Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Ruskiem by pojechał. Toto to i z piekła wyjedzie 

0.5m śniegu by Ruska pokonało ... 5314 by miało problem, a na Volvo to by mógł sobie tylko popatrzeć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

A pompa tłoczkowa z LS , czy zwykła zębata?

Zwykła zębata. 

Edit. Patrzę to trochę inaczej jak opisałem.

Ale pompa zębata

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

No to musi być jeszcze zawór priorytetowy na wspomaganie, Ale jak wspomaganie wraca pierwsze to pewnie dobry. 

Ogólnie po zapaleniu głośna praca pompy z jargotaniem. Próba skrętu ucisza pompę. Puszczenie kierownicy jargot powraca.

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

kiedys na srodku podwórka obowiązkowo studnia z wodą była teraz plastikowa studia z ropą :D 

Może być zacząć takie obudowy na studnie sprzedawać zamiast tych drewnianych. Plus do prestiżu by był 

Gorzej jakby złodzieje wody w bańki ponalewali, oj mogli by się zagotować 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ogólnie po zapaleniu głośna praca pompy z jargotaniem. Próba skrętu ucisza pompę. Puszczenie kierownicy jargot powraca.

Dobra wyjmuj pompe.  Doszczelnia się po zbudowaniu ciśnienia, 

Opublikowano
28 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oto chodzi doje🔨ać tuskowi

ale ty przesiąkłeś pogardą do innych, 8 lat pis pielegnował i co roku nawoził ten twój fanatyzm i zgorszenie do bliźnich którzy wyznają inna opcje polityczną 

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Wymieniony jeden siłownik. Od tego czasu musi długo pracować by zaczęła normalnie działać hydraulika.

Jazda ok. 

Pierwsze wraca wspomaganie potem ramię i łyżka, ale trwa to dużo dłużej niż przed wymianą.

Podejrzewam zapowietrzenie. 

Trochę już pracowała i powinna się odpowietrzyć. Wszystkie siłowniki miały wielokrotnie pełną amplitudę wychyłów i powinno to powietrze wyjść z układu.

Jakieś propozycje jak skutecznie odpowietrzyć?

Czy może inna wada?

20231202_114416.jpg

Pompa siedzi, albo coś gdzieś blokuje przepływ...tak mi to pachnie 

Opublikowano
39 minut temu, 12Pafnucy napisał:

O i ja już drugi dzień taka na uszy założyłem. Tylko patrzeć jak i kalesony szukać zacznę....ale moze nie b dzie zimniej.

Dobre kalesony to są...dobre kalesony 😎

Opublikowano
Desperado napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Co w tym dobrego? To zwykła katastrofa 

Nic dobrego, owszem katastrofa, tylko tyle że pamiętam ten armagedon.

i głowa w drutach telefonicznych. ...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Bezpośrednio z silnika

Ale przez sprzęgło, czy przykręcoma do rozrządu albo obudowy koła zamachowego.

W jednym Fendzie wywaliłem wszystkie przewody ssące między pompami a zbiornikiem oleju i dopiero grzechotanie ustało. Najlepsze było to, że ten największy rozwarstwił się w środku i podciśnienie zaciskało przepływ.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie ma takich....w kalesonach mi duszno😆😄

Patrz, a ja na motocykl mam kalesony xD i jezdze w nich nawet jak jest +30 ;)

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Ale przez sprzęgło, czy przykręcoma do rozrządu albo obudowy koła zamachowego.

20231202_125036.jpg

Opublikowano

Oj wiem co to bielizna termiczna w teorii.

Ale jakoś nie mam ochoty próbować.

Przy okazji.

Polecił byś jakieś dobre niezbyt drogie spodnie na motocykl?

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Patrz, a ja na motocykl mam kalesony xD i jezdze w nich nawet jak jest +30 ;)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Polecił byś jakieś dobre niezbyt drogie spodnie na motocykl?

Zależy jakie chcesz ;) Na co dzień jeżdżę w jeansach podszytych kevlarem ;) Zwróć aby uwagę żeby ochraniacz na kolano był z tych nowszego typu, miękkich, bo ta twarda skorupa starego typu po 150-200 km już uwiera ...

Coś takiego albo D3O, warto dopłacić te parę złotych.

image.png

• Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, Agrest napisał:

Wymieniony jeden siłownik. Od tego czasu musi długo pracować by zaczęła normalnie działać hydraulika.

Jazda ok. 

Pierwsze wraca wspomaganie potem ramię i łyżka, ale trwa to dużo dłużej niż przed wymianą.

Podejrzewam zapowietrzenie. 

Trochę już pracowała i powinna się odpowietrzyć. Wszystkie siłowniki miały wielokrotnie pełną amplitudę wychyłów i powinno to powietrze wyjść z układu.

Jakieś propozycje jak skutecznie odpowietrzyć?

Czy może inna wada?

20231202_114416.jpg

Koła na Maxa i trzymać tak na 1500 obr z pół minuty  w drugą i poprawka to samo z łycha 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v