Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No za***ista. Wczoraj przez cały dzień 4mm mżawki, wilgotność 100%, dziś zero wiatru pochmurno, jutro ulewy🤷‍♂️

Opublikowano
kris91 napisał:

DANDYS napisał:

pany wylosowany zostałem i rachmistrz mi dupę truje ,obowiązkowy ten spis?

Jaki kurła znowu spis?

no nie wiem wylosowany zostałem, nie miałem zasięgu i słyszałem 3 po 3

Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał:

Pioter tak sobie ciebie wyobrażam:

obraz.png

Zasadniczo tak, tylko ten dom to bym zamienił na podwórko albo coś...

Dziś wszystko porobić trzeba a jutro leżeć bo ma lać... To ani Posejdona robić ani z workami do śrutownika chodzić. Trawy parę koszyków ukosić żeby do wtorku choć był zapas. I dzień zleci.

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

no nie wiem wylosowany zostałem

Ja to ciągle byłem wylosowywany, jak opieprzyłem że ileż można mnie wylosowywać, to od razu wylosowywarka przestała wylosowywać, no żeby to totolotek jeszcze, to bym nic nie mówił.  :P

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

No za***ista. Wczoraj przez cały dzień 4mm mżawki, wilgotność 100%, dziś zero wiatru pochmurno, jutro ulewy🤷‍♂️

U nas wczoraj nad ranemtylko 0.5mm, ale bez rosy, to o 13 kombajny meldowały się na polach, a dzisiaj od 10 pewnie będzie aby szum w okolicy bo rosy praktycznie nie ma. U mnie po koszeniu, zostało aby około 120-130 bel do zwiezienia i można bawić się w uprawki i grykę pod truskawki.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ja to ciągle byłem wylosowywany, jak opieprzyłem że ileż można mnie wylosowywać, to od razu wylosowywarka przestała wylosowywać, no żeby to totolotek jeszcze, to bym nic nie mówił.  :P

Ty jesteś przodowy gospodarz , jeszcze prlowski , to mus przepytać 🤷😛

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Kogo opieprzyłeś, wylosowywarkę?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, konteno napisał:

ale za***ista pogoda , jak tak będzie to do wieczora to ci  co mają coś pod kose to powalą po południu lub jutro

U nas wszyscy mają praktycznie niezaczęte, wczoraj prawie 17 z kłosa, to nie wiem czy tak powalą coś oprócz jakiej flaszki.

4 minuty temu, witejus napisał:

Kogo opieprzyłeś, wylosowywarkę?

Nie, tą panią co ciągle się chciała umawiać, i po głosie było wyczuć, że w tym wieku już powinna dać sobie spokój z umawianiem.   :D

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, wojtal24 napisał:

no my też w Giżycku nocowaliśmy jak byliśmy na Mazurach przy takim deptaku przy tym przejscu góra i też był full wypas Golebiewski dla mnie taki przereklamowany

Nigdy w Gołebiu nie byłem to nie wiem. Mi to chodziło o to żeby było gdzie się przekimać, i żeby na głowę nie kapało, a nie o luksusy

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U nas wczoraj nad ranemtylko 0.5mm, ale bez rosy, to o 13 kombajny meldowały się na polach, a dzisiaj od 10 pewnie będzie aby szum w okolicy bo rosy praktycznie nie ma. U mnie po koszeniu, zostało aby około 120-130 bel do zwiezienia i można bawić się w uprawki i grykę pod truskawki.

Wczoraj miałem umówiony kombajn, deszczu nie zapowiadali to zaczęło mżyć. Na wieczór nie było takie złe pszenżyto. Teraz idę patrzę a ono ocieka wodą, nasiona jak masło. Gdzie pochylone to Rotondo skiełkowało.

A takie pikne było.

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trawy parę koszyków ukosić żeby do wtorku choć był zapas.

Nie zagrzeje się przez tyle dni?

Opublikowano

Będzie przetrzepywał, miast w zaparowane okno się gapić. I dzień zleci😁

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Nie zagrzeje się przez tyle dni?

A czemu się ma zagrzać jak pół gumna w stodole tą trawą jest zasypane? Nawet i na tydzień się kosiło, jak nie ma wysokich temperatur to nie ma większych problemów bo nie wysycha aż tak.

Opublikowano

No czasami trzepanie pomaga....🤭

Opublikowano

Przede wszystkim nie koszę mokrej. Zawsze suchą. No chyba, że mam zapas, zapowiadają jakieś deszcze to jakąś wilgotniejszą i się miesza aby doschła ale jak bardzo mokra to wolę siana dać niż gnój kosić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie wiem, nie pasłem się dzisiaj u Ciebie na łące w nocy.

A u kogo? I czemu tak?

Ja jem normalne śniadanie

Opublikowano
DANDYS napisał:

kris91 napisał:

DANDYS napisał:

pany wylosowany zostałem i rachmistrz mi dupę truje ,obowiązkowy ten spis?

Jaki kurła znowu spis?

no nie wiem wylosowany zostałem, nie miałem zasięgu i słyszałem 3 po 3

raptem 10 min ci zajmie

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie wiem, nie pasłem się dzisiaj u Ciebie na łące w nocy.

To pytanie swym zwojom mózgowym zadałem....ale dobrze że Ty odpowiedziałeś.👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v