Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Po co je prowadzić jak trzeba dokładać  to tak jakbyś poszedł do kogoś do pracy za darmo i jeszcze szefowi  na materiały pożyczał 

🤔

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Noo, kartofluw nasadzili, działki jakieś na łąkę szuka, teraz przyczep nie robi to duży garaż wolny stoi... Wszystko zaczyna się składać w całość...🙈

IMG_20221211_143222.jpg

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Luzem to można by zwiększać ,na uwięzi za ciężko 

To nie wiedziałem 🤨

Taaa z moim szczęściem trafię na jakiegoś oszusta i ani bydła ani pieniędzy

Ty sobie nawet nie zdajesz sprawy ile samochodów z łódzkiego przyjeżdża w nasze strony po zboże i dobrze płacą a ty robisz wszystko by mieć ciągle pod górkę

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Daj Boże żeby dożyć , bo na emeryturze najlepiej rozwijać gospodarstwo jest z czego dokładać 

Żebyś se nie podkładał z emerytury. Jak już ją dostaniesz, to zobaczysz ile z tego można nadokładać. Mój teściu całe życie mówił, że ten ma emeryta w domu, tamten dwóch to maja kasę, a jak sam emerytem został to zamilknął, bo jakbym ja nie dołożył, to by im razem z teściową na leczenie zabrakło. I co prawda teściowa ma emeryturę rolniczą,ale teściu powiększoną o czas zatrudnienia. I taka jest prawda o dokładaniu z emerytury.

Witajcie. Rano było -3, teraz 0. Szron się ładnie błyszczy, a poza tym cicho i nic z nieba nie leci

• Like 2
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 minut temu, DANDYS napisał: i robisz ten sam błąd co ja ,masz parę sztuk, na coś tam starczy z tego , ale największe inwestycje brakuje , a czasu poświęcasz tyle samo co byś miał więcej sztuk bydła, dlatego ja zwiększam ile się da , a Ciebie ratuje miesięczna wypłata za mleko Luzem to można by zwiększać ,na uwięzi za ciężko  2 minuty temu, szymon09875 napisał: Bo bydło to z całego kraju jeżdżą więc to tylko takie pierdolenie  Taaa z moim szczęściem trafię na jakiegoś oszusta i ani bydła ani pieniędzy

to rusz tym łbem i pomysl jak i gdzie dostawic , to mówisz pieniądze na stół i ładujemy ,a jak nie to nie mają po co przyjeżdżać

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zbiornik do mleka ma na kółkach 

Posiadałem kiedyś. 200l w to wchodziło. Teraz jest i znajomego dwie wioski ode mnie o dalej pracuje. I to jest Alfa, trójfazowa 

Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie wiedziałem 🤨

Marcin teraz powiem rzecz najistotniejszą sam bez wsparcia i pomocy żony to daj sobie spokój z hodowlą 

My przez 15 lat ciągle zwiększaliśmy a to pogłowie a to budynki czy maszyny od jakiegoś niedługiego czasu zaczynamy z tego korzystać inwestując w dom w obejście czy jakieś auto ale to robimy z żoną RAZEM słowo klucz!!! 

• Like 3
Opublikowano

Za wczoraj 11mm z czego połowa w śniegu. Biało wszędzie i 0⁰.

Na noc prognoza 15cm śniegu

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Żebyś se nie podkładał z emerytury. Jak już ją dostaniesz, to zobaczysz ile z tego można nadokładać. Mój teściu całe życie mówił, że ten ma emeryta w domu, tamten dwóch to maja kasę, a jak sam emerytem został to zamilknął, bo jakbym ja nie dołożył, to by im razem z teściową na leczenie zabrakło. I co prawda teściowa ma emeryturę rolniczą,ale teściu powiększoną o czas zatrudnienia. I taka jest prawda o dokładaniu z emerytury.

Witajcie. Rano było -3, teraz 0. Szron się ładnie błyszczy, a poza tym cicho i nic z nieba nie leci

Ale ty dopiero wstałeś oj nie ładnie 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Zbiornik do mleka ma na kółkach 

U nas dwóch też takie miało ,jeden chyba nadal

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

My przez 15 lat ciągle zwiększaliśmy a to pogłowie a to budynki czy maszyny od jakiegoś niedługiego czasu zaczynamy z tego korzystać inwestując w dom w obejście czy jakieś auto ale to robimy z żoną RAZEM słowo klucz!!! 

I dodam, że przychodzi moment, kiedy przestajesz myśleć aby było więcej, a zaczynasz o tym, żeby było lżej i wygodniej. I im później zaczniesz się rozkręcać, tym bardziej skrócisz sobie czas na ten rozwój

2 minuty temu, Łolek napisał:

Ale ty dopiero wstałeś oj nie ładnie 

Ja to już wstałem dawno. Tylko mój telefon dopiero teraz zlazł z łóżka. Wczoraj został zarekwirowany wieczorem przez panią o imieniu na M i dopiero go oddała, właśnie dlatego, że wstała🤷

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Marcin teraz powiem rzecz najistotniejszą sam bez wsparcia i pomocy żony to daj sobie spokój z hodowlą 

To nie wiem co ja mam zrobić , czy lepiej przekulać aby jakoś żyć jak Rysiek z roślin 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie wiem co ja mam zrobić , czy lepiej przekulać aby jakoś żyć jak Rysiek z roślin 

Do odważnych świat należy a Rysiek to stan umysłu pisowskiego 😁

• Haha 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 minut temu, DANDYS napisał: i robisz ten sam błąd co ja ,masz parę sztuk, na coś tam starczy z tego , ale największe inwestycje brakuje , a czasu poświęcasz tyle samo co byś miał więcej sztuk bydła, dlatego ja zwiększam ile się da , a Ciebie ratuje miesięczna wypłata za mleko Luzem to można by zwiększać ,na uwięzi za ciężko  2 minuty temu, szymon09875 napisał: Bo bydło to z całego kraju jeżdżą więc to tylko takie pierdolenie  Taaa z moim szczęściem trafię na jakiegoś oszusta i ani bydła ani pieniędzy

to rusz tym łbem i pomysl jak i gdzie dostawic , to mówisz pieniądze na stół i ładujemy ,a jak nie to nie mają po co przyjeżdżać

mhm mhm ryczałtowiec tylko przelew bo jak nie to 7% traci

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A no my Ci tego nie powiemy ale wyciągnij wnioski z naszych wypowiedzi i układaj sobie życie bo czas biegnie 

Opublikowano

Jakby codziennie po 50mm padało to tak.

Na Wiśle w Solcu jeszcze kamienie widać.

Opublikowano
35 minut temu, slawek74 napisał:

a co za problem stodołę na luza przerobić 🤔

Może miejsca nie ma :o a nie on mówił że obejście dość duże :o

39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie wiedziałem 🤨

Przelew przy załadunku i tyle. A myślisz że miejscowy Cię nie oszuka ? 

Opublikowano

ale czasem trzeba powiedzieć sobie dość 

przedwczoraj wróciłem i wieczorny obchód a tam wisi bydle na łańcuchu w kanał się zsunol 

odciolem w porę i jakoś wstał nad ranem. 

dzisiaj powtórka z drugim. 

tak lbem walił o posadzkę że róg zwalil a resztę obił do samego łba. 

jeszcze jakoś zipie. 

wet wzmocnił i opatrzył i jedynie się przyglądać na tą nędzę zostało. 

nigdy takiego pasma porażek nie miałem I takich dziwnych przypadków 🥺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v