Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Razem my się dobrali 🙂 

Po prostu razem mamy taki plan , potomek tak ale jak będziemy mieli własny kąt żeby dziecko miało jakieś warunki , bo my to możemy się bujać z miejsca na miejsce ale dzieciakowi nigdy tego nie zrobimy

To Ty się weź Marcin ostatecznie zdecyduj. Chcecie czy nie chcecie. A jeśli chcecie to co chcecie. A jak już się zdecydujecie to zacznijcie może realizować bo czas się nie zatrzyma i nie będzie na Was czekał. 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Razem my się dobrali 🙂 

Po prostu razem mamy taki plan , potomek tak ale jak będziemy mieli własny kąt żeby dziecko miało jakieś warunki , bo my to możemy się bujać z miejsca na miejsce ale dzieciakowi nigdy tego nie zrobimy

Sam się oszukujesz człowieku 

27 minut temu, Qwazi napisał:

Rada jest tylko jedna...ale nie posłuchasz 🤔

Patrz to mój młody mądrzejszy od starego aktywnego 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, witejus napisał:

To na uj ci te traktory i pola jak nie będziesz miał komu zostawić i sąsiady rozdrapią.

Dla samego siebie. Będzie dla dzieci robił... Dzieci też rozdrapią i wielki uj z tego i tak i tak.

znowu smęcisz... nie znasz się bo nie masz dzieci...

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

A niech się śmieją. Na łoczy  nie widzieli takich ciągników.

A akurat mf zawsze był w czołówce designu. Dla mnie ten ciągnik jest wręcz uroczy, a rok 87.

Tu masz rację .

A hydraulika jak w nim rozwiązana? 

Chyba inaczej w 3512?

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

Moi rodzice przeklęli robotę jakąkolwiek "dla dzieci", taką jak przebudowa domu na przykład. Było siedzieć w starej klicie, jakby dzieci potrzebowały to by zrobiły... U sąsiada to samo. Syn miał zostać, rozbudowa domu, piętro a teraz w domu 170m2 mieszka sam dziadek 74 lata.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla samego siebie.

Taa, w sąsiedniej wsi też jest taki ,,dla siebie" traktorów kilka, kombajny2 lub 3, kilkaset ha pola, po 70, bez dzieci ,rozwiedziony.Wygląda jak łajza czy Łazarz, uj z takim życiem ,,dla siebie" do tej pory kukurydzę młóci.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

To Ty się weź Marcin ostatecznie zdecyduj. Chcecie czy nie chcecie. A jeśli chcecie to co chcecie. A jak już się zdecydujecie to zacznijcie może realizować bo czas się nie zatrzyma i nie będzie na Was czekał. 

Będzie to będzie nie to nie ,nic na siłę . Teraz trudne czasy na takie gospodarstwo jak moje ,koszta rosną a nasze tanieje i ciężko coś zarobić żeby jakoś życie sobie ułożyć 

Opublikowano

Taa, w sąsiedniej wsi też jest taki ,,dla siebie" traktorów kilka, kombajny2 lub 3, kilkaset ha pola, po 70, bez dzieci ,rozwiedziony.Wygląda jak łajza czy Łazarz, uj z takim życiem ,,dla siebie" do tej pory kukurydzę młóci.

No i uj komu do tego. Jak chce to ma. Też nie mam baby, nie mam dzieci i miał nie będę, można całkowicie nic nie robić. A jednak mało bo mało ale się jeszcze dłubie. A też nie będzie komu przekazać.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla samego siebie. Będzie dla dzieci robił... Dzieci też rozdrapią i wielki uj z tego i tak i tak.

Ty też tak rozdrapales ? Jakby kąta w domu nie miał, czy tej ziemi po rodzicach też byś taki mądry był ? Bo kolejny raz pokazujesz swoją hipokryzje... 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

To na uj ci te traktory i pola jak nie będziesz miał komu zostawić i sąsiady rozdrapią.

Sam się często zastanawiam 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, stempos1980 napisał:

Tu masz rację .

A hydraulika jak w nim rozwiązana? 

Chyba inaczej w 3512?

Ten bardzo ubogi. Jedna wajha góra dół.  Ale wyjść 5. Holender musiał pod jakąś maszynę kombinować

Z 255 czy 3512 to nie ma nic wspólnego

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Ty też tak rozdrapales ? Jakby kąta w domu nie miał, czy tej ziemi po rodzicach też byś taki mądry był ? Bo kolejny raz pokazujesz swoją hipokryzje... 

Masz 50% szans, że zostanie. A 50% to już wystarczająco aby nic nie robić. Jakbym tego nie lubił robić albo przypadło by siostrze to by tu i tak nie został. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Moi rodzice przeklęli robotę jakąkolwiek "dla dzieci", taką jak przebudowa domu na przykład. Było siedzieć w starej klicie, jakby dzieci potrzebowały to by zrobiły... U sąsiada to samo. Syn miał zostać, rozbudowa domu, piętro a teraz w domu 170m2 mieszka sam dziadek 74 lata.

pewnych spraw to ty w życiu nigdy nie zrozumiesz...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Łolek napisał:

Patrz to mój młody mądrzejszy od starego aktywnego 

Widocznie po tacie taki bystry

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Masz 50% szans, że zostanie. A 50% to już wystarczająco aby nic nie robić. Jakbym tego nie lubił robić albo przypadło by siostrze to by tu i tak nie został. 

50% szans masz też na to że jutro przeżyjesz. Nie lepiej dziś żywot zakończyć niż się jutro męczyć i zastanawiać czy przeżyjesz ?

Opublikowano

pewnych spraw to ty w życiu nigdy nie zrozumiesz...

Za głupi ja aby się za cudzymi dzieckami uganiać...

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

50% szans masz też na to że jutro przeżyjesz. Nie lepiej dziś żywot zakończyć niż się jutro męczyć i zastanawiać czy przeżyjesz ?

Rozważam tą kwestię w pewnym momencie życia. Jeśli nie zostanie nikt w domu, wszelkie zobowiązania będą spłacone to kto wie co będzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Będzie to będzie nie to nie ,nic na siłę . Teraz trudne czasy na takie gospodarstwo jak moje ,koszta rosną a nasze tanieje i ciężko coś zarobić żeby jakoś życie sobie ułożyć 

Powtórzę za Adamem co Ty pier...sz za głupoty🤦. Jak się mój syn rodził nie miałem nic. Przez te lata też nie było łatwo ani lekko. Ceny teraz spadły a koszty wzrosły, a za trochę może być na odwrót. Nie uzależniaj dziecka od takich rzeczy. Gdybym tak robił, to moich dzieci pewnie by nie było

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

4 minuty temu, Qwazi napisał:

czy ty myślisz że ,,dawniej,, albo kiedyś było lżej 🤦‍♂️ głupiś

Chłoporobotnik napisał:

No i uj komu do tego. Jak chce to ma. Też nie mam baby, nie mam dzieci i miał nie będę, można całkowicie nic nie robić. A jednak mało bo mało ale się jeszcze dłubie. A też nie będzie komu przekazać.

na kościół przekażesz 🤪😁

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v