Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

🤣

przyjedz do mnie 🤣 moja stara twierdzi ze ja bardzo dobrym chlopem jestem 🤣 , dom duzy,dzieci odchowane, pol domu moge ci zaoferowac 😜😜 za drobne wynagrodzenie w tej no.. naturze czy jak to nazywaja 🤣 

Za samo nazywanie jej stara powinieneś w piwnicy spać. Mój mąż mnie nie puści samej lepszej nie znajdzie niż ja.

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Nie może być. On wszystko umie🤷

A kto jest ta szyja co kręci głową?

59 minut temu, soltys48 napisał:

Bo to prawda

Gdyby nie broń palmera to dalej by chodziły 

Jaka broń?

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

To było w formie komplementu i podziwu. 

Gdybym napisał siurek... Ale siur to już godnie brzmi 🤪 

Ee tam. Za takim to właśnie nawet splunąć nie warto. 

Jak tam z warzywami obrobiłeś się już czy coś przechowujesz do wiosny?

Cały czas sprzedajemy.Dzis ostatni dzień przed świętami szykujemy.Watpie aby ceny jakoś mocno wzrosły.Silą rzeczy muszę przechowywać ale w tym roku to skórka za wyprawkę.

IMG_20231128_083813_762~2.jpg

Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Cały czas sprzedajemy.Dzis ostatni dzień przed świętami szykujemy.Watpie aby ceny jakoś mocno wzrosły.Silą rzeczy muszę przechowywać ale w tym roku to skórka za wyprawkę.

IMG_20231128_083813_762~2.jpg

Po ile sprzedajesz?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po ile sprzedajesz?

Biała 0,90gr karton Biedronka.Czerwona 1,25 karton Ryneczek Lidla.Ziemniaki 1,10 +45 BigBag.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Pokaż traktor

Widzisz pojechać to z 15 zł dla tuska

A on nawet agrobiznes zabrał

Nie dam mu ani grosza

Ale żeś się czepił.

Grzebałem w traktorze i ktoś przejeżdżał koło podwórka i zatrąbił...se myślę Rysiek....ale pojechał dalej...

Dobra. Mogę pokazać...

Tylko jedno obiecaj....

Że dasz się kajtnąć Jawą.😆

• Haha 1
Opublikowano

chcialem notowania zobaczyc i nie ma.. kurna ile to lat temu chcialem teleranek zobaczyc i  tez nie bylo....tyle ze wtedy byla niedziela i sniegu bylo sporo.

kurna-moze lepiej nie bedzie ale na pewno weselej.... chleba i igrzysk...

1 godzinę temu, Leszy napisał:

To ja do pracy w ogóle nie muszę dojeżdżać, ale i tak się gdzieś kiedyś pojedzie. Rzadko to rzadko, ale czasem się gdzieś wyrwiemy. 30 lat bez żadnego większego wyjazdu?  

czy ja wiem  ? taka bruksela czy dubrownik sie liczy ???

masz bydlo czy swinie ?? wiec o jakim wyjezdzie moze byc mowa ?? nie mam rodzicow od dawna..

po co bede wyjezdzal daleko ?? nie mam potrzeby, cala rodzina na miejscu,dalej niz 50 km - na polskie malediwy starej sie  w lecie zachcialo, samochodem nie bylem.

autostrada z 15 km nie jechalem bo i po co ?? 

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Nie narzekaj 🤣 nie którzy tu dają więcej  a posłuchaj ich jacy to bogaci

2morgi kukurydzy i nie obrobiłeś się?

Ach te papraki 

jakie 2 -pol ..

setki hektarow jeszcze stoi.. pada praktycznie codziennie od poczatku listopada, ludzie pszenicy nie posiali.. na polach woda stoi, jeczmienie do zaorania.. 

z jednej strony masz gore z drugiej gore i skos w srodku, gdy spada 200 mm za miesiac ?? alboo wyjedz pod gore  w blocie..

wy na wsi to nie macie pojecia jak wyglada rolnictwo na przedmiesciach miast-zamiast skupow sa fabryki..

de heus ma jeden skup , drugi troche blizej -matejka- na bocznicy skupuje i to jest tyle w promieniu 50 km....w kieleckie trzeba jechac, albo do bio-agry a to juz kawalek jest..

