Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, wojtal24 napisał:

co to purchawki

?

Rydzyki 😋😋😋😋

1 minutę temu, Agrest napisał:

Pioter, nie czytaj tego co poniżej piszę😜

Hej maklerzy, jakieś przewidywania co do ceny i dostępności ropy po zamieszaniu w Izraelu? III wś staje się faktem?

Ujnia może być 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Chłopie, ale z Ciebie się społecznik robi 😉

U nas słonecznie, wietrznie i trochę zimno. 

Zboże w słońcu w końcu ładniej widać. 

IMG_20231008_085929_283.jpg

Nie spolecznik tylko w tanią reklamę zainwestował. Później wywinduje cenę a ludzie i tak przyjdą 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

@Chłoporobotnik a powiedz od czego miód fermentuje? Dostałem od jednego pszczelarza jakiś czas temu taki słoik, a on zaczął gazować. Jak brałem wcześniej od świętej pamięci dostawcy, to nigdy nie było żadnych problemów. 

Za "mokry" wywirowany. Powyżej 20% pewnie miał. Jest na to bardzo dobry patent. Miód pitny, miodówka a można go delikatnie podgrzać, miałem taką porcję w tym roku, 6 słoików, 22-23%, z jednej rodziny, osobno był. Rozlałem, nie zakręciłem zakrętek i na dobę do inkubatora, w temperaturze 36-38 stopni. Właściwości nie stracił a wilgotność spadła do 19%. Zawekował się i nawet się trochę krystalizuje. Zostawiłem go dla siebie i nic mu nie ma.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Hej maklerzy, jakieś przewidywania co do ceny i dostępności ropy po zamieszaniu w Izraelu? III wś staje się faktem?

Tam zaraz trzecia wojna, może raczej plany związane z polin się realizują?

20 minut temu, wojtal24 napisał:

co to purchawki

?

Tuski

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A nawet nie wiem o co chodzi. I tak w najbliższych dniach pojadę napełnić bańki bo po 6.05 jest na pobliskiej stacji a wypaliłem już prawie wszystko.

Opublikowano
leszek1000 napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał:

wróci POtem 🤭🤪

jeszcze by trochę weszło 🤪🤭 też tak mam ostatnio chłodni szukam bo jeszcze kilka wycieleń 🤦‍♂️🙆‍♂️

Zbiornik 2tyś pojemności, dzisiaj dowiem się ile pod korek. W tygodniu jadę zobaczyc większy. Jak jesteś z kuj-pom, to możemy się dogadać 

ile cenisz?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tam zaraz trzecia wojna, może raczej plany związane z polin się realizują?

No tak, ale Izrael kontra palestyna równa się świat arabski kontra usmany, a także my, bo na pstryknięcie palca reszta tego co nam do obrony zostało leci na pustynię.  Lotniska nasze pewno nie będą wyrabiać teraz jak ci którzy masowo obywatelstwo polskie w ostatnich latach dostali przeprowadzać się będą

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Za "mokry" wywirowany. Powyżej 20% pewnie miał. Jest na to bardzo dobry patent. Miód pitny, miodówka a można go delikatnie podgrzać, miałem taką porcję w tym roku, 6 słoików, 22-23%, z jednej rodziny, osobno był. Rozlałem, nie zakręciłem zakrętek i na dobę do inkubatora, w temperaturze 36-38 stopni. Właściwości nie stracił a wilgotność spadła do 19%. Zawekował się i nawet się trochę krystalizuje. Zostawiłem go dla siebie i nic mu nie ma.

Poszedł na miodówkę  ;)

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

No tak, ale Izrael kontra palestyna równa się świat arabski kontra usmany, a także my, bo na pstryknięcie palca reszta tego co nam do obrony zostało leci na pustynię.  Lotniska nasze pewno nie będą wyrabiać teraz jak ci którzy masowo obywatelstwo polskie w ostatnich latach dostali przeprowadzać się będą

Poczytaj o projekcie "niebiańska Jerozolima" albo co to jest "polin" 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Poczytaj o projekcie "niebiańska Jerozolima" albo co to jest "polin" 

Znamienne jest jak bardzo google pozycjonuje wszelakie zaprzeczenia🤣😜

Opublikowano
Leszy napisał:

@Chłoporobotnik a powiedz od czego miód fermentuje? Dostałem od jednego pszczelarza jakiś czas temu taki słoik, a on zaczął gazować. Jak brałem wcześniej od świętej pamięci dostawcy, to nigdy nie było żadnych problemów. 

Rozmawialem ostatnio z kolega miodziarzem to mowil ze za wczesnie zabrany z ula. nie zdazył dojrzeć.

Opublikowano
leszek1000 napisał:

55 minut temu, slawek74 napisał:

ile cenisz?

Około 12tyś. Sam pobiera płyny. 

jaki to model producent? i szreokość bo nie chcę ścian kuć... i ile wchodzi na max 🤪

dysza od myjni w mieszadle czy oddzielnie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v