Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

tylko doniczka z cientymi jest dużo pierdzielenia trzeba je wyprowadzać obrywać liście czy tam boczne zawiaski

Ale pieniądz fajny 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na mnie to z wierzby xxxl.

Beczka ocynkowana 500l co do wody kiedyś były 

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jeden z ukraińców kiedyś z ojcem trumny robili 🤔 to jak najtansza to najlepi jaki sprochnialy pien z wierzby. Srodka nima to tylko nasunac na nieboszczyka, dwie przykrywki od beczki i opiankowac 🤔

Położyć w poprzek drogi i...poturlać na cmentarz...niech nieboszczyk ma na koniec...lunapark😱

• Haha 1
Opublikowano

Pioter, teraz jak rębak do gałęzi jechał to poprosiłem znajomego by wziął taką kłodę topoli o średnicy 1m, 4m długą. Leżało to 5 lat przy drodze, mówiłem nawet żeby kto sobie wziął i nic.

Środek był spróchniały to palcami by środek wybrał. Było by git😁

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Przeżyłem różne rzeczy, które siadają na psychikę. Pewnie niektóre bardziej. I to nie jest żaden powód, żeby się tak katować. Rozumiem dołek przez dzień, dwa czy tydzień, ale u Ciebie to trwa za długo. Dlatego piszę Ci wprost...ogarnij się. Gdyby mój brat tak się zachowywał po śmierci żony, to co by było z dziećmi??? Facetem jesteś

Ale brat ma dzieci ,to inna sytuacja ma chłop kopa do działania 

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Beczka ocynkowana 500l co do wody kiedyś były 

Byłoby.

12 minut temu, Agrest napisał:

Pioter, teraz jak rębak do gałęzi jechał to poprosiłem znajomego by wziął taką kłodę topoli o średnicy 1m, 4m długą. Leżało to 5 lat przy drodze, mówiłem nawet żeby kto sobie wziął i nic.

Środek był spróchniały to palcami by środek wybrał. Było by git😁

Ja bym wziął. Za darmo to i ocet słodki, wycinać by nie trzeba było a parnik by przyjął. Będą wycinać kasztany, trzeba się będzie dowiedzieć czy za flaszkę jak kiedyś się weźmie to by zgarnął trochę nie sękatych bardzo - przynajmniej nie trzeba jeździć do zagajnika i wycinać.

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jakbym myślał jak ty to bym nawet z łóżka nie wstawał - nie mam dziewczyny/żony, dzieci a jakoś robię, oporządzam. Ale mnie goni to, że g... jadł nie będę.

Opublikowano
6 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Małe. 2m długości, najwyżej 3. Muszę poszukać bo wisi u nas tego pełno a to rewelacyjne do przykrycia kopek i płotów z sianem.

moge dac Rzepy, 

Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Łe pradziadek jak owdowial to juz za pół roku kolejny raz się żenił a zanim druga wykończyła to już kandydatkę na trzecią wypatrzył 🤫

Ale teraz kobiety są wybredne i karierowiczki 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale teraz kobiety są wybredne i karierowiczki 

I co w związku z tym? Jak potrzebujesz kontaktu cielesnego to zawsze możesz to kupić. Samemu też da się żyć, może nie masz tego co z kimś ale czy o to w tym chodzi?

• Like 1
Opublikowano

i musialo popadac -niewazne ze 2 minuty ale poszlo.

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie masz zielonego pojęcia. Swego czasu jeździłem tam sporo, po kury, po króliki i coś tam wiem.

to znaczy ile lat temu ?? pamietasz jarmark w zatorze ??  zapytam znajomego -on nigdy o tym nie gadal.

a w wadowicach co zostalo ?? krzeszowice to juz dawno zadnej zwierzyny. 

4 godziny temu, Desperado napisał:

W placówce służby zdrowia tyle mu zakodowali.    xD

co noc ci sie pobyt tam sni ??

2 godziny temu, Leszy napisał:

Jak bym Ci zadał pytanie, czy przestałeś gwałcić sąsiadkę, to mógłbyś odpowiedzieć, tak lub nie? 

w jego przyapdku wlasciwsze byloby pytanie -czy zaczal 🤣

1 godzinę temu, jahooo napisał:

U mnie w komisji kolejka na 15-20 minut czekania, szok

ile ?? tylko tyle ?

ja w ustroniu morskim 2,5 godziny na ulicy stalem w sloncu i upale.... dobra zartowalem baltyk i upal 😂

24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na mnie to z wierzby xxxl.

i to koniecznie placzacej..

20 minut temu, Qwazi napisał:

Położyć w poprzek drogi i...poturlać na cmentarz...niech nieboszczyk ma na koniec...lunapark😱

u nas nieboszczyk to by musial byc mocno sztywny -kosciol jest na gorze a cmentarz na dole,  z trupa by niewiele zostalo..

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Lepiej zasadź mu kopa

To już przemoc rodzinna będzie 🤔

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I co w związku z tym? Jak potrzebujesz kontaktu cielesnego to zawsze możesz to kupić. Samemu też da się żyć, może nie masz tego co z kimś ale czy o to w tym chodzi?

Pjoter Ty go namawiasz żeby na urwy poszedł?

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

to znaczy ile lat temu ?? pamietasz jarmark w zatorze ??  zapytam znajomego -on nigdy o tym nie gadal.

a w wadowicach co zostalo ?? krzeszowice to juz dawno zadnej zwierzyny. 

