Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

O widzisz boją się ciebie.

Tu raczej o uczciwość w obie strony idzie. Brali później ode mnie towar i cena wyższa była dogadana ale mimo to sprzedałem im taniej 

• Like 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

3 minuty temu, Strongman napisał:

Błąd zawsze pyta się o cenę bo potem wychodzą dziwne sytuację 

4 minuty temu, Strongman napisał:

Poprostu ma kontakt z ludźmi rozsądnymi,myślisz że jeżeli nie pytał o cenę to oni mu ja wywalą 🤦

w zeszłym roku jeden co robił sporo usług w okolicy wywalił cenę że sporo klijentów stracił po tym jak jednego skasował a to najstarszy usługodawca w okolicy zaczynali jeszcze ,,zetką,, w latach 90

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Poprostu ma kontakt z ludźmi rozsądnymi,myślisz że jeżeli nie pytał o cenę to oni mu ja wywalą 🤦

Dokładnie. Współpraca od chyba 8 lat w obydwie strony, nie raz po nocach im ogarniałem różne tematy żeby na rano mieli i mogli działać dalej 

1 minutę temu, Strongman napisał:

Ale zwykłym Kowalskim czy Nowakiem dla nich nie byłeś i dlatego,wiem co mówię.

Może tak być. Samo to że kiedyś z linami gnałem 15km ich wyciągać jak sieczkarnią i ciągnikiem usiedli mogło mieć wpływ. Albo jak wyciągałem po nocy resor żeby na rano mieli do przyczepy i inne takie. Ja dla dobrych ludzi jestem dobry a jak ktoś podpadnie to niezbyt 

• Like 5
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

w zeszłym roku jeden co robił sporo usług w okolicy wywalił cenę że sporo klijentów stracił po tym jak jednego skasował a to najstarszy usługodawca w okolicy zaczynali jeszcze ,,zetką,, w latach 90

Sam ugadalem termin, ale nie ugadalem ceny.(lata koszą u mnie)Jezeli zaszaleje z ceną, zapłacę zaciskając zęby a w następnym roku już kto inny się znajdzie

Tym bardziej że na okolicę chce wskoczyć nowiutka sieczkarnia z  dobra ceną 

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Dokładnie. Współpraca od chyba 8 lat w obydwie strony, nie raz po nocach im ogarniałem różne tematy żeby na rano mieli i mogli działać dalej 

Na renomę pracujesz lata,a stracisz w sekundy.Taki temat przerabiał kiedyś mój odbiorca bydła 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, pedro2 napisał:

@szymon09875 siałeś rzepak u Tomka kojota? Bo widzę wrzucił film versatile i köckerling. Wy kurna po całym kraju jeździcie 🙆

Nie, to akurat zestaw naszego klienta. Tym ciągnikiem co prawda zanim go kupił kilka set godzin zrobiłem 😉 

Aktualnie zjechaliśmy z pomorskiego, jeden zestaw już koło Mrągowa jeździ a dwa kolejne w poniedziałek na Warmię ruszają.

Ostatnie lata już tak po kraju nie jeździmy, jedynie rejony wkoło firmy +-200km i na Warmii i Mazurach kilka miejsc. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Hektar 

Właśnie mi powiadomienie wyskoczyło...zaraz będę patrzał...

Nie znam tamtejszych stron za bardzo i nie kojarzę. W jakich budżetach szukacie? Bo coś bym miał do polecenia 

Ja to szukam 90-100km pod tura coś a kolega wspominal o 130km 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Jak nie z dobrej 

A ile warty taki zetor 

To nie 7x45😉🤣

Pchosz się w coś🤔...

2 minuty temu, damianos95 napisał:

Ja to szukam 90-100km pod tura coś a kolega wspominal o 130km 

80 KM to jest...pod tura się nada...kwestia w jakich pieniądzach szukasz...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Qwazi napisał:

Pchosz się w coś🤔...

80 KM to jest...pod tura się nada...kwestia w jakich pieniądzach szukasz...

Co tam masz konkretnie? 

Wiesz oglądałem już dużo ciągników i moc to jedno a wygląd i wykonanie to 2 np case cx100 i nh m100 oba 100km a różnica w wykonaniu wielkości masie przepaść

No i musi dać radę z talerzowka i siewnikiem 2.5m 

Co do ceny to rozsądną do stanu 

Edytowane przez damianos95
Opublikowano

Przemek to pchnij mi jakiegoś SMS, bo mi numery wywaliło niektóre, przy zmianie operatora, a jakoś nie mam czasu, żeby znowu starą kartę wkładać i je odzyskiwać 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Dzisiaj przyszedł alert rcb że zuczają z samolotów szczepionki dla lisów,aż w radiu było o tym głośno.

Przychodzi. Tylko jakie to zagrożenie niby? Oraz czemu psy i koty tego zjeść nie mogą? Jak lisom nie szkodzi to i psu pewnie by nie zaszkodziło ;) 

Opublikowano (edytowane)

Psy to się szczepi i płaci co roku ,powiatowy zawsze w styczniu jest i 50zł za sztukę, a to dla lisów a lisy nie mają pieniędzy i nie zapłacą.

Ale ogólnie zdarzyło się ze pies po szczepionce poszedł w świat,zgłupiał I gdzieś poszedł i zginąl ,teraz jak szczepię to nie wypuszczam kilka dni po.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Kurna, jak tak sobie czytam to ja jednak się cieszę, że z tej zacofanej małopolski pochodzę. Człowiek by się nawet nie spodziewał, że dzisiaj w pole jechać nie wypada 😐

Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

Kurde ja tam był próbował z 4. Aby przodek załącz i będzie szedł jak dzik w kukurydzy.

4 to dopiero jak kupię jakiegoś trupa 1012  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v