Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Uziu92 napisał:

są. Ich nawet nie liczyłem. Jak kupię opryskiwacz to siuntka już będzie miała emeryturę.

to jakby niektórzy tutaj nie liczyli u siebie ciągników typu C-330 czy C360 to by się okazało że żadnego nie mają😁

5 minut temu, Agrest napisał:

1700 dla pytających.

kurde, Sławek, tobie to chyba jakaś wajcha w głowie przeskoczyła, tak to parę lat pisał że nic nie sprzedaje bo ciężko się rozstać, a teraz w ciągu trzech dni cztery rzeczy na handel już wystawione🙆‍♂️

Opublikowano
36 minut temu, Pigmei napisał:

Takie z przedziału mocy 80-120 koni   niewiele cenowo sie różnią od 150  i w górę . Po prostu największe zainteresowanie jest tymi około 100 koni i to winduje ceny. 

Ale co tam takiego trzeba z maszyn? Pług i agregat siewny śmiało  wystarczy na początek.

No właśnie z drugiej strony tylko zaorać i zasiać to można mniejszym

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

1700 dla pytających.

W takim razie pytam o cenę akpila

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Ja wróciłem, bo też mnie drażnił dotykowy, przeżyłem rozczarowanie i kupiłem taniego iphona. Moje kłopoty z telefonem zostały rozwiazane.

Jak w 30 coś zgrzyta to albo nie umiesz zmieniać biegu lub opcja numer dwa coś jest zjebane.

@Agrest ile za rozsiewacz? 

1700 do negocjacji

7 minut temu, mf362 napisał:

Za MF 174 i ursusa 2812 to dobre pieniądze się weźmie , być może będzie na 1/2 1/3 nowszego nabytku . Zależy ilu letni będzie ten nowy MF 

Zapomnij. Ale jak dasz tyle to piszemy w ciemno🤭

Opublikowano
33 minuty temu, Karol6130 napisał:

To jest jakieś 90000 2-3 lata i maszyny rolnicze twoje 

Przewracarki

IMG_20230118_113024_01.jpg

Kupa kasy , teraz straszą że mleko może jebnąć poniżej 2 zł u mnie pewnie wróci znów na 1,2 to nawet nie wiem czy taki zakup się zwróci

32 minuty temu, Qwazi napisał:

Słowo klucz. U nas też tego mają. Kupowali bo były dostępne "od ręki". Jeden już sam powiedział,że źle zrobił. Reszta dyplomatycznie milczy, kiedy zapytać o tura. A jak przyjdzie ładować bele na torfie to "sąsiad wrzuć mi z jedną przyczepę ". Wynoszenie to nazwa wymyślona przeze mnie. Fachowo pewnie się to inaczej nazywa. Chodzi mi o to, że podnosząc ładunek siłowniki wynoszące nie muszą mieć maksymalnego obciążenia, a im wyżej podniesiesz, tym bardziej dociążysz tylną oś. Zależy to od osadzenia siłowników i kąta jaki tworzy rama ładowacza. @hubertb wiesz o co mi chodzi? W ładowaczach do większych ciągników to jest norma, a do mniejszych niejako wyjątek 

Rozumiem , chciałem do Zetora tego większego to znów nie będzie stabilny tak piszą ludzie w necie a nie chcę czepiać z tyłu balastu i takim sposobem mam dwa wolmetu 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

jakby niektórzy tutaj nie liczyli u siebie ciągników typu C-330 czy C360 to by się okazało że żadnego nie mają😁

Siuntki mogę nie liczyć, ale ciapka to nie da rady tak...więc i tak mam dwa🤭

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

W takim razie pytam o cenę akpila

17000

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

kurde, Sławek, tobie to chyba jakaś wajcha w głowie przeskoczyła, tak to parę lat pisał że nic nie sprzedaje bo ciężko się rozstać, a teraz w ciągu trzech dni cztery rzeczy na handel już wystawione🙆‍♂️