49 minut temu, slawek74 napisał:

a to jaki ja mam🤔 bo twoje to już wiem 30latki 🙋‍♂️

boi się dalej bo zabłądzi 🤭

zrozumiales moj post ?? kupuje nowe lub prawie nowe od 30 lat..za tyle lat mialem 3 samochody, wtym ostatni w tamtym roku, nie kupuje zlomow z przekreconym licznikiem ..

32 minuty temu, malaczarna napisał:

Za samo nazywanie jej stara powinieneś w piwnicy spać. Mój mąż mnie nie puści samej lepszej nie znajdzie niż ja.

A kto jest ta szyja co kręci głową?

Jaka broń?

mam 4 na stanie ,masz takie fantazje ?? w tym wypadku maz nie moze cie puscic -ty sama sie powinnas..😜

mam nadzieje ze znasz sie na zartach? stara w pracy,deszcz pada. mam wolne, wczoraj mialem plany nocne ale usnalem -po nocce i teraz mi sie nudzi....

co ja bym z taka mloda robil - jedynie serce by mi moglo stanac 😜

Opublikowano
3 minuty temu, Proxima84 napisał:

Co Pioter @Chłoporobotnik się dziś nie odzywa. 

Pewnie  kury i króliki  biję przed świętami 

5 minut temu, jacus napisał:

chcialem notowania zobaczyc i nie ma.. kurna ile to lat temu chcialem teleranek zobaczyc i  tez nie bylo....tyle ze wtedy byla niedziela i sniegu bylo sporo.

kurna-moze lepiej nie bedzie ale na pewno weselej.... chleba i igrzysk...

czy ja wiem  ? taka bruksela czy dubrownik sie liczy ???

masz bydlo czy swinie ?? wiec o jakim wyjezdzie moze byc mowa ?? nie mam rodzicow od dawna..

po co bede wyjezdzal daleko ?? nie mam potrzeby, cala rodzina na miejscu,dalej niz 50 km - na polskie malediwy starej sie  w lecie zachcialo, samochodem nie bylem.

autostrada z 15 km nie jechalem bo i po co ?? 

jakie 2 -pol ..

setki hektarow jeszcze stoi.. pada praktycznie codziennie od poczatku listopada, ludzie pszenicy nie posiali.. na polach woda stoi, jeczmienie do zaorania.. 

z jednej strony masz gore z drugiej gore i skos w srodku, gdy spada 200 mm za miesiac ?? alboo wyjedz pod gore  w blocie..

wy na wsi to nie macie pojecia jak wyglada rolnictwo na przedmiesciach miast-zamiast skupow sa fabryki..

de heus ma jeden skup , drugi troche blizej -matejka- na bocznicy skupuje i to jest tyle w promieniu 50 km....w kieleckie trzeba jechac, albo do bio-agry a to juz kawalek 

😜

Zazdroszczę Ci bo chcesz sprzedać  pole i moment  kupiec jest  jakaś fabryka. 2 bambrów koło wawy jeszcze mają jeden 14ha a drugi  20ha marchewki do kopania.  Qq tez jeszcze  wczoraj jak jechalem  to widziałem 

Opublikowano
17 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

No ja nie mam takiego bujnego życia towarzyskiego, więc dużo na głowie nie mam

A co Cię tak jego życie interesuje ? Zazdrościsz mu ? 

Pada z przerwami od wczoraj 😉

Opublikowano
malaczarna napisał:

11 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Bedziem po cichu pakować.A wy już po zakupach,czy nerwica przed wami?

Co w środku? Nie lubię jak mąż mi kupuje biżuterię 

a co lubisz jak Ci kupuje?

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, wojtal24 napisał:

Już kilka razy w mojej karierze mini wulkanizator a spotkałem się z przypadkiem że powietrze schodzi a dziury nie ma.

IMG_20231220_135840_572.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v