Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Na tym motorze w kombinezonie to gorąco

A przestań.

Dziś na zdrapkę jeździłem...

Po za tym mam tylko kurtkę motocyklową.. bez podpinki przewiewna, ale nie na taki upał .

8 minut temu, pedro2 napisał:

to dziwne bo u mnie 10tki otwory

Sprawdzę 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, wojtal24 napisał:

mam nożna i kilka takich ręcznych przywiezionych z Niemiec i pchałem tam tawot jakąś łopatka a teraz ta jedna lekko zmodyfikowałem i przerobiłem na te kartusze i zeczywiscie jest dużo lepiej bo się tak człowiek nie up***doli tym smarem

Nic gorszego niż upaprac się smarem podczas smarowania kombajnu w czasie upału i jeszcze dodatkowo tracić jakąś blachę i oprószyć się plewami, najlepiej z jęczmienia.Dlatego skończyłem z ręcznie ladowanymi smarownicami

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
konteno napisał:

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

ale myślę że ziemia to coś co nigdy na wartości nie straci, tak samo wszelkie nieruchomości 

wątpię , wiesz ile jest opuszczonych gospodarstw gdzieś po wioskach koloniach zadupiach itp co popadają w ruinę , budynki się starzeją i walą 

lokalizacja ma znaczenie , na wioskach tylko ziemia ma wartość , budynki czasem ktoś zagospodarowuje w celach magazynowo-garażowych

Darek to jest WSC Warszawa Samo Centrum tam ceny nie stanieją ogólnie ziemia jest dobrem które tylko ubywa tego nie przybędzie więc będzie w cenie ziemi ciągle ubywa, pod miasta (bo się powiekszaja) magazyny budynki drogi koleje itp

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Dziś na zdrapkę jeździłem...

Dzisiaj to chyba większość tak. Widziałem kilku motocyklistów, nawet z pasażerami i wszyscy bez "strojów"

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nic gorszego niż upaprac się smarem podczas smarowania kombajnu w czasie upału i jeszcze dodatkowo tracić jakąś blachę i oprószyć się plewami, najlepiej z jęczmienia.Dlatego skończyłem z ręcznie ladowanymi smarownicami

Toż to sam urok żniw 🤭

W takich momentach doceniam ferdka i jego zgrupowane kalamitki.

10minut i posmarowany. 

Opublikowano

Różnie było widać.

A mi się przypomniało. Dziś przy LWG ,zaraz po, gość rękę w górę i taki młynek zrobił...zgadnij co pokazał 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Dzisiaj to chyba większość tak. Widziałem kilku motocyklistów, nawet z pasażerami i wszyscy bez "strojów"

Opublikowano
pedro2 napisał:

13 minut temu, Karol6130 napisał:

Ładna droga będzie na Warszawę 

Może wąski pole sprzedał i fenda kupił 

No super. Do Łomży most zrobią to bajka. Teraz tylko do kisielnicy i zjazd. Na północ lux już się lata. Tak samo do Białegostoku s8 pół godziny 75km i na miesiąc 

a kiedy ta drogę otworzą od Łomży (Kisielnicy) do Ostrowi ?

Opublikowano
20 minut temu, wojtal24 napisał:

mam nożna i kilka takich ręcznych przywiezionych z Niemiec i pchałem tam tawot jakąś łopatka a teraz ta jedna lekko zmodyfikowałem i przerobiłem na te kartusze i zeczywiscie jest dużo lepiej bo się tak człowiek nie up***doli tym smarem

Ja nie pamiętam ile ale chyba 40 zł płaciłem za smarownice granit na wkłady. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

Toż to sam urok żniw 🤭

10minut i posmarowany. 

A jakie wspomnienia.15 w całym kombajnie jest ale tylko 5 grozi takimi konsekwencjiami.Pneumata mam to idzie samo 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Różnie było widać.

A mi się przypomniało. Dziś przy LWG ,zaraz po, gość rękę w górę i taki młynek zrobił...zgadnij co pokazał 

Nie mam pojęcia...ponaglenie do szybszej jazdy 🤔...

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wtedy z automatu skreślenie.

Sam - bez kobity. I ma się żadna nie pojawić, przynajmniej póki ja nie padnę - wtedy tak.

Sam , eee co to za życie

jaki sam będziesz żył z Piotrem😆😆😆

Opublikowano (edytowane)

Nie mam pojęcia...ponaglenie do szybszej jazdy 🤔...

Kręcące się światełko., Stoją..

Załapałem od razu....

Żartujesz że nie wiesz?..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Kręcące się światełko., Stoją..

Załapałem od razu....

Żartujesz że nie wiesz?..

To pierwszy raz to widzisz?

Ile ja takich kołowrotków , zwłaszcza kierowcom ciężarówek pokazałem w życiu...

Bo miganiem światłem bywa ryzykowne i kosztowne

Opublikowano

Nie pierwszy, ale zbyt często tego nie widuję... Tak mi się przypomniało...

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

14 minut temu, wojtal24 napisał:

o dokładnie tez to przerabiałem

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Toż to sam urok żniw 🤭

10minut i posmarowany. 

w nowszych claasach też tak jest ze jest kilka kalamitek w jednym miejscu

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

No to wprost się mówi. 

Jak Tyś zawczasu zapowiedział, że do bambra jedziesz to co się będę prosił... 

Nie no żart. Kiedy będzie chwila to się spiszemy i z kobitką zajadę. Jak będzie grzało za tydzień to może nad morze znowu wpadniem 

Opublikowano

Ony już to mają we krwi...-30 stoją...+30 też stoją...

Taka fucha🤷‍♂️

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Kręcone się światełko., Stoją..

Załapałem od razu.

Te policjanty w białych czapkach to mają zdrowie...w taki upał🙆...

muszą zarobić na 14 emeryture😀😀😀😀

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

A może on aureole św Piotra ci pokazał 🤔

To by dokładnie nad głową robił i palec w dół...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v