Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

zapomniał Ty jak kwarantanna na wyjście na cmentarzu, czy do lasu była? Jak koś kichnąć w sklepie się bał bo ludzie zaraz krzywo patrzyli

Ja nadal uważam że to było potrzebne.

Może panika przesadna była, ale nie szukam w tym jakichś tresór, czy ogłupiania 

Nikt nie wiedział jak postąpić prawidłowo.

Covidy był i ludzie na to umierali 

Szczepienia pomogły czy zaszkodziły nie wiem 

Ja się nie ukrywałem przed nim.

Żona codziennie w sklepie i jakoś z łóżka nie uciekałem .

Szczepilem się bo tak mi pasowało, a nie byłem zmuszony. Nie odczułem żadnych ubocznych skutków, czipa mi nie wszepili chyba....no może, bo jakiś guzik pod skórą mam po drugiej szczepionce.

Łaziłem bez maski i wszędzie gdzie mi pasowało.

Sławek pod koniec cowid był u mnie i mówił że chyba właśnie przechorowal.

Nie miałem problemu żeby się przywitać i rękę podać. Może potwierdzić 

Trochę denerwują mnie wszelkie teorie domorosłych znawców.

Bez obrazy...

Ale zem się rozpisał. Trochę chaotycznie ale ....

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tylko gotówka.Wolal bym zapomnieć 

Znam ból. Solidaryzuję się. Osobiście wolałbym udostępnić gotówkę i zostać sobie w domu...

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Szczepilem się bo tak mi pasowało, a nie byłem zmuszony. Nie odczułem żadnych ubocznych skutków, czipa mi nie wszepili chyba....no może, bo jakiś guzik pod skórą mam po drugiej szczepionce.

Bez obrazy...

No Pafnucy za ten referat to ja bym Ci dobrej nalewki polał 👍

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Dokładnie, tresura od covida zaczęła się tak na ostro. 

Wcześniej Grzesiu. Dużo wcześniej. Już np płyty obornikowe były ordynarną tresurą, ale wszelakie PROW y też 

tyle że płyty czy prowy to kto skorzystał to zyskał

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wiem że wcześniej, tyle że 

Te 15 lat temu wyśmiali by nas gdyby któryś powiedział że będzie tak jak teraz czy rok temu.

Pseudo rządzenie zawsze polegało na oddziaływaniu na ludzi. Nawet w czasach komuny. Te wszystkie kartki żywnościowe, przydziały na wszystko, to były metody oddziaływania. Teraz mamy wszelkiej maści dofinansowania i programy pomocowe. To wszystko razem jest tylko i wyłącznie manipulowaniem gawiedzią, aby można było trzymać ją w ryzach, posiadać wyznawców i robić co się chce. A ta gawiedź będzie na tych pseudo rządzących zasuwać wypracowywując produkt krajowy brutto. Tylko tyle lub aż tyle🤷

• Like 4
Opublikowano
6465 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

nie zrobisz pieca kara nie zrobisz foto kara auto nie eko kara i nie wszędzie wpuszczą w koncu złamią i kasę i tak wyciągną z portfela...będzie kij i marchewka ...

Miał być zakaz hodowli bez płyty gnojowej. I co wszystko na płytach trzymacie?

nie wszystko bo nie ,,pozwolili,, zaorać na zimę 😜🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Znam ból. Solidaryzuję się. Osobiście wolałbym udostępnić gotówkę i zostać sobie w domu...

Na szczęście mam w trójkę węża w kieszeni.Ale jeszcze Manufaktura przed nami.

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bez obrazy...

Ja się nie szczepiłem. Raczej nie przechorowalem, lub całkowicie bezobjawowo. To była moja decyzja. Maseczki też unikałem. Rękę też podawałem każdemu. Tak jak decyzja o szczepieniu była Twoją decyzją, tak moja o nieszczepieniu była moją. Tak powinno być. Nie powinno tutaj być miejsca na żaden przymus

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

Mnie denerwuje po prostu to wytykanie że ktoś zrobił inaczej jak druga osoba.

U mnie w domu każdy robił jak uważał. Żona np pod koniec dawkę 1 przyjęła po przechorowaniu tego czegoś.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

dokąd płyniesz 🤔

Nie pytaj.Najlepiej do domu.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Na szczęście mam w trójkę węża w kieszeni.Ale jeszcze Manufaktura przed nami.

Ooo...kawałek dalej jest...najpierw prostu, potem w lewo i za trochę w prawo...i już będzie😉🤭...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Miejmy nadzieję że następne wybory do PE wy***ią lewaków w kosmos 

A po drugie a może i pierwsze to najpierw niech dostosują linie do odbioru tej energii 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Coś się tego covida tak czepil?

Zmuszał ktoś kogoś jakimiś karami?

Gdzie to porownujesz?

Ogólnoświatowy test na zachowania ludzkie, wytyczenie granic do jakich można się posunąć w nakazach, zakazach, karach...

Czy zmuszał ktoś kogoś? Żartujesz? A lipne nakazy izolacji i kary za opuszczenie tegoż miejsca?

Nie widzisz powiązań?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ogólnoświatowy test na zachowania ludzkie, wytyczenie granic do jakich można się posunąć w nakazach, zakazach, karach...

Czy zmuszał ktoś kogoś? Żartujesz? A lipne nakazy izolacji i kary za opuszczenie tegoż miejsca?

Nie widzisz powiązań?

Bardziej strach i chaos widziałem.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Nie widzisz powiązań?

Oj Agrest. Piszesz jakby to pierwsza w całej naszej historii epidemia. Bo przecież żadnych chorób zakaźnych nie ma i nigdy nie było..... 

• Like 2
Opublikowano

Dobrze prawisz.

Sławek choinka żywą czy śtucna?

1 minutę temu, slawek74 napisał:

wieta co 🤔 może temat zmieńmy bo nie za ciekawy jak i aura za oknem może kogoś ożenicie o ładnych kobietach albo innych samicach 🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

wieta co 🤔 może temat zmieńmy bo nie za ciekawy jak i aura za oknem może kogoś ożenicie o ładnych kobietach albo innych samicach 🤭

Piotera niema to śmiało 🤭

A o tym że wczoraj zacząłem rozbierać kostkę co ułożyli na przełomie maj-czerwiec może być? A ten chudy beton z betoniarni to nie taki chudy.🥵

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v