Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ale tak jest 

"Zgodnie z prawem pozwolenia ani zgłoszenia nie wymaga budowa: „wiat o powierzchni zabudowy do 50 m2, sytuowanych na działce, na której znajduje się budynek mieszkalny lub przeznaczonej pod budownictwo mieszkaniowe, przy czym łączna liczba tych wiat na działce nie może przekraczać dwóch na każde 1000 m2 działki”."

Z tym że według prawa wiata to dach oparty na zabetonowanych słupach bez ścian lub z 1, 2 max 3 ścianami 

Tylko co starostwo to inaczej jest interpretacja prawa i w jednym nic ci nie powie a w drugim będzie wymagało zezwolenia budowlanego mimotego że ustawa jest jedna na cały Kraj 

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Łolek.... Ile ty masz lat że takie głupoty pocisz?.. potrafisz użyć wujka Google i sprawdzić... Czy tylko gole baby umiesz oglądać? 

Z dwadzieścia razy już było pisane na forum co i jak a ty dalej w czarnej deeee siedzisz? 🤕

No tak myślałem że ty tylko z tego wujka Google wiedzę posiadasz i z tego co tam zapisane 

Podsumuje to tak 

Na płocie pisało pipa jeden polizał i mu drzazga w jęzor weszła 

A i jeszcze jeśli kobitę gołą musisz oglądać w internetach to myślisz że wszyscy tak robią  to powiem Ci że się mylisz 

No ale o tym w gogle nie piszą 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Mateusz1q napisał:

BOOOOOOOGDAN 

ile płaci Rospuda na styczeń 

Nie wiem... Nie podają chyba ceny do przodu tylko za biezace czyli za grudzień tera będzie cena coś koło 10.01... Ale chyba bez zmian pow 3, 2zł tera placo 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Tylko co starostwo to inaczej jest interpretacja prawa i w jednym nic ci nie powie a w drugim będzie wymagało zezwolenia budowlanego mimotego że ustawa jest jedna na cały Kraj 

Co Ty wisz goglów nie czytasz 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Łolek gówno wiesz to się nie wypowiadaj... Tyle ci mogę poradzić... 

Prawda jest że jak nie masz głowy do paragrafów to i tak nic nie zrozumiesz i może lepiej że nie czytasz... 🤭

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

A jak koty to tylko z centralnej Polski. Te z Kurpiów to ... zresztą sam wspomniałeś, że dziadostwo😉

Sam jesteś dziadostwo! Jak można porządne siwe koty obrażać! 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Sam jesteś dziadostwo! Jak można porządne siwe koty obrażać! 

smutno im teraz 😂

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Łolek gówno wiesz to się nie wypowiadaj... Tyle ci mogę poradzić... 

Prawda jest że jak nie masz głowy do paragrafów to i tak nic nie zrozumiesz i może lepiej że nie czytasz... 🤭

Ty przeczytaj o co młody pytał 

60 m 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurna przedobrzyłem z podkładaniem do Pieca w garażu, gorąc jak nie wiem 

Temperatura na zewnątrz taka, ze wystarczyło drzwi porządnie otworzyć aby się ciepło zrobiło. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Temperatura na zewnątrz taka, ze wystarczyło drzwi porządnie otworzyć aby się ciepło zrobiło. 

Nie. Jak się chodzi to wiatr po kostkach zaciąga ale jak się leży to po całym gregorze

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Łolek napisał:

Ty przeczytaj o co młody pytał 

60 m 

Przeczytaj lepiej co sam napisałeś i podaj przepis który to potwierdza... Ja napisałem co i czego nie tyczy i jeśli tego nie rozumiesz a przepisy obowiązują już chyba 2 lata to brawo ty. 🤷‍♂️🤭

Z, 20 razy już to było pisane na forum i dalej gieee wiesz... 🤕

Opublikowano
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Przeczytaj lepiej co sam napisałeś i podaj przepis który to potwierdza... Ja napisałem co i czego nie tyczy i jeśli tego nie rozumiesz a przepisy obowiązują już chyba 2 lata to brawo ty. 🤷‍♂️🤭

Z, 20 razy już to było pisane na forum i dalej gieee wiesz... 🤕

Napisz proszę to jeszcze ze 2 razy 

Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Sławek nie goni to jest po prostu efekt uboczny produkcji mleka

Nikt mu nie kazał...

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

w godzinach pracy na forum siedzisz... 🤔 trzeba to gdzieś zgłosić a ja na lajcie

Możesz zgłaszać i do papieża jeśli uważasz, że donoszenie to twój obowiązek. 

19 minut temu, mf362 napisał:

@Chłoporobotnik25kg paszy przy 17/20kur na ile może starczyć? Zastanawiam się co bardziej się opłaci ziarno samo dawać czy pasze na przemian z ziarnem ?

25kg w sensie worek kupnego gotowca czy 25kg samemu robionej mieszanki bo to różnica. Zależy czy mają też zielone do poskubania i czy dostają jakieś ziemniaki. Jeśli to miałoby być żywione jak u mnie to 25kg śruty z koncentratem powinny zjeść w jakieś 10-14 dni. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v