Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

kurna zimno-trzeba piec rozpalic..owies od zniw lezy i czeka na swoj los.ale niedlugo zastapi go kukurydza , a on bedzie uzyznial laki, facet dla baranow bierze caly..

stancja ,,, pewnie wiekszosc nawet nie wie co to jest..w suwalkach to chyba patologii nie ma 🤣, widzac tempo wymierania nie-po -suwalsczyzny to o seksie nie maja tam zielonego pojecia 😂

taki los dzieci z zadupia, moje wsiadaly w mpk i za godzine byly w centrum krakowa.

moja szkola ma internat- 300 luda mieszkalo w dobrych czasach. niedawno zrobili remonty -pokoje zamienili w 2 osobowe i tez pelny jest

moje do szkoly srednie mialy blizej niz do podstawowej 🤣.. ze 300 metrow ale blizej..

A ja z zadupia do średniej szkoły 20 minut autobusem. Co godzinę praktycznie jechał, panie z wielkiego świata 🤣

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Zasiej mieszankę gorczycy z rzodkwią. Tylko chyba już nie teraz???  

Po jęczmieniu ozimym pod zimowy albo bezłuskowy owies. Bo jakoś twardo tam jest na tym kawałku to by to może rozruszało trochę.

Pada, popołudniu paliwka trochę kupić i może jakiś woreczek saletry na jęczmień wiosną i trawę.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Baks00 napisał:

Mariusz ,,Remament''

Aaaa...to nie będę już...drążył...tematu🤷

22 minuty temu, szymon09875 napisał:

A ja z zadupia do średniej szkoły 20 minut autobusem. Co godzinę praktycznie jechał, panie z wielkiego świata 🤣

O...to ja też tak miałem z dojazdem do szkoły średniej...i to...w latach 90🙆...nie do pomyślenia normalnie...takie zadupie🤦

Na uczelnię już było "lekko" dalej🤷😉

27 minut temu, jacus napisał:

moja szkola ma internat- 300 luda mieszkalo w dobrych czasach. niedawno zrobili remonty -pokoje zamienili w 2 osobowe i tez pelny jest

Jacuś, mój syn chodził do takiej szkoły, gdzie z internatu do szkoły nie musiał butów zakładać ani kurtki. Pokoje to mieszkania 3 osobowe. A było tam łącznie całe 40 uczniów...ale w centrum to zadupie jest nie🤔

W internacie córki, natomiast, było ok 1000 uczniów ze wszystkich szkół w Łodzi🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

kurna zimno-trzeba piec rozpalic..owies od zniw lezy i czeka na swoj los.ale niedlugo zastapi go kukurydza , a on bedzie uzyznial laki, facet dla baranow bierze caly..

stancja ,,, pewnie wiekszosc nawet nie wie co to jest..w suwalkach to chyba patologii nie ma 🤣, widzac tempo wymierania nie-po -suwalsczyzny to o seksie nie maja tam zielonego pojecia 😂

taki los dzieci z zadupia, moje wsiadaly w mpk i za godzine byly w centrum krakowa.

moje do szkoly srednie mialy blizej niz do podstawowej 🤣.. ze 300 metrow ale blizej..

O ja pirdole wyczyny niczym lot na księżyc 

Jacek nie obraź się ale jak cię czytam to ty zadupie to masz w głowie 

Wszystko u ciebie naj, naj reszta to ciemnota, biedota i zacofanie 

Co za gość 🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

FAKTYCZNIE TRADYCYJNA GALICYJSKA NĘDZA, JAK MUSISZ OWSEM I MOKRĄ KUKURYDZĄ PALIĆ, wyzbieraj baranie bobki z tej łąki gdzie pasą się te barany i do pieca, co mają się zmarnować, mogą murzyny palić krowim łajnem, możesz i ty baranimi bobkami.

