Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja wczoraj to w Reszlu jadłem, tyle że jajko było to omijałem 🤣 i to zimna zupa a jaka smaczna :o

Muszę i ja spróbować, choć składniki nie zachęcają. Z przepisem na pewno sobie poradzę nawet bez kobityxD Dziś sernik na zimno zrobiłem. Chcecie zobaczyć?:P

Opublikowano
40 minut temu, Strongman napisał:

Olej gospodarkę, teraz pensja minimalna ma tak wzrosnąć, a na gospodarce wiesz jak jest ja jak 20 lat temu myślałem że to ciężka praca, i kiedyś wreszcie zaczną za to godziwie płacić bo młodzi będą to pier,a teraz w sklepach wszystko tylko drożeje a unas taniocha wienksza niż kiedyś .A koszty 2 razy większe.

20 lat gospodarze i już widzę że to niema sensu a miałem taką nadzieję, tylko pchać się w inne interesy.

Nawet teraz babry nie chcą kupować ziemi bo po co,chyba ze na pokaz jak tanio kupią płody rolne typu zboże czy kukurydz

Ja mam kilka propozycji zakupu ziemi i pier**lę to

Trochę zbyt czarno patrzysz na własny zawód.Ja też od dawna nie kupiłem ziemi bo z wariatami nie bendę się ścigał.Ostatnio przez granicę gość kupił 3ha po 125tys za ha.Trzeba zając się czymś w miarę dochodowym dodatkowo i będzie dobrze.Nie ma się co stresować to nic nie daje.

Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał:

Pokaże jak tam bendę bo majster robi a od wiosny do zimy niema na rolnictwie czasu bo  siew owsa  opryski potem qq I trawy i zniwa I bele a potem znowu trawy i uprawianie i siew i potem zbiór qq na ziarno.

A mam takich zaufanych majstrów że mi wszystko zrobioną staranie I nie zedrzą bo cały czas mają umnie robotę a ja nie naciskam na szybkość zrobienia bo mi nie zależy.A im też to pasuje bo małe dzieci i nie mają czasu na szybkie zrobienie.

A tą łazienkę co pokazywałeś sam robiłeś czy majstry?

Opublikowano
10 minut temu, gringo1984 napisał:

Muszę i ja spróbować, choć składniki nie zachęcają. Z przepisem na pewno sobie poradzę nawet bez kobityxD Dziś sernik na zimno zrobiłem. Chcecie zobaczyć?:P

Nie no mi wszystko pasowało poza tym jajkiem 🤣 

Ale buraczki koperek ogórek i śmietanka i to wszystko na zimno :o bardzo smaczne :o

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Trochę zbyt czarno patrzysz na własny zawód.Ja też od dawna nie kupiłem ziemi bo z wariatami nie bendę się ścigał.Ostatnio przez granicę gość kupił 3ha po 125tys za ha.Trzeba zając się czymś w miarę dochodowym dodatkowo i będzie dobrze.Nie ma się co stresować to nic nie daje.

A jak mam patrzyć jak żonka lekarz,u mnie teraz jest 60ary łąki za 20tyś ,ceny ziemi silnie spadły jak te zboże zrobiło się takie tanie,teraz kupuję ten co tanio kupi nikt nie przepłaci za ziemię, nawet dzierżawy kto trzyma to ma dylemat czy robić czy nie 

Opublikowano
6 minut temu, gringo1984 napisał:

No ja też brzydzę się czyimiś jajkami ale własne skonsumuję ze smakiem:P Znaczy od swoich kurek:)

Ja nawet od swoich kur nie ruszę 🤢🤢🤮

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Już bym głodny siedział. Jakoś mi to się nie widzi 

Bo tym się nie najesz, to się je żeby smakowało :o

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gringo1984 napisał:

A tą łazienkę co pokazywałeś sam robiłeś czy majstry?

To akurat sam bo czas miałem, a teraz koleś poukładał podłogi i dzwonił że poukładał a nic o cenie nie było mowy za robotę,nawet nie wiedziałem że to robi ,kluczę miał sam się zarządził a materiał był tam zawieziony.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

A jak mam patrzyć jak żonka lekarz,u mnie teraz jest 60ary łąki za 20tyś ,ceny ziemi silnie spadły jak te zboże zrobiło się takie tanie,teraz kupuję ten co tanio kupi nikt nie przepłaci za ziemię, nawet dzierżawy kto trzyma to ma dylemat czy robić czy nie 

Co to za region? U nas nie tanieje. Bliżej miasta to na działki dzielą. 130 tyś. za 30 a.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Leszy napisał:

Co to za region? U nas nie tanieje. Bliżej miasta to na działki dzielą. 130 tyś. za 30 a.

Miasta to co innego, ale ogólnie akcyza 1zł a teraz a  ma być 2zł to już podatek się zwraca za ziemię ,znowu dopłaty te pisowe do nawozów czy sprzedanego zboża to dzierrzawcy chcą bo w TVP pis mówią że tyle daja a oni zaraz że ktoś zarabia na ich ziemi,a oni mają z tego gówno to lepiej nie dzierrzawic i mieć w d*pie to wszystko gdzieś.

Oni sobie myślą że jak są włascicielami ziemi to dopłaty bezpośrednie zawsze były ich i każdy się godził na takie warunki i paliwo ich ale teraz jak pis zaczął siać propagandę i być może I prawdę że płaci do sprzedanego zboża to zaraz właściciele że też chcą od tego fuchę bo to dopłata a dopłaty zawsze byli ich i zaraz do agencji dawaj pismo ile z ich ziemi dostałeś 

Ale ogólnie wiecie niema ile z jakiej działki ile tylko całość,jebnełem te dzierżawy i tyle.

Bo ci dzierrzawcy zarządami pisma dokumentu z amirr ile ja z jakiej działki ich dopłaty wziełem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ale miałem właśnie ciężki poród u jałówki🙄 ,ale udało się 

I jak tu żyć na etacie kiedy takie ciekawe jest rolnictwo 🙂

Opublikowano
9 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Skoro pytasz czy duzo to odpowiadam, że mało

Kosiarką się powyrczało, u jednego zrobiona podorywka, po niedzieli do Seniora wozić gnój i też poplon mu posiać. Słońce grzeje ale coś się chmurzy... 

No to taka gazdówka w som roz pod ostrewki

Opublikowano

Ludzie śpicie , a u mnie już drugi byczek właśnie się urodził 😛 , kurna tylko noc nie przespana 

Opublikowano

No to....

Witajcie, w ten pierwszy dzień tygodnia🙋‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v