Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ze wsi obok chłop ma obok łąkę i jak przyjeżdżał kosić to jechał po naszej no to skusiłem a on już miał ograbione w walki. Złożyłem kosiarkę i mu "udeptałem" wałki ciągnikiem, teraz już wie jak kosić 

Takich łąk to u nas nie ma. Tam gdzieś w każdej kicie po dolinach bywają ale takich połaci kilkuhektarowych traw to nie ma. Tu 30a, tam z 50 czasem. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Prawo zwyczajowe. Po skoszonym, po ściernisku - to sobie jedź. Ale nie po zasianym. 

No to czemu dreptasz ciągnikiem po zbożu jak pryskasz? Przecież to jest ciężka hipokryzja. 

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Na sąsiedniej wsi koło mamy jest taki talent że on wyjedzie na twoje pole wykręci i jest dobrze ale jak twoje koło zrobi ślad na jego ziemi to odrazu był posterunek

Adam było mu jaką brone do góry bronniakami położyć 😉

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co mają zrobić takie osoby gdy nie mają pewności czy będą dobrą matką/ojcem

Nigdy nie ma pewności. Może Cię np. dwa dni po rozwiązaniu przejechać samochód mimo to z domu wychodzisz. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Takich łąk to u nas nie ma. Tam gdzieś w każdej kicie po dolinach bywają ale takich połaci kilkuhektarowych traw to nie ma. Tu 30a, tam z 50 czasem. 

Tu taki pizdryk może ze 2ha ale nie będzie mi cham trawy gniótł 😂

2 minuty temu, hubertb napisał:

No to czemu dreptasz ciągnikiem po zbożu jak pryskasz? Przecież to jest ciężka hipokryzja. 

Swoje to może i raz przy raz zjeździć chyba 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To się jeździ po swoim a nie po czyimś. Nie rozróżniasz tego, że jeździsz po swoim a po cudzym?

A na swoim zboże mniej cierpi czy jak? Przecież nie mówię żeby sobie drogę z czyjegoś pola robić tylko wjechać jeśli jest potrzeba wyższa. 

Opublikowano (edytowane)

@stempos1980I  takiego to lać trzeba.

Mam jednego takiego.

Z 15 lat było ok. Teraz wychodzi że w łeb coś mu się dzieje. Oba końce do dróg bocznych, jeden długi bok wzdłuż drogi gminnej. Odjebało mu że co rok przestawia te boczne w moje pole. Obrabia na kąt prosty by nikt nie zajechał tylnym kołem przyczepy po jego, i odoruje rok w rok że sam już na pole nie ma jak wjechać. Można ciągnik rolniczy wyłożyć. Do tego już dwa albo 3  lata uprawiał proso dla wiatru i ptaków.  Nie zbierał nic lub przekosił by słomę ściąć 🤣

Ale żeby nie wywalić się z opryskiwaczem to szerokim łukiem po moim pszenżycie by pod kątem prostym wyjebany rów przejechać

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ze wsi obok chłop ma obok łąkę i jak przyjeżdżał kosić to jechał po naszej no to skusiłem a on już miał ograbione w walki. Złożyłem kosiarkę i mu "udeptałem" wałki ciągnikiem, teraz już wie jak kosić 

...i tak do wojen dochodzi... nawet światowych...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

@stempos1980I  takiego to lać trzeba.

Mam jednego takiego.

Z 15 lat było ok. Teraz wychodzi że w łeb coś mu się dzieje. Oba końce do dróg bocznych, jeden długi bok wzdłuż drogi gminnej. Odjebało mu że co rok przestawia te boczne w moje pole. Obrabia na kąt prosty by nikt nie zajechał tylnym kołem przyczepy po jego, i odoruje rok w rok że sam już na pole nie ma jak wjechać. Można ciągnik rolniczy wyłożyć. Do tego już dwa albo 3  lata uprawiał proso dla wiatru i ptaków.  Nie zbierał nic lub przekosił by słomę ściąć 🤣

Ale żeby nie wywalić się z opryskiwaczem to szerokim łukiem po moim pszenżycie by pod kątem prostym wyjebany rów przejechać

No, masz rację to choroba psychiczna lub zwykła zawiść. Jeszcze ta uprawa prosa też jest "super". 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Zrobię promocję ;) 

Uuu, promocja, znaczy będzie jeszcze drożej🤣

6 minut temu, debrzyna napisał:

A co ,kase Ci ukradli ?

Przepieprzyłem na zakupach.

Jeszcze nigdy tyle nie wydałem🤭

Opublikowano
Łolek napisał:

10 minut temu, Qwazi napisał:

Siemanko 🙋. Białe błoto, 1 na plusie

U ciebie też 🙆‍♂️😉

Przed chwilą, slawek74 napisał:

a no jest znajomy się o ty przekonał dostał chyba 1rok w zawieszeniu na trzy za to że jego usługodawca przejechał przez ,,zasiane,, kilka metrów....

Dobry sąsiad za miedzą równa się spokój 

tam nie musiało tak być tylko gość nie ugodowy z drugiej strony do jego pola dochodzą działki z innej wsi a nawet innego powiatu i niektórzy na jego polu ,,zawracali,, tu akurat znajomy nie miał dojazdu przez podwórko sieczkarnią ...

Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek mogę Cię przeprosić szczerze jeżeli tak ciebie uraziły te samce

A co mają zrobić takie osoby gdy nie mają pewności czy będą dobrą matką/ojcem boją się i odkładają to na potem 🤔

Ja się nie gniewam bo nie zwykłem się obrażać myślę że mam dystans nie chodziło o samo słowo tylko sposób wypowiedzi ale dość już o tym 🤝

A na  pytanie twoje nie ma odpowiedzi, wiem tylko że dziecko zmienia człowieka, tok myślenia i podejście do życia potwierdzą to pewnie wszyscy rodzice 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To się jeździ po swoim a nie po czyimś. Nie rozróżniasz tego, że jeździsz po swoim a po cudzym?

Pioter a jak poprzeczniak odorać, cy do sąsiada nie wjechać i swoje do końca uprawić?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Pioter a jak poprzeczniak odorać, cy do sąsiada nie wjechać i swoje do końca uprawić?

Przecież opisywał że wykańcza rydlem. Na początku też nie łapałem o co mu biega teraz wiem że on zatrzymuje traktor na miedzy. 

Opublikowano
Przed chwilą, debrzyna napisał:

Mam nadzieje ze nie w marketach z kobitami 

Nie, bardziej w salonach producentów maszyn, olx i składach budowlanych.

Nawet żonie na walentynki już prezent wybrałem🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v