Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja psuję ale sobie, nie mam nerwów aby komuś jakieś psikusy robić albo mu utrudniać a po drugie zwyczajnie mi się nie chce. 

A mi to daje satysfakcję. Pjoter do wódki chlania okazji to bym miał od tej środy aż do przyszłej. Trochę mnie to denerwuje ale no cóż 

Opublikowano

Ale po cholerę odgryza się nie wiadomo ile razy za jedną rzecz? U nas wiele jest swarów, kłótni ale w większości to jeden dzień się kłócisz a drugiego dnia wódkę się pije razem. 

Zależy od sytuacji. 

Ugadalem z gościem cielaki. Miał przywieźć 15 sztuk, mówił że hfa nie ma bierze tylko albo po SM albo jakieś inne mieszance. Miały być 3-4 miesięczne. 

Najpierw jechał 4 dni tłumacząc że nie ma tego co chciałem a na pierwszy raz nie chce brzydkiego cielaka przywieźć. 

W końcu dzwoni że przyjedzie, ale będzie w nocy 2-3 albo na drugi dzień rano. A że mnie na drugi dzień by nie było to umówiliśmy się na noc. No i zamiast 3-4 miesięcznych to były 3-4 tygodniowe. A mięsny był jeden rasy Podlaski limuziak.

Zszedł z ceny, już było klepniete, a w paszporcie dwie albo 3 sztuki miały już po 6-7 miesięcy. Powiedziałem że nievh to zabiera a jak będzie miał cos ładnego to niech dzwoni.

Z innego numeru za kilka dni wysłałem mu zdjęcia ładnych lm i ch z pytaniem czy chce kupić, cena z 20% poniżej rynkowej no bo kasa pilnie potrzebna, adres Wyspa Wolin 🤭 

Za 15 minut odesłał mi te zdjęcia na mój numer czy chce cielaki 🤣🤣🤣 oczywiście że tak, no i potem wydzwaniał gdzie on ma jechać bo dojeżdża do Wolina (jakieś 300km od jego miejsca zamieszkania)

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Zależy od sytuacji. 

Ugadalem z gościem cielaki. Miał przywieźć 15 sztuk, mówił że hfa nie ma bierze tylko albo po SM albo jakieś inne mieszance. Miały być 3-4 miesięczne. 

Najpierw jechał 4 dni tłumacząc że nie ma tego co chciałem a na pierwszy raz nie chce brzydkiego cielaka przywieźć. 

W końcu dzwoni że przyjedzie, ale będzie w nocy 2-3 albo na drugi dzień rano. A że mnie na drugi dzień by nie było to umówiliśmy się na noc. No i zamiast 3-4 miesięcznych to były 3-4 tygodniowe. A mięsny był jeden rasy Podlaski limuziak.

Zszedł z ceny, już było klepniete, a w paszporcie dwie albo 3 sztuki miały już po 6-7 miesięcy. Powiedziałem że nievh to zabiera a jak będzie miał cos ładnego to niech dzwoni.

Z innego numeru za kilka dni wysłałem mu zdjęcia ładnych lm i ch z pytaniem czy chce kupić, cena z 20% poniżej rynkowej no bo kasa pilnie potrzebna, adres Wyspa Wolin 🤭 

Za 15 minut odesłał mi te zdjęcia na mój numer czy chce cielaki 🤣🤣🤣 oczywiście że tak, no i potem wydzwaniał gdzie on ma jechać bo dojeżdża do Wolina (jakieś 300km od jego miejsca zamieszkania)

mata problemy 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Zależy od sytuacji. 

Pisz mi jeszcze więcej o tych jakichś rasach, ja mam o tym takie pojęcie jak ślepy o wyglądzie nieba w danej chwili.

Mi by się zwyczajnie nie chciało.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

A to szum komunikacyjny się nam wdał. Mój dzisiejszy, to drugi poród tej krowy w tym roku. Termin miała na 24.11, a wycieliła się dzisiaj. Rano zobaczyłem, że będzie poród. Posiedziałem se w oborze pisząc z jednym z kolegów i se ciele samo na świat przyszło 🤷

No i lux

Ten mój przypadek 27 dni po terminie🤷

Panie Sławku uprzedzam komentarz nie powtarzała  -jedno podejście na drugą ruję 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

mata problemy 

Jak ktoś z gęby sobie d*pę robi 🤷

Pisz mi jeszcze więcej o tych jakichś rasach, ja mam o tym takie pojęcie jak ślepy o wyglądzie nieba w danej chwili.

Mi by się zwyczajnie nie chciało.