3-4 i wcześniej. 

Nie jeżdżę po jarmarkach. W Wadowicach coś tam jest jeszcze, z dwa razy tam byłem. Nie mam tam potrzeby nic kupować ani sprzedawać.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pjoter Ty go namawiasz żeby na urwy poszedł?

Nie namawiam. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wszystkim, jak się raz czegoś nauczy to może nie wytępić, Senior z kulą w jednej ręce a drugą ręką zbierał ziemniaki po kultywatorze a potem po pługu. Dodam, że 4 maja skończy 85 lat i choć od 5 ma permanentne problemy z nogami i kręgosłupem to świetnie i sprytnie udaje, że nic co związane z hodowlą i ziemią go nie obchodzi a jak przychodzi co do czego to szybciej niż żona wyłazi robić.

Ale on już ma 85 lat...starego drzewa nie przesadzisz...no i dla takiego seniora to jest motor napędowy. A Marcin to jeszcze powinien myśleć trochę inaczej...aczkolwiek są tacy, którzy nie potrafią...

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz dla mnie jednego to kilka byków postawię na stanowiska po krowach , płytka obora kupki się wyrzuci i luz , można oczekiwać na śmierć

Tak jak wspomniałem, jak sobie zorganizujesz tak będziesz miał...dla mnie płytka ściółka to nie jest dobry system utrzymania 

14 minut temu, Belaruss820 napisał:

Masz warunki żeby wjechać miniładowarką. U mnie gdybyśmy ciągnikiem wybierali to mieliśmy wybijać drzwi,w sumie ładowarką jeszcze sprawniej by szło ale i tak jest lepiej niż ciągnikiem się kręcić w oborze. Ładowarka przegubowa to jest to czego potrzebujesz

Myślę, że jakby pokazał, gdzie to bydło trzyma, to bym mu znalazł sposób na wybieranie gnoju ciągnikiem 🤔

Marcin nie da sobie pomóc pod każdym względem to taki gatunek człowieka

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

On ma dzieci, a Ty możesz mieć. I tak on ma trudniej, bo matka jego dzieci nie żyje...co można powiedzieć sześciolatkowi, kiedy pyta o mamę...możesz mieć ogromnego kopa, a takie pytanie podetnie Ci nogi...

Opublikowano
malaczarna napisał:

1 godzinę temu, gringo1984 napisał:

No to dobrze, że ma kto o niego zadbać. Ja się muszę pilnować, bo nawet soku z malin nie miałby mi kto podać:P

Musze dbać to miastowe to takie delikatne. 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Boże jedyny. Co Wy tam wyprawiacie 

Boże jedyny. Co Wy tam wyprawiacie 

Na swoim lesie mogę co chce. 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Wrzuć ogłoszenie na jakie olx albo FB, chętny się zawsze znajdzie, to jeszcze parę złoty zapłaci

Popyt robi cenę 

Parę lat do tyłu uszkodzone płyty warstwowe leżały cały hałdy, nie było chętnego, a jak potem ludzie się dopatrzyli że można z tego różne rzeczy zrobić, to teraz w kolejce po to stoją, i jeszcze ładne pieniądze płacą za pokrzywione 

Juz pojechały sobie do znajomych. 

jak byś miała jeszcze z jedno wiadro grzybów do zagospodarowania to daj znać to zamówię kuriera u nas na Mazowszu nie ma susza

Aktywnyrolnik7245 napisał:

23 minuty temu, Qwazi napisał:

Ale on już ma 85 lat...starego drzewa nie przesadzisz...no i dla takiego seniora to jest motor napędowy. A Marcin to jeszcze powinien myśleć trochę inaczej...aczkolwiek są tacy, którzy nie potrafią...

Tak jak wspomniałem, jak sobie zorganizujesz tak będziesz miał...dla mnie płytka ściółka to nie jest dobry system utrzymania 

Myślę, że jakby pokazał, gdzie to bydło trzyma, to bym mu znalazł sposób na wybieranie gnoju ciągnikiem 🤔

Straciłem sens do przeróbek i czego kolwiek  , z 10 sztuk to bez problemu ogarnę na płytkiej ściółce 

zdrowie, kręgosłup masz tylko jeden ale co Ci będą tu mówić przecież Ty wiesz lepiej

Opublikowano
44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówili zalewaj formę to ty nie słuchałeś

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Poproszę inny zestaw przykładowych pytań

W twoim przypadku, czy chcesz to mogłoby być takie. Czy chcesz sprzedać gospodarstwo i zamieszkać w bloku, ze swoją kobietą. Tak, nie. Innych opcji nie ma. Trochę głupie pytanie, i głupi wybór. Co, nie? 

Opublikowano
Qwazi napisał:

28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

On ma dzieci, a Ty możesz mieć. I tak on ma trudniej, bo matka jego dzieci nie żyje...co można powiedzieć sześciolatkowi, kiedy pyta o mamę...możesz mieć ogromnego kopa, a takie pytanie podetnie Ci nogi...

Mariusz to nie ma co porównywać tych dwóch sytuacji Twojego brata i Marcina w przypadku Twojego brata to jest tragedia dla niego, dla dzieci i całej rodziny gospodarstwa a u Marcina to jest takie głupie użalanie się nad sobą

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v