Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Chorosińska

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Chorosińska

Nie znam , a gdzie tak się puszczała 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

szwagier ma 255 to mówi że to lgnie na zawołanie 🤦 wujo miał 235 i jak tym ruszał to zawsze koła zerwały 😁

No to pajac jest...jak oni to konstruowali to dla mnie niezrozumiałe 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

szwagier ma 255 to mówi że to lgnie na zawołanie 🤦 wujo miał 235 i jak tym ruszał to zawsze koła zerwały 😁

A John Deere na łysych oponach jak startuje 🤔🤭

na łąki super... 👍4x4 robi robotę...

Qwazi napisał:

jak trochę mięcej to moment go można zakopać a ten przód to rzeczywiście mocno się zapada wujo chciał na trzydziestkę się ,,mieniać,, bo to takie trochę kozowate a już strszy człowiek był...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

255 jest na zwolnicach a 235 na satelitach i musi rwać i skakać😁 

Bez przyczyny na 235 lub 2812 skoczek nie mówią 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

A to nawet nie wiedziałem. Na wygląd mi się zdawało, że na przód ma mniejszy nacisk. Teraz to jeszcze bardziej tego ciągnika nie lubię 🤷

Jak ma oponę 32 i dobry bieżnik to dwa razy grzebnie i siedzi, ale z drugiej strony ciężej go jest zadusić niż 60ke. Mi się nim o wiele lepiej pracuje niż 60ka, ale nie robiłem nim nic ciężkiego w polu. Mam tylko porównanie na łąkach i w rozsiewaczu/opryskiwaczu

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, gregor1284 napisał:

Ototo.

Dodam że przy kotłowni nie mam gdzie drewna trzymać, więc codziennie wędrówka z taczką lub koszykiem żeby drewna przynieść 

37 minut temu, Karol6130 napisał:

Qrła nogi bolą

A nie ma kto wygrzać 

Bieda, oj bieda 

Zawsze jak żeśmy coś robili zimową porą, i ręce pomarzły, to ojciec kazał się iść o krowy ugrzac 

13 minut temu, szymon09875 napisał:

Ferguson ma gorzej rozłożona masę jak siuntka. 60ka z poznaniakiem na rurze jechałem bez problemu. Fergusonem po śniegu wiozłem to cały czas drapał i się ślizgał. Miałem jakiś miesiąc tura na MF

Fergusonem to wystarczyło na byle psim gównie stanąć tylnym kołem, i już stał i się kopał, sam nie ruszył 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak ma oponę 32 i dobry bieżnik to dwa razy grzebnie i siedzi, ale z drugiej strony ciężej go jest zadusić niż 60ke. Mi się nim o wiele lepiej pracuje niż 60ka, ale nie robiłem nim nic ciężkiego w polu. Mam tylko porównanie na łąkach i w rozsiewaczu/opryskiwaczu

Ten co wrzuciłem to ma 14.9

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ten co mało wydaje ma tak dlatego że mało zarabia , zarobisz więcej to wydasz na podniesienie swojego poziomu życia i koło się zamyka 

Konsumpcjonizm..... 

• Like 1
Opublikowano

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szwagra 3512 też skacze. Na piasku to się broniami potrafi zakopać. Brat (drugi) ma 235 z turem, to belkę słomy po sipmie, bez balastu i czuć, jak tył odrywa

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Adam żaden z tych trzech mnie nie porywa, miałem 255 fajny ale nie dla mnie 

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szwagra 3512 też skacze. Na piasku to się broniami potrafi zakopać. Brat (drugi) ma 235 z turem, to belkę słomy po sipmie, bez balastu i czuć, jak tył odrywa

to moc go tak popycha że dryftuje 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, bratrolnika napisał:

I tu się mylisz. Mógłbym kupić ekogroszku na całą zimę, i zajrzeć do pieca raz na tydzień, dosypać węgla i wyrzucić popiół.  

Nie robię tego, do wczoraj paliłem wyłącznie drewnem, które kosztowało mnie tylko czas, który poświęciłem żeby je pozyskać. 

Zaoszczędziłem na tym jakieś 2000zł. 

Tak więc nadal twierdzę że lepiej mało wydawać niż dużo zarabiać 

Są ludzie którzy ile by nie zarobili to wszystko przehulają. Taki typ człowieka.... Jak nie zarabiają to się zadłużają. Chociaż to absurdalnie  głupie, ale tak robią. 

• Like 2
Opublikowano
Łolek napisał:

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Adam żaden z tych trzech mnie nie porywa, miałem 255 fajny ale nie dla mnie 

nie mogłeś opanować mocy 🤔🤭😉

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Każdy ma inne upodobania. Co mi po tym, że to się nie zadusi tak szybko, kiedy się od ręki okopie pod d..pę. Ciągnik powinien mieć uciąg, a dopiero potem moc. A tego to chyba odwrotnie konstruowali. Dla mnie się ten ciągnik wogóle nie podoba🤷

Pewno się teraz Karolowi naraziłem🤦😉

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

nie mogłeś opanować mocy 🤔🤭😉

Człowieku to pściółka była , ale ta hydraulika i to że na bruzdach chciał j**aniec ręce połamać wogóle bez napędu to nie dla mnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v