Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:
59 minut temu, gregor1284 napisał:

i tak strasznie zapracowana 

To masz widać braki kadrowe..

Chciałem się u Mietka nająć...bym mu jaki wywiad gospodarczy porobił czy cóś...ale on...skąpy...po taniości... jedną panią Dżanetę eksploatuje...powinna się dziewczyna...zbuntować🤭

Opublikowano

No pewnie tak. 🤭 Lepiej powiedz ile nakosiłeś bo tylko pszenzytem żeś się chwalił 😁

9 minut temu, radekz200 napisał:

chyba się nie zrozumieliście 1400 za 4 tony 😛

Opublikowano
pedro2 napisał:

Pszenżyto i pszenica 1200. Owies 1300 i tylko z tona była na całym rynku. Dogadałem się ze znajomym ma przyjechać po 4t mieszanki po 1400 🙆👍 

a wczoraj w Polsat pan z Podlasia mówił że zyto po 650zl nie ma gdzie sprzedać. Jak ta telewizja klamie

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

11 minut temu, wojtal24 napisał:

a ja myślałem że to tylko moja żona wymyślą jakieś takie roboty 😆😆😆😆 a to one wszystkie tak mają jak ja nie lubię malowania w domu

To ja Was zaskoczę. Jak remontowalismy sobie piętro to wszystko żona pomalowała,ja jej troche pomogłem przy sufitach ale jak byla jakas sciana co trzeba jakos inaczej malowac bo taka struktura to siedziala caly dzien nad malym kawałkiem.

Popadało w nocy, a teraz slonce wyszlo i popołudniu powtórka z rozrywki. Żniwa wg prognoz dopiero pod koniec pierwszego tygodnia sierpnia. Trzeba bedzie zrobic zmiany w grafiku bo mam wolne a jak bedzie padac to trzeba isc do pracy

teścia zaskocz 🤭 a żyrafą umie pracować 🤔🤪

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Czym? Przeciez jego sie nie da zaskoczyc bo on wszystko wie,wszystko umie i wszystko widzial 🤣 a do czego potrzebna żyrafa przy malowaniu? Tynki byly zrobione zaraz po wybudowaniu domu i tak zostalo 

Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

a wczoraj w Polsat pan z Podlasia mówił że zyto po 650zl nie ma gdzie sprzedać. Jak ta telewizja klamie

Po żyto był skupnik 580 netto i tylko stare. A tu ludzie na paszę rwą bo nie ma i już raczej nie urośnie. U nas na okolicy mało co skoszone. Ja do niedzieli w owies nie wjeżdżam, górki się odmłodziły

Opublikowano
slawek74 napisał:

Belaruss820 napisał:

a ja myślałem że to tylko moja żona wymyślą jakieś takie roboty 😆😆😆😆 a to one wszystkie tak mają jak ja nie lubię malowania w domu

To ja Was zaskoczę. Jak remontowalismy sobie piętro to wszystko żona pomalowała,ja jej troche pomogłem przy sufitach ale jak byla jakas sciana co trzeba jakos inaczej malowac bo taka struktura to siedziala caly dzien nad malym kawałkiem.

Popadało w nocy, a teraz slonce wyszlo i popołudniu powtórka z rozrywki. Żniwa wg prognoz dopiero pod koniec pierwszego tygodnia sierpnia. Trzeba bedzie zrobic zmiany w grafiku bo mam wolne a jak bedzie padac to trzeba isc do pracy

jaki Ty złośliwy dla kolegi 😉😆😆😆😆

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Każdy może hodować mleczne tylko nie każdy chce 🤷‍♂️

Od krów dojenia i dzieci bawienia uchowaj Boże. Tak usłyszałem na lulkaxh od gościa którego szwagier ma 200dojnych.

Słońce wychodzi to może słomę by pod wieczór ogarnął

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

Spokojnie, przeczytam i puszczam w niepamięć. Tak samo to co stary powie to jednym uchem wpuszcze a drugim wypuszcze.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Się kurła rozpadało. W sam raz pogoda na przejażdżkę na zakupy. 

To masz widać braki kadrowe...

Ba jak pani Dżanetka jest niezastąpiona. 

41 minut temu, Qwazi napisał:

Chciałem się u Mietka nająć...bym mu jaki wywiad gospodarczy porobił czy cóś...ale on...skąpy...po taniości... jedną panią Dżanetę eksploatuje...powinna się dziewczyna...zbuntować🤭

Ja nie mam czasu już tych cv rozpatrywać 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

musisz kogoś dobrać jeszcze. 

coraz więcej ludzi potrzebuