rwie Socjal wymyślił😜

to jakieś obrady mają być 🤔

Łolek napisał:

12 minut temu, slawek74 napisał:

a Ty w którym końcu 🤔

Ja bym alkohol donosił i wcale nie siadał 

https://youtu.be/bJh6tQSEu3Y 🤔

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

A krowy to na takich to więcej mleka dają 🤔

Może bym zmienił ze srebrnych 

Nie wiem ale zawsze zamiast zwykłych kolczyków możesz wsadzać diamentowe 😛

Opublikowano
36 minut temu, soltys48 napisał:

Temu w nocy sieję co by  nikogo nie kłuć po oczach

Kiedyś na qq taką co miała 6 może 8 lisci polcalcu z 500 na ha rozsialem bo coś stanęła i taka była nijaka 

I na polu grubo białego było widać z drogi , to telefon za telefonem czy mnie pojebało na taką qq saletrę siać 😂

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

🤔Marcin bądź konsekwentny...

Jak już jebło to co zrobić , powinni dać solidarnie do wszystkich 

A najlepiej wcale nie dawać , teraz to potanieje znów przez dopłate

Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

To było trza z tego złota złote łańcuchy zrobić dla byśków 😛

I znowu nietrafione.

Śtery jeno są na łańcuchu i to może do końca kwartału 

Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nikt nic do niczego nie powinien dostać 

• Like 6
Opublikowano

znam tylko jednego co kizeryt raz w zyciu wysial... pozniej juz tego nie powtorzyl. magnezu w glebie u nas sporo, a siarka z nieba sama spada.😂

ja daje siarczan magnezu do opryskow.

dowalilo nad ranem 12 ,troche sniegu jest, slonce od rana, od jutra odwilz.

39 minut temu, Łolek napisał:

Kiedyś na qq taką co miała 6 może 8 lisci polcalcu z 500 na ha rozsialem bo coś stanęła i taka była nijaka 

I na polu grubo białego było widać z drogi , to telefon za telefonem czy mnie pojebało na taką qq saletrę siać 😂

na taka co ma 6-8 lisci to zawsze sieje saletre-tylko trzeba umiec liscie policzyc wlasciwie..musi byc sucha , wiatr wiac przed deszczem albo burza.

Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

A co napisałem 

Opublikowano
41 minut temu, Łolek napisał:
59 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobrze gadasz. Polać Ci😉. Wszelkiego rodzaju dopłaty, również bezpośrednie i PROWy, zaburzają normalne funkcjonowanie praw rynkowych i są główną przyczyną wielu patologii. Gdyby tego nie było rolnik byłby prawdziwym rolnikiem, a nie kimś, kto na drogiej dzierżawie tyra na dopłaty, które weźmie właściciel gruntu, co nawet się dobrze nie orientuje, gdzie ten grunt się znajduje. Gdyby tego nie było ceny byłyby sterowane prawami rynku, głównie popytem i podażą, i wszelkiego rodzaju spekulacje zostałyby znacznie ograniczone. Tak myślę🤔 

@gregor1284 to nie jest post polityczny...nic nie podpiszę🤷😉

• Like 4
Opublikowano
48 minut temu, jacus napisał:

znam tylko jednego co kizeryt raz w zyciu wysial... pozniej juz tego nie powtorzyl. magnezu w glebie u nas sporo, a siarka z nieba sama spada.😂

ja daje siarczan magnezu do opryskow.

dowalilo nad ranem 12 ,troche sniegu jest, slonce od rana, od jutra odwilz.

na taka co ma 6-8 lisci to zawsze sieje saletre-tylko trzeba umiec liscie policzyc wlasciwie..musi byc sucha , wiatr wiac przed deszczem albo burza.

Tylko 500 kilo to było biało może też ilość ich dziwiła, a ja ich z błędu nie wyprowadzałem niech myślą 🤷‍♂️

49 minut temu, gregor1284 napisał:

Rolniki kurna tylko o socjalach rozprawiają a wezta się za robotę jeden z drugim! Dzień dobry

Jak już dziadu do roboty goni to nie jest dobrze 🙆‍♂️

Siema Mieciu 

26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co napisałem 

A ja co, 

Toż nie mówię że źle napisałeś, jakiś podejrzanie przewrażliwiony jesteś ostatnio 

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, to zrobione co miało być 

No jak to?

A pociąć, połupać?

Opublikowano

@soltys48bo nauczyli nygusy brać dopłaty i zapomogi różnej maści, było nas w domu trzech ziemi 2ha ojciec pracował i po godzinach dorabiał matka z nami w domu szyła chałupniczo brat był kaleką od małego i nikt nigdzie po zapomogę nie chodził bo się nie należało i ojce nas  jakoś wychowali  a teraz k**wa płacz bo ciężko 

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, Qwazi napisał:

Dobrze gadasz. Polać Ci😉. Wszelkiego rodzaju dopłaty, również bezpośrednie i PROWy, zaburzają normalne funkcjonowanie praw rynkowych i są główną przyczyną wielu patologii. Gdyby tego nie było rolnik byłby prawdziwym rolnikiem, a nie kimś, kto na drogiej dzierżawie tyra na dopłaty, które weźmie właściciel gruntu, co nawet się dobrze nie orientuje, gdzie ten grunt się znajduje. Gdyby tego nie było ceny byłyby sterowane prawami rynku, głównie popytem i podażą, i wszelkiego rodzaju spekulacje zostałyby znacznie ograniczone. Tak myślę🤔 

@gregor1284 to nie jest post polityczny...nic nie podpiszę🤷😉

Czekaj czekaj... trafisz się 

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

@soltys48bo nauczyli nygusy brać dopłaty i zapomogi różnej maści, było nas w domu trzech ziemi 2ha ojciec pracował i po godzinach dorabiał matka z nami w domu szyła chałupniczo brat był kaleką od małego i nikt nigdzie po zapomogę nie chodził bo się nie należało i ojce nas  jakoś wychowali  a teraz k**wa płacz bo ciężko 

Mi nie musisz tego mówić 

Pisałem niejednokrotnie że biedę znam doskonale i nigdy ale to nigdy żadnego socjalu nie braliśmy.

W 02' dostałem stypendium za najlepsze wyniki w szkole od premiera Millera,rok później o marszałka województwa dwa lata  po tym za najlepszą maturę od starosty..... To były jedyne pieniądze DOSTANE ale to już były dobre lata. Rodzice pracowali na etacie ja ciut na germanii, młodszy brat chodził dorabiać na tartak

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v