Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Ronaldo ujarzmił toci może lewy go nie zwolni, no takiego trenera to jeszcze nie było w polskiej piłce

Beenhakker podobny status kiedyś miał 

International level 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Bardziej zrobić z nich zespół 

Ale Kulesza wysterował pismaków idealnie wczoraj piali nad Bento a tu Santos 

Już jeden Paulo był... 🤦

Chciałbym by Piszczek był w jego sztabie,i mam nadzieję że Krychowiak będzie oglądał mecze w tv

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Beenhakker podobny status kiedyś miał 

International level 

Leo nie miał takich grajków jak teraz

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jaki trener, przecież ten dziadek w Carrefourze w Sochaczewie jest cieciem, jak bum cyk cyk, nawet ostatnio w piątek go widziałem 

To dopiero awans😉

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ale Kulesza wysterował pismaków idealnie wczoraj piali nad Bento a tu Santos 

I tak pieniądze wyjebane w błoto , lepiej państwo te kasę na chore dzieci by przeznaczyło niż dotować taki sport narodowy 

Opublikowano

3m albo więcej, hydraulicznie składane do tyłu i na amortyzatorach sprężynowych. Do tego musi być szóstka. Za ciężkie do czwórki. Poza tym, jakby ta kosiarka się do czegoś nadawała to by tam nie leżała 

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A jakie to szerokie ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I tak pieniądze wyjebane w błoto , lepiej państwo te kasę na chore dzieci by przeznaczyło niż dotować taki sport narodowy 

To jest biznes

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

3m albo więcej, hydraulicznie składane do tyłu i na amortyzatorach sprężynowych. Do tego musi być szóstka. Za ciężkie do czwórki. Poza tym, jakby ta kosiarka się do czegoś nadawała to by tam nie leżała 

Łoo k**wa to rzeczywiście wielkie ujostwo . A Ty co masz ?

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

To jest biznes

Ale nie dla obywateli ,tak samo jak mnie wk***ia taka gadka że np Orlen czy inny gad sponsoruje  to czy tamto 🤨 my sponsorujem bo za nasze pieniądze 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale nie dla obywateli ,tak samo jak mnie wk***ia taka gadka że np Orlen czy inny gad sponsoruje  to czy tamto 🤨 my sponsorujem bo za nasze pieniądze 

No ludzie wybrali to tak jest, i jeszcze ci powiedzą, że to nie są wasze pieniądze tj. tfuuusk

Opublikowano
Strongman napisał:

10-15kg jałoweczka cieliczka jak zwał tak zwał od pierwiastki,miał być mały ale aż tak 

czasem i z takiego małego może być niezła mlecznica nie ma co skreślać 👍

Opublikowano
25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie ja. Mój brat. Kupił to nowe i skosił cztery pokosy. Zepsuło się to dziadostwo, a serwis Uni stwierdził, że przez duże zużycie, którego gwarancja nie obejmuje. To brat zapytał tylko, ile by ten złom wytrzymał, gdyby poszedł na usługi. Walnął to w kąt i tak leży. Napisał jeszcze chyba gdzieś do producenta, bo chcieli mu przysłać nową listwę tnącą, ale oddali mu jakieś pieniądze w końcu. Szczegółów tego wszystkiego nie znam. W każdym razie kupił potingera chyba 3,6 i do tej pory bez awarii. Teraz wspominał, że ma wymienić ślizgi, bo już mają dość

Opublikowano
51 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem , tylko słyszę że nie wolno bydła ubijać w gospodarstwie , zresztą nawet świń w okolicy nie ubijają w domu tylko wiozą na ubojnie bo coś z sanepidem itd. u mnie największe zwierzę jakie zginie to kogut 😉

Musi słuch Masz słaby 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ale jako trener w tamtym czasie też był znany 

No bardziej utytułowany trenował Real miał z nimi kilka mistrzostw la liga

Opublikowano
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie są pieniądze państwa, o jakich dotacjach mówisz 

Pieniądze pzpnu to część z FIFA i UEFA część od sponsorów reszta to prawa telewizyjne 

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No co mam powiedzieć nie kładę na wydajność krów , do tego ceny słabe , zboża też skup słabo płaci 

Są dwa sposoby w krowach mlecznych. Albo celem jest wydajność i wtedy są wyższe koszty, a tym samym niższy dochód. Albo celem jest zdrowie i rozród i wtedy są niższe koszty a wyższy dochód. Oczywiście mam na myśli koszty i dochód przeliczone na wyprodukowany litr czy kilogram mleka. Albo doisz mniej i wkładasz mniej, albo doisz więcej i wkładasz więcej. Ja też nie kładę nacisku na wydajność i nie będę pisał jaki mam dochód za 2022, żeby nie denerwować Sławka🤭

ale w rolnictwie jest tak że wszystkim albo dajesz i kosisz 8t pszenicy albo dajesz mniej i kosiszysz 6t i tak jest że wszystkim

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v