Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Chorosińska

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Chorosińska

Nie znam , a gdzie tak się puszczała 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

szwagier ma 255 to mówi że to lgnie na zawołanie 🤦 wujo miał 235 i jak tym ruszał to zawsze koła zerwały 😁

No to pajac jest...jak oni to konstruowali to dla mnie niezrozumiałe 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

szwagier ma 255 to mówi że to lgnie na zawołanie 🤦 wujo miał 235 i jak tym ruszał to zawsze koła zerwały 😁

A John Deere na łysych oponach jak startuje 🤔🤭

na łąki super... 👍4x4 robi robotę...

Qwazi napisał:

jak trochę mięcej to moment go można zakopać a ten przód to rzeczywiście mocno się zapada wujo chciał na trzydziestkę się ,,mieniać,, bo to takie trochę kozowate a już strszy człowiek był...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

255 jest na zwolnicach a 235 na satelitach i musi rwać i skakać😁 

Bez przyczyny na 235 lub 2812 skoczek nie mówią 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

A to nawet nie wiedziałem. Na wygląd mi się zdawało, że na przód ma mniejszy nacisk. Teraz to jeszcze bardziej tego ciągnika nie lubię 🤷

Jak ma oponę 32 i dobry bieżnik to dwa razy grzebnie i siedzi, ale z drugiej strony ciężej go jest zadusić niż 60ke. Mi się nim o wiele lepiej pracuje niż 60ka, ale nie robiłem nim nic ciężkiego w polu. Mam tylko porównanie na łąkach i w rozsiewaczu/opryskiwaczu

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, gregor1284 napisał:

Ototo.

Dodam że przy kotłowni nie mam gdzie drewna trzymać, więc codziennie wędrówka z taczką lub koszykiem żeby drewna przynieść 

37 minut temu, Karol6130 napisał:

Qrła nogi bolą

A nie ma kto wygrzać 

Bieda, oj bieda 

Zawsze jak żeśmy coś robili zimową porą, i ręce pomarzły, to ojciec kazał się iść o krowy ugrzac 

13 minut temu, szymon09875 napisał:

Ferguson ma gorzej rozłożona masę jak siuntka. 60ka z poznaniakiem na rurze jechałem bez problemu. Fergusonem po śniegu wiozłem to cały czas drapał i się ślizgał. Miałem jakiś miesiąc tura na MF

Fergusonem to wystarczyło na byle psim gównie stanąć tylnym kołem, i już stał i się kopał, sam nie ruszył 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak ma oponę 32 i dobry bieżnik to dwa razy grzebnie i siedzi, ale z drugiej strony ciężej go jest zadusić niż 60ke. Mi się nim o wiele lepiej pracuje niż 60ka, ale nie robiłem nim nic ciężkiego w polu. Mam tylko porównanie na łąkach i w rozsiewaczu/opryskiwaczu

Ten co wrzuciłem to ma 14.9

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ten co mało wydaje ma tak dlatego że mało zarabia , zarobisz więcej to wydasz na podniesienie swojego poziomu życia i koło się zamyka 

Konsumpcjonizm..... 

• Like 1
Opublikowano

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szwagra 3512 też skacze. Na piasku to się broniami potrafi zakopać. Brat (drugi) ma 235 z turem, to belkę słomy po sipmie, bez balastu i czuć, jak tył odrywa

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Adam żaden z tych trzech mnie nie porywa, miałem 255 fajny ale nie dla mnie 

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szwagra 3512 też skacze. Na piasku to się broniami potrafi zakopać. Brat (drugi) ma 235 z turem, to belkę słomy po sipmie, bez balastu i czuć, jak tył odrywa

to moc go tak popycha że dryftuje 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, bratrolnika napisał:

I tu się mylisz. Mógłbym kupić ekogroszku na całą zimę, i zajrzeć do pieca raz na tydzień, dosypać węgla i wyrzucić popiół.  

Nie robię tego, do wczoraj paliłem wyłącznie drewnem, które kosztowało mnie tylko czas, który poświęciłem żeby je pozyskać. 

Zaoszczędziłem na tym jakieś 2000zł. 

Tak więc nadal twierdzę że lepiej mało wydawać niż dużo zarabiać 

Są ludzie którzy ile by nie zarobili to wszystko przehulają. Taki typ człowieka.... Jak nie zarabiają to się zadłużają. Chociaż to absurdalnie  głupie, ale tak robią. 

• Like 2
Opublikowano
Łolek napisał:

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Adam żaden z tych trzech mnie nie porywa, miałem 255 fajny ale nie dla mnie 

nie mogłeś opanować mocy 🤔🤭😉

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Każdy ma inne upodobania. Co mi po tym, że to się nie zadusi tak szybko, kiedy się od ręki okopie pod d..pę. Ciągnik powinien mieć uciąg, a dopiero potem moc. A tego to chyba odwrotnie konstruowali. Dla mnie się ten ciągnik wogóle nie podoba🤷

Pewno się teraz Karolowi naraziłem🤦😉

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

nie mogłeś opanować mocy 🤔🤭😉

Człowieku to pściółka była , ale ta hydraulika i to że na bruzdach chciał j**aniec ręce połamać wogóle bez napędu to nie dla mnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v