Doszedł do wniosku tak samo jak ja że nie ma co złomowiska robić. 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

17000

chłopie nowy brutto tyle kosztuje

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

17000

Dobrze że jeszcze jednego zera nie kliknąłeś. 😱

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kupa kasy , teraz straszą że mleko może jebnąć poniżej 2 zł u mnie pewnie wróci znów na 1,2 to nawet nie wiem czy taki zakup się zwróci

Rozumiem , chciałem do Zetora tego większego to znów nie będzie stabilny tak piszą ludzie w necie a nie chcę czepiać z tyłu balastu i takim sposobem mam dwa wolmetu 

Akurat 7245 z ładowaczem to jakbyś się nie odwrócił tak d..pa z tyłu. Ten ciągnik też jest niezbyt do tura. A największą jego wadą jest brak rewersu i za szybki wsteczny. Bo stabilności to on nie ma ani w takim ani w takim ładowaczu. Jak nie włączysz napędu to nawet gorszy od c360

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Akurat 7245 z ładowaczem to jakbyś się nie odwrócił tak d..pa z tyłu. Ten ciągnik też jest niezbyt do tura. A największą jego wadą jest brak rewersu i za szybki wsteczny. Bo stabilności to on nie ma ani w takim ani w takim ładowaczu. Jak nie włączysz napędu to nawet gorszy od c360

Właśnie chciałem bez rewersu , z małym turem lux śmiga ,d*py nie podrywa 

To nie mów mi że 30 jest stabilna 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał:

W jednonapędowym zetorze i siuntce stabilność poprawia się poprzez włożenie wyższych przednich kół. Dla zetora 16-9.0 dla siuntki koła od zetora. 

Edytowane przez hubertb
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Zapomnij. Ale jak dasz tyle to piszemy w ciemno🤭

w sumie to dobrze napisał, bo napisał 1/2 1/3, czyli w czystym rozrachunku wychodzi 1/6, mówiłeś że za 2812 coś koło 30, a że ten nowy 180, to wychodzi jak w mordę strzelił

5 minut temu, Qwazi napisał:

Siuntki mogę nie liczyć, ale ciapka to nie da rady tak...więc i tak mam dwa🤭

panie, u nas jakby nie liczyć c-330 i c-360 (przed 27 grudnia zeszłego roku), to wychodzi na to że tylko mój esiok został🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

pewnie tak chce sprzedać 😄

pewnie będzie chciał 13, a realnie taki pług to max 10k, jak za ten rocznik

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Właśnie chciałem bez rewersu , z małym turem lux śmiga ,d*py nie podrywa 

To nie mów mi że 30 jest stabilna 

Na pewno bardziej. Zmiana rozmiaru wszystkich opon i rozstawu tyłu i jest bardzo stabilna. Spośród ciągników małej mocy chyba nawet najbardziej. Bele ok 700 kg plus chwytak 130 podnosiłem i ładowałem. Trochę z duszą na ramieniu, bo przednia oś nie do takiego obciążenia, ale bez problemu dała radę 

Opublikowano
12 minut temu, MonteChristo napisał:

chłopie nowy brutto tyle kosztuje

Tak ale za dwa korpusy w bieda edyszyn. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Tak ale za dwa korpusy w bieda edyszyn. 

Ale mam na myśli tego mixa 40

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Ale mam na myśli tego mixa 40

Sławek ma w obrocie a ty o zagonie. 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

zagona też ma

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Pipa 😅

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pipa 😅

Chciałeś coś szachisto?

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Na pewno bardziej. Zmiana rozmiaru wszystkich opon i rozstawu tyłu i jest bardzo stabilna. Spośród ciągników małej mocy chyba nawet najbardziej. Bele ok 700 kg plus chwytak 130 podnosiłem i ładowałem. Trochę z duszą na ramieniu, bo przednia oś nie do takiego obciążenia, ale bez problemu dała radę 

Mariusz już to widzę jak się toczysz w błocie  z belą sianokiszonki ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v