Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty idź nie dla siebie, masz dzieci to idź dla dzieci 

Nie ma zbyt wielu chętnych na  radnych itp z powodu min. Oświadczeń  majątkowych. Nie każdy ma ochotę nie otwierać przed całą gminą  czy tam powiatem. Wioskowe plociugi tylko czekaja na oswiadczenia ile który  ma ile zarobił ile ukradł. 

• Haha 1
Opublikowano

@Agrest

Tacy są ludzie 

Kiedyś pochwaliłem zakup jednego farmera, no i zaraz wtrąciła się jego żona i dostało mnie się od bogaczy

A ja tylko powiedziałem że dzięki sadownikowi z turem będą mieli lżej z obornikiem, i że dobrze że ciągnik z przodem bo by się męczyli w tym błocie koło obory 

Aż się chłopy wtedy pośmiali, do tej pory nie wiem że z tego że mam aż 30 z turem do gnoju czy że tylko 30

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Z tego założenia i ja wychodzę. Małą łyżeczka też można się najeść 

Wystarczy odrzucić ten najgorszy sort na przemysł, zamiast na siłę próbować sprzedawać jako truskawka deserowa ... I podstawa, pilnować co narwali pracownicy, bo jak nie pilnujesz to narwą ci byle czego, raz, drugi to sprzedasz i potem klient cię nie zna ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

a to nie w holandi i dani są dopłaty do likwidacji krów? bo ska do nas jadą te wszystkie używane wygrodzenia?

A w Polsce są do likwidacji trzody

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Spokojnie... sięgaj gdzie wzrok nie sięga...   

a to jest 13 księga 😉

19 minut temu, Agrest napisał:

Ja trochę z okoniowatych czy łososiowatych.

spytali gorala ,dlaczego w życiu z prądem nie płynie .      On odpowiedział ..... Z prądem to byle gów.. płynie .a pod prąd to tylko ryba szlachetna 😐😉

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Nie staję nikomu na odcisk, jak ktoś o coś zapyta staram się odpowiedzieć

Ale i  to że praktycznie nie istnieję, mało kto mnie zna i tak niektórym doskwiera. Po ostatnim zakupie dowiedziałem że jakiś psi pępek doopę mi obrabia. I to człowiek z funkcją społeczną...

Sławek Ty to bardziej rekin. 🦈😁

Nie tylko Ty odczuwasz zawiść u ludzi. 

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Nie mam języka w gębie. Mam swoje przemyślenia a wyartykuować ich reszcie nie potrafię. 

Ale i  to że praktycznie nie istnieję, mało kto mnie zna i tak niektórym doskwiera. Po ostatnim zakupie dowiedziałem że jakiś psi pępek doopę mi obrabia. I to człowiek z funkcją społeczną...

I po co mnie się pchać by resztę życia spokoju nie zaznać

Wiesz co ostatnio często obserwuje, ludzie boją się ze na nich ktoś coś takiego powie co oni myślą i mówią o innych. Ale jak zwrócisz tej osobie która się boi że na nią będą gadać uwagę i powiesz o tym co powyżej to taka niezręczna cisza nastaje i chwila zadumy 

45 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie no... nie jadłem. Takie skojarzenie samo się nasuwa przy konsumpcji... Szczur albo denat😂

Mietek a co myślisz o tym żeby zwrócić na siebie uwagę dziewczyny z hektarami?

Toć tam z połowa co się ogląda to pitok by mi się na nie nie podniósł 

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Chłop byczkow szuka 

Bierze aby sztuka 

Ma dość handlarzy 

Padło mu połowę zagramicznych dobrych simentalów

jak dalej tego dobrego wirusa ma w oborze, to dalej będą padać i nieważne skąd. 

jak sam sobie sprowadziłem badziew, tak i szło oszalec. 

a z tyś sztuk przez oborę wcześniej przeszło, lepiej, gorzej, ale nie na takich stratach. 

Opublikowano
55 minut temu, brodziak81 napisał:

Nie ma zbyt wielu chętnych na  radnych itp z powodu min. Oświadczeń  majątkowych. Nie każdy ma ochotę nie otwierać przed całą gminą  czy tam powiatem. Wioskowe plociugi tylko czekaja na oswiadczenia ile który  ma ile zarobił ile ukradł. 

Jeśli uczciwie to czego się wstydzić? Jeśli ktoś mocno rozwojowy i uważa że za swoje a realnie życie na kredycie to i się wykruszy. Jedna kandydatka nie chce z tego tytułu startować a jeden obecny z tego tytułu już nie chce startować 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Karol6130 napisał:

Chłop byczkow szuka 

Bierze aby sztuka 

Ma dość handlarzy 

Padło mu połowę zagramicznych dobrych simentalów

Hyfy tyż?🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie mam języka w gębie. Mam swoje przemyślenia a wyartykuować ich reszcie nie potrafię. 

I po co mnie się pchać by resztę życia spokoju nie zaznać

Zauważyłem właśnie że jesteś raczej z tych spokojnych i niewadzących nikomu, raz Ciebie niepotrzebnie zaatakowałem, za co szczerze Przepraszam.   :$

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć tam z połowa co się ogląda to pitok by mi się na nie nie podniósł 

Mi i tak cały czas stoi nawet gdy nikogo nie ma. A ty jak poznałeś tą swoją to wiedziałeś o jej hektarach?

2 godziny temu, pedro2 napisał:

Nie wie ktoś przypadkiem od którego roku jest obowiązkowe OC rolnika przy budynkach? 

Bo pieniądz jest do wzięcia 

Co to znaczy OC przy budynkach? OC to OC a budynki swoją drogą. Obowiązująca ustawa o OC jest z 2003 a czy była wcześniej inna to nie wiem

• Like 1
Opublikowano

A weź daj spokój. Jak ktoś atakuję to oddaję i sprawa się wyjaśnia.  Żadnej urazy nie żywię i nie masz za co przepraszać. Nawet nie pamiętam czy coś takiego było.

Sam czasem może zbyt wielu dokuczam choć najczęściej w formie żartu. 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Panowie poszukiwany jest prawy przedpłużek do pługa zagonowego Gasnerr 🤔

wrzuc na olx części do pluga wpisz Krośniewice lub Kutno i tam w takiej dziurze gość się ogłasza do różnych modeli

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Usługa wykonana

IMG_20231125_115001.jpg

A po co i na co?

Rozyebana struktura gleby

Ja się dobry dla firmy usługodawczej zrobił.

Moje zezrębkowali i wywieźli.  Poprosili czy nie mogą na działce złożyć trochę zrębek. To nawieźli 7x 40m³. Ujeżdżone że woda w koleiny wyszła 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Mi i tak cały czas stoi nawet gdy nikogo nie ma. A ty jak poznałeś tą swoją to wiedziałeś o jej hektarach?

Czyli nieważny wygląd ani charakter jak ciągle stoi, byle dużo hektarów.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Wszystko możesz, mówię co dobre i w miarę lekkie

Krzychu Ci wysłał ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v