W twoim języku to jakbyś chciał pół litra a by ci kobietę przywieźli 😉

• Haha 5
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

No i lux

Ten mój przypadek 27 dni po terminie🤷

Panie Sławku uprzedzam komentarz nie powtarzała  -jedno podejście na drugą ruję 

Miałem też taki przypadek. Od 25 dnia po terminie próbowaliśmy nawet wywołać i nic nie skutkowało. Wycieliła się po 7 następnych dniach bez wywoływania. Też była bez powtórki 

Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Nie nie, Mariusz nie zrozumieliśmy się🙋

Chodziło o to że nie szło określić koloru przez pierwsze godziny

Wody zielone i cielę też nie kiepska nie wiadoma krzyzowka-ale wszystko ok 😉

A to szum komunikacyjny się nam wdał. Mój dzisiejszy, to drugi poród tej krowy w tym roku. Termin miała na 24.11, a wycieliła się dzisiaj. Rano zobaczyłem, że będzie poród. Posiedziałem se w oborze pisząc z jednym z kolegów i se ciele samo na świat przyszło 🤷

u mnie też dwa porody czy nawet trzy tak trochę wcześniej w tym roku 🤔

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Bo to denerwujące. Jak ja z kimś coś dogadam to mogę stracić ale słowa dotrzymam

W sobotę dwie dla mnie zaprzyjaźnione rodziny zajęły mi miejsca koło siebie na imprezie(żona nie mogła się wyszukowac)Niestety obydwie nie darzą się sympatią 🤦Jedni na jednym końcu drudzy przy drugim-jak weszliśmy i jedni i drudzy wołali-zrobila się nie zręczna sytuacja i UJ- siadłem na środku 🤬

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale po cholerę odgryza się nie wiadomo ile razy za jedną rzecz? U nas wiele jest swarów, kłótni ale w większości to jeden dzień się kłócisz a drugiego dnia wódkę się pije razem. 

Podałem ci tylko jeden przykład, przejechałem się na nim chyba że 3 razy, a ja cierpliwy jestem mam czas i wcale się z nim nie gniewam  rozmawiamy normalnie 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Miałem też taki przypadek. Od 25 dnia po terminie próbowaliśmy nawet wywołać i nic nie skutkowało. Wycieliła się po 7 następnych dniach bez wywoływania. Też była bez powtórki 

Grunt by było wszystko ok.

Insyminator obsługujący okolicę,mówił że w jego kadencji 32 dni po terminie najdłuższy wynik

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

W sobotę dwie dla mnie zaprzyjaźnione rodziny zajęły mi miejsca koło siebie na imprezie(żona nie mogła się wyszukowac)Niestety obydwie nie darzą się sympatią 🤦Jedni na jednym końcu drudzy przy drugim-jak weszliśmy i jedni i drudzy wołali-zrobila się nie zręczna sytuacja i UJ- siadłem na środku 🤬

Ty na swój sposób zachowałeś się dobrze ale w głowach to im namoeszałes fest 

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

Zależy od sytuacji. 

Strach się bać...😬

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Grunt by było wszystko ok.

Insyminator obsługujący okolicę,mówił że w jego kadencji 32 dni po terminie najdłuższy wynik

Jeszcze zależy, jak ten termin liczony

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

i wcale się z nim nie gniewam  rozmawiamy normalnie 

No to to wszystko jest dla mnie jeszcze dziwniejsze. Bo jeszcze jakbyście się gniewali to bym zrozumiał ale tak...

to tak jak Ty mi o fryzjerze w sobotę pisał 🤭 ja też tego nie rozumię 🤷‍♂️😜

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

to tak jak Ty mi o fryzjerze w sobotę pisał 🤭 ja też tego nie rozumię 🤷‍♂️😜

Czego nie rozumiesz? Kupujesz maszynkę, która się zwraca w kilka strzyżeń. I zamiast umawiać się, płacić to albo się sam strzyżesz albo żona ostrzyże a podejrzewam, że nie wiadomo jak bujnej czupryny raczej już nie posiadasz...

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bo to denerwujące. Jak ja z kimś coś dogadam to mogę stracić ale słowa dotrzymam

I tak ma kurła być, poświęcasz komuś swój czas choć wcale nie musisz a on w uje leci, zapłaciłem też za coś czego nie zepsułem i to podwójnie bo, a zresztą nie  ważne, i obiecałem sobie że będę dla niego taki i zięcie jego o tym wiedzą i mówią że mam rację 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ty na swój sposób zachowałeś się dobrze ale w głowach to im namoeszałes fest 

Kiedyś myślałem że dogadają się po %% może -pomysl zły 🤦🤦🤦skutki odwrotne do zamierzonych

Ich żony rozmawiają normalnie ,a te jak dzieci w przedszkolu się zachowują 

5 minut temu, Qwazi napisał:

Jeszcze zależy, jak ten termin liczony

Nie mam pojęcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v