Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

PISDA

Rysiek nie przeklinaj,,,😄

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A ja wolę żeby zostało jak jest 😉

Wolał bym żeby np. maszyny rolnicze mogły przechodzić przeglądy na specjalnych warunkach. To o czym kiedyś pisał @Agrest wpada sobie diagnosta na wizytę domową i ocenia stan. Można by dopuścić metody zastępcze sprawdzania stanu układu hamulcowego/oświetlenia głównego. 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

czyje dane?

nie oglądam tych gości. ze dwa razy zajrzałem, ale mi do gustu nie przypadła ich produkcja.

Ze 2 lata temu cos tam w komentarzach sie pohvjali i te z holliłudu wszystkie dane w necie predatora zamiescili a ten sprawe załozył w sądzie i tera ma POlewke

Opublikowano

czyli taka dziecinada i pokazywanie języka?   łeee tam..  masz i co oglądać.

napisz mi lepiej ile cali tv kupiłes. bo pytałem, a Ty nic.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ze 2 lata temu cos tam w komentarzach sie pohvjali i te z holliłudu wszystkie dane w necie predatora zamiescili a ten sprawe załozył w sądzie i tera ma POlewke

Mogli równie dobrze wystawić swoje zawodniczki do walki w kisielu przynajmniej oglądalność by była i obaj by zarobili. Teraz jest żenuła i piaskownica. 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

czyli taka dziecinada i pokazywanie języka?   łeee tam..  masz i co oglądać.

napisz mi lepiej ile cali tv kupiłes. bo pytałem, a Ty nic.

A to ten ze 2 lata temu co kupilem

No ale na mobilnym necie czasem zacinało a teraz lepuej jutup na tv oglądać nix w telrfonie.

Opublikowano
hubertb napisał:

Nasze społeczeństwo stać na szczelny silnik, sprawny układ hamulcowy i sprawne oświetlenie. W tej chwili doszło do tego że felgi za 4 tys kupią ale 1000zł na robotę uszczelnienia silnika to zbyt wiele. 

bo to germane style 😄

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Klawiatura jest tylko pilotem trzeba operowac

No to tak jak by patykiem po klawiaturze w komputerze pisać. Niesamowicie wygodnie. 

4 minuty temu, DANDYS napisał:

bo to germane style 😄

No co niektórzy mają zakuty poniemiecki łeb. 

Opublikowano
59 minut temu, hubertb napisał:

Ursus z tego co mi wiadomo eksport w latach 80 po za serią ciężką nie istniał. Nawet nie wiem czy licencyjne mogliśmy eksportować, licencja bowiem dotyczyła produkcji części. Te wszystkie odrzuty eksportowe to trochę ściema. 

Szły c360 na eksport. Mój ojciec odbierał swojego bezpośrednio z ursusa. Pojechał tam ze swoim szwagrem, a moim chrzestnym. Na placu stało kilkadziesiąt takich samych nowych ciągników. Żółte blachy i jasno szary silnik ze skrzynią. Ojciec z wujem mówią do gościa, który tam był, żeby im podpowiedział który ciągnik będzie dobry, bo wszystkie jednakowe. I chcieli mu dać na jąkać wódeczkę. A facet mówi tak: jest nas czterech. No to ojciec tam odpowiednio dorzucił do tego co chciał częściej dać i gościu kazał im iść na miasto i wrócić za 2 godziny. Jak wrócili czekała na nich siuntka w ładnych żółtych blachach ale z ciemno szarym silnikiem i skrzynią. Wujo zauważył tą różnice koloru i pyta tego gościa co to za inny ciągnik. Tamten tylko pokazał za budynkiem kilkadziesiąt sztuk w czerwonych blachach i z tym kolorem silnika i powiedział, że te idą na eksport ale na kraj nie może iść czerwony. Pozamieniali blachy

Opublikowano

Ta sytuacja była w 83 roku. Nie wiem czy później coś się zmieniło ale jak czasem mi i wpadło w oczy jakieś ogłoszenia sprowadzaniem siuntki to wszystkie były czerwone

• Like 1
Opublikowano

No nie wiem moja ciotka pracowała w biurach Ursusa od 76 do 89 roku. Twierdziła że eksport ciągników marki Ursus po za RWPG i kraje arabskie nie istniał. Wyjątek stanowiły ciągniki "duże" które sprzedawano zamiennie z Zetorem jako alternatywę cenową. 

Wujek z kolei pracował w Agromie i mówił że jakość ciągników na montażu była różna, w większości jednostki POM miały swoje metody naprawcze usterek montażu fabrycznego. Niektóre z wad były bardzo poważne np. brak osiowości c-330. 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

ale Ty durny wyświetlenia debom i cwaniakom nabijasz i to jeszcze rozpowszechniasz 🤦‍♂️ weź się za robotę....

Robota to głupota

PISDA

bez roboty to się ogląda głupoty... a kiedyś ta.... przestanie ci dawać...

Opublikowano

Ja też nie mam jakieś wiedzy mega. To co napisałem to z opowieści ojca. Na ale też skądś te ciągniki za granicą się wzięły. No i ten egzemplarz też był wyjątkowo twardy w porównaniu do innych. Brat ten ciągnik sprzedał bodajże w 2008 roku bez żadnego remontu

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

a teraz lepuej jutup na tv oglądać nix w telrfonie.

oglądać tak ale telewizor ma jedną poważna wadę, brak klawiatury. 

klawiaturę to chyba można podpiąć do tv 🤔

Opublikowano
42 minuty temu, hubertb napisał:

No tak by nie było gdyby przegląd był przeprowadzany rzetelnie.

Najpierw to niech rzetelnie zaczną płacić diagnostom żeby to jakoś ich zachęciło do rzetelnej pracy 🙄

• Like 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

szymon09875 napisał:

20 minut temu, DANDYS napisał:

chłopy do ile by dać za 3kl 10 ha , 12km od domu ? z kowru 87 wyłowacza 

Za hektar 87?

nie za całość

ile 🤦‍♂️ 500tys śmiało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v