• Haha 1
Opublikowano

jak ogarek w domu wzyscy zdrowi,jak parobek dogadza ci jak nieprzymierzajac ksiedzu z dabrowy ??i

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Wiem placek ze ty swoim nic nie dałeś ...już nie musisz się tym chwalic😁

a ty co im dales ze uciekly od ciebie ??

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

znowu kula  wplot.. w promeniu 20 minut jazdy to kilka szkol srednich jest- skawina,krzeszowice,wadowice-nawet nie  bede liczyl,, z 10 co najmniej

20 minut to na piechote do sredniej mamy 😂

a teraz co ile jezdzi autobus ??

43 minuty temu, Qwazi napisał:

Aaaa...to nie będę już...drążył...tematu🤷

O...to ja też tak miałem z dojazdem do szkoły średniej...i to...w latach 90🙆...nie do pomyślenia normalnie...takie zadupie🤦

Na uczelnię już było "lekko" dalej🤷😉

Jacuś, mój syn chodził do takiej szkoły, gdzie z internatu do szkoły nie musiał butów zakładać ani kurtki. Pokoje to mieszkania 3 osobowe. A było tam łącznie całe 40 uczniów...ale w centrum to zadupie jest nie🤔

W internacie córki, natomiast, było ok 1000 uczniów ze wszystkich szkół w Łodzi🤷...

nasza szkola powstala w 1860 r i nie dalo sie do niej autobusem  dojechac 😂

to byla bursa a nie internat.

7 minut temu, witejus napisał:

FAKTYCZNIE TRADYCYJNA GALICYJSKA NĘDZA, JAK MUSISZ OWSEM I MOKRĄ KUKURYDZĄ PALIĆ, wyzbieraj baranie bobki z tej łąki gdzie pasą się te barany i do pieca, co mają się zmarnować, mogą murzyny palić krowim łajnem, możesz i ty baranimi bobkami.

znowu sie osmieszasz ?? szukaj uczciwego kupca na kukurydze az dziw ze w kieleckiem same oszusty ...toz to matecznik pis-u , matecznik prawych i sprawiedliwych a uczciwej firmy nie ma 🤣

do tego doprowadzila wladza waszych wybrancow -ze kazdy madry, umiejacy liczyc . kupuje paliwo na zapas i pali zbozem.

gdyby wiecej wyborcow pis-u posiadalo ta umiejetnosc to zboze na pewno wiecej by kosztowalo, kazdy by nim palil w piecach automatycznych

Opublikowano

Placek zboże musi być tanie ...trza przecia wspierać upadline ...😁

Ty "bogacz "z Galicji  będziesz stał za ciecia przy drzwiach bo przecież oni walczą o twoją wolność 🤪

Właśnie karma schodzi ci w kolana .,😁😁😁😁

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

szukaj uczciwego kupca na kukurydze

,,Szukajcie a znajdziecie"

dużo nakupiłeś ropy?już któryś raz pytam, panie ,,mądry", dopiero co pisałeś że tylko nienormalni kupują na zapas po nienormalnej cenie

4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

będziesz stał za ciecia

Już stoi, przyjął się za stróża

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale ta modna?

Nie  mondra o tym rozmawiać.  Rano przed 7 2,2 stopnia na dachu auta szron.  Ostatni kawałek  pyrków wykopany.  Na 14 iść do pracy 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale ta modna?

To nie czytałeś jak placek  mało nie umarł ...trupy w koło się słały 😁 a w oknie krata była ..😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał:

Każdy normalny zawczasu wie, że trzeba uważać i kontrolować dzieciaka. Żeby nie inspirowało się patusami. A Ty się nie możesz doczekać sensacji, a nie o dziecko się martwisz Radziu

nie będę z Tobą polemizował Ciebie i tak nikt nie przekrzyczy 😂😂

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jak ogarek w domu wzyscy zdrowi,jak parobek dogadza ci jak nieprzymierzajac ksiedzu z dabrowy ??i

a ty co im dales ze uciekly od ciebie ??

znowu kula  wplot.. w promeniu 20 minut jazdy to kilka szkol srednich jest- skawina,krzeszowice,wadowice-nawet nie  bede liczyl,, z 10 co najmniej

20 minut to na piechote do sredniej mamy 😂

a teraz co ile jezdzi autobus ??

nasza szkola powstala w 1860 r i nie dalo sie do niej autobusem  dojechac 😂

to byla bursa a nie internat.

znowu sie osmieszasz ?? szukaj uczciwego kupca na kukurydze az dziw ze w kieleckiem same oszusty ...toz to matecznik pis-u , matecznik prawych i sprawiedliwych a uczciwej firmy nie ma 🤣

do tego doprowadzila wladza waszych wybrancow -ze kazdy madry, umiejacy liczyc . kupuje paliwo na zapas i pali zbozem.

gdyby wiecej wyborcow pis-u posiadalo ta umiejetnosc to zboze na pewno wiecej by kosztowalo, kazdy by nim palil w piecach automatycznych

W promieniu 15 km mam kilkanaście szkół średnich i to w dwóch miastach a nie jak u ciebie w całym powiecie 🤷 a co do autobusów to nie wiem, ostatni raz jechałem w 2013 lub 14 roku. Później już wynaleźli u nas samochody, to takie autobusy ale dla mniejszej ilości pasażerów jakbyś nie wiedział. Aczkolwiek pociągi jeżdżą nadal z takim samym natężeniem. Do stacji mam 1.5km. 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

nie będę z Tobą polemizował Ciebie i tak nikt nie przekrzyczy 😂😂

Ciekawi mnie czemu najbardziej oskarżony się wogole nie udziela 🤔

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

chlopie gdy twoje dzieci byly w odpowiednim wieku to internet byl dla grzecznych dziewczynek a wiekszosc myslala ze tam uczniowie mieszkaja.

gdybys dzisiaj  pooglada to co  sie dzieje..

co bedziesz na zachod patrzyl -jedz do dabrowy gorniczej w priwislanskiej oblasti to miasto lezy .🤣

moja o 4 wstala i mnie obudzila,, i tak prawie caly tydzien..

No tam w tej Dąbrowej było  też wesoło🙆‍♂️ do czego to wszystko zmierza?

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Po jęczmieniu ozimym pod zimowy albo bezłuskowy owies. Bo jakoś twardo tam jest na tym kawałku to by to może rozruszało trochę.

Kwestia terminu siewu i przeznaczenia. Jak po jęczmieniu zaraz zasiejesz, to Ci to wszystko zakwitnie. Dla pszczół może dobrze, ale gleby tak nie "przetrawi". Późniejsze terminy lepsze dla gleby, ale z pożytkiem dla pszczół słabiej. Zaś wiem, że ty dla pszczół chyba siejesz. 

Opublikowano
25 minut temu, szymon09875 napisał:

W promieniu 15 km mam kilkanaście szkół średnich i to w dwóch miastach a nie jak u ciebie w całym powiecie 🤷 a co do autobusów to nie wiem, ostatni raz jechałem w 2013 lub 14 roku. Później już wynaleźli u nas samochody, to takie autobusy ale dla mniejszej ilości pasażerów jakbyś nie wiedział. Aczkolwiek pociągi jeżdżą nadal z takim samym natężeniem. Do stacji mam 1.5km. 

ale kto?

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

Mieszkać na zadupiu w XXI w. nie jest takie złe. Wszystkie udogodnienia cywilizacyjne i tak dotarły pod strzechy, a ludzi nie ma w koło którzy by Ci przez płot zaglądali, i donosy za rozpalenie ogniska robili. 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, szymon09875 napisał:

Bo se czyta i...się nabija 🤔...od czasu do czasu napisze jakieś zdanie, jaki to jest nieszczęśliwy i znowu...czyta "porady",🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v