Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, gregor1284 napisał:

A w którym miejscu on coś prowokował?

Mieciu Ty się nie mnie pytaj, tylko moda, co tak stwierdził i Marcina na banicję wysłał. Ja mam swoje zdanie i ocenę tej sytuacji...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Teraz to myślę że nie potrzebnie się w to pchałem, ale mądry Polak po szkodzie 

Ale już zaczęliśmy o tym dyskutować a Ty jako starszy kolega możesz udzielić mi odpowiedzi. Oglądałem ostatnio jakieś stare PKF i koło płońska chłopy cieszyli się z plonu pszenicy 3tony z hektara a teraz 9 mało. Wtedy i z tych 3 ton jakoś wyżyli a teraz się nie opłaci. O co kaman?

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie ucz mnie bo ja byłem tu moderatorem sporo czasu, surowym, aczkolwiek miałem poważanie i nie dawałem ostrzeżeń i banów po kryjomu, tylko zawsze było pod postem napisane komu i za co.

I coś by to zmieniło? Też nie miałem za co a jednak się domyśliłem.

Każdy człowiek ma tendencję do idealizowania siebie stawiania w korzystnym świetle dlatego przeciwwagą terminu subiektywizm jest obiektywizm.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

@Qwazi Marcin bana jednak ma...

Szkoda. 

dolaczyl do elity forum z toba na czele 😂.

kto nie mial bana przynajmniej na tydzien ten nie jest prawdziwym bojownikiem af 🤣

sean -pod jakim nickiem byles moderatorem ?? nie pamietam. a przezylem ich wielu, 

24 minuty temu, Agrest napisał:

Kurła, Morawietzki skrzynkę mailową zaśmieca,  poprzez ZUS chwali się że 800zł od stycznia daje😁

kurla u mnie w pracy bedzie  z wizyta. moze sie uda urwac wczesniej ..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

dolaczyl do elity forum z toba na czele 😂.

kto nie mial bana przynajmniej na tydzien ten nie jest prawdziwym bojownikiem af 🤣

sean -pod jakim nickiem byles moderatorem ?? nie pamietam. a przezylem ich wielu, 

Znasz moje wszystkie nicki, nawet więcej niż ich miałem, a nie wiesz pod jakim byłem modem? starzejesz się jacuś   :D no tego się po tobie nie spodziewałem.   :P

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

kurla u mnie w pracy bedzie  z wizyta

Kurna... aż mnie skręca z ciekawości...co za praca? Gdzie inwalidę przyjęli?😜 

Jacus napisz chociaż ile masz na godzinę?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

kto nie mial bana przynajmniej na tydzien ten nie jest prawdziwym bojownikiem af 

Przez 11 lat, można powiedzieć codziennej obecności nie udało mi się zarobić nawet ostrzeżenia, nawet jednego punktu 

Opublikowano
10 minut temu, suwada napisał:

I coś by to zmieniło? Też nie miałem za co a jednak się domyśliłem.

Każdy człowiek ma tendencję do idealizowania siebie stawiania w korzystnym świetle dlatego przeciwwagą terminu subiektywizm jest obiektywizm.

Nie każdy. Ja tam uważam siebie za dziada i chama

Opublikowano

Słabo się starasz... mógł byś się trochę przyłożyć...🤷‍♂️

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Przez 11 lat, można powiedzieć codziennej obecności nie udało mi się zarobić nawet ostrzeżenia, nawet jednego punktu 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Bo Ty taki spokojny 

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale już zaczęliśmy o tym dyskutować a Ty jako starszy kolega możesz udzielić mi odpowiedzi. Oglądałem ostatnio jakieś stare PKF i koło płońska chłopy cieszyli się z plonu pszenicy 3tony z hektara a teraz 9 mało. Wtedy i z tych 3 ton jakoś wyżyli a teraz się nie opłaci. O co kaman?

Koszty się mnożą, kiedyś telefon u sołtysa, auto jedno na kilka domów Frania to prania, krzaki na rowie wyciął i w kuchni ogień palił, kartofli z barszczem pojadł i żył, a to co teraz  się dzieje to ciężko ogarnąć 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Koszty się mnożą, kiedyś telefon u sołtysa, auto jedno na kilka domów Frania to prania, krzaki na rowie wyciął i w kuchni ogień palił, kartofli z barszczem pojadł i żył, a to co teraz  się dzieje to ciężko ogarnąć 

Kiedyś w portkach lnianych a teraz trzeba mieć rurki w szafie

Opublikowano

Kiedyś do szkoły może chodziło 5% społeczeństwa a teraz wszyscy wienc z tond ten postęp ruszył z kopyta  po drugiej wojnie światowej,teraz smartfony,bliki,karty, po prostu zbyt dużo rzeczy żeby wszystkie je mieć.

Mozę i celowo kiedyś nie uczono ludzi żeby byli parobkami.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

I według tych ekooszołomów czy niektórych ludzi powinieneś wyprodukować jak najbardziej eko i jak najtaniej żeby tanio sprzedać. Żeby pani milionerka mogła tanio zjeść a Ty żyj jak te 30 lat temu. Mimo wszystko ludzie jakoś ze sobą żyli i mieli na wszystko czas. Kiedyś tak było tak, nie znaczyło zaś nie. Nie mieszało się nam czarne z białym o nie...  gdy srebrników garść przekonała nas że kiedy dają to brać każdy głupi to wie. 

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To już i w szafach ogrzewanie zakładają? Bogole je...e

2 minuty temu, Strongman napisał:

Kiedyś do szkoły może chodziło 5% społeczeństwa a teraz wszyscy wienc z tond ten postęp ruszył z kopyta  po drugiej wojnie światowej,teraz smartfony,bliki,karty, po prostu zbyt dużo rzeczy żeby wszystkie je mieć.

I co ta szkoła niektórym daje? Jak był debil tak jest dalej tyle że po szkole ale nadal debil 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Teraz celowo tak się uczy by ludzie byli parobkami

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

I co ta szkoła niektórym daje? Jak był debil tak jest dalej tyle że po szkole ale nadal debil 

Ale każdy ma szanse zrobić jakiś wynalazek czy coś osiągnąć jak ma talent, a kiedyś nawet jak miał to guzik z tego, dlatego tak ten postęp ruszył.

Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Rurki? Naprawdę? To się zaczyna wyjaśniać czemu z kobietami nie idzie :D😜 

• Haha 2
Opublikowano

No. Ja pracuje nad agregatem prądotwórczym. ELEKTRYKIEM!

1 minutę temu, Strongman napisał:

Ale każdy ma szanse zrobić jakiś wynalazek czy coś osiągnąć jak ma talent, a kiedyś nawet jak miał to guzik z tego, dlatego tak ten postęp ruszył.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Niektórym nic, ale nie ocenisz tego przed rozpoczęciem edukacji Trzeba wysłać do niej wszystkich, a potem zobaczyć jakie były efekty.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v