Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

U nas też. Bo ojcu ten naczelnik już wcześniej chciał dać przydział na Władka, ale ojciec ruskiego nie chciał, to potem sam mu do domu przywiózł na siuntkę 

u mnie też chcieli śuntkę ale mimo że się dało , to się nie dało . w końcu był władek ale w sumie byli zadowoleni komfortowa (na tamte czasy kabina ) i na 12 ha wystarczył do dziś działa w lekkich pracach 9 tyś mth

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marian7k napisał:

Kombatanci i ZBOWID miały inne kryteria i jeszcze jak posiadał leg odpowiedniego koloru.

A Ci to wogóle cholera wie na podstawie czego te statusy pozostawali. Ale nie będę się denerwował 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Pioter toż Ty za młody by pamiętać.

Słucham tego co mi mówią i coś mi nie pasuje aby aż tylu było łapówkowców czy członków partii. Praktycznie wszystkie ruski we wsi kupione w podobnym czasie i to właśnie przez tych mniejszych.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

nie pasuje aby aż tylu było łapówkowców

to była druga waluta jak by...

z przydziałami na władki nie wiem/. kunia śmy mieli wtedy...

Opublikowano

Do galerii zajrzyj

2 minuty temu, Leszy napisał:

Komuś jakieś śluby milczenia złożyłeś?  

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dawaj jak już zacząłeś 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A Ci to wogóle cholera wie na podstawie czego te statusy pozostawali. Ale nie będę się denerwował 

Na posiedzeniu pewnej komórki sekretarz mówił "to nas cłowiek" i tak musiało pozostać , bo kazden z nich "coś za oszywką miał" Pamiętam te szachraje i jeszcze teraz kur..ca mnie bierze.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

to była druga waluta jak by...

z przydziałami na władki nie wiem/. kunia śmy mieli wtedy...

U mnie ani traktora ani konia, w najbliższym sąsiedztwie dwóch sąsiadów miało po koniku a reszta to albo pola tyle, że ledwo krowę uchowali albo nawet i na uchowanie krowy pola za mało mieli. W dalszym sąsiedztwie nowa C-360, używana C-328 i konie. Potem dopiero jeden sąsiad konia sprzedał, w Kętach był jakiś zakładzik, zrobili mu esa, czterech kolejnych porobiło sobie trajki. Jedna do tej pory stoi. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, marian7k napisał:

Na posiedzeniu pewnej komórki sekretarz mówił "to nas cłowiek" i tak musiało pozostać , bo kazden z nich "coś za oszywką miał" Pamiętam te szachraje i jeszcze teraz kur..ca mnie bierze.

To Ty starszy. Ja z tego okresu najwyraźniej pamiętam jak dwóch zomowców ojca z domu wyprowadziło. Patrzyłem jak po śniegu odchodzili i nie zapomnę do końca życia. Drugi obrazek, jak z mamą kartofle parowane dla świń gniotłem w korycie i mama przy tym płakała. Też nie zapomnę. Miałem 4 lata. Potem wszystko niewyraźnie i wybiórczo 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

jak to mówią CI granatowi "policjanci i taksiarze największe kur...ze" :D 

hmmm, a jak odmiennej pcii 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W 1996 był drugi maluch a w 2001 nowe Uno. Pierwszy maluch sprzedany w 95, drugi przejeździł 11 lat, Uno 13 lat. 

A przydziałów nie dawali od ilości hektarów przypadkiem? To jakim wtedy prawem, innym niż danie w łapę mógł dostać ktoś kto miał 2-3ha?

Widzisz miałeś pieniądze to mogłeś mieć Zetora serii 5011-7011 , wystarczyło mieć pieniądze.  Leży jeszcze list informacyjny ile dany Zetor kosztował, cena była w markach niemieckich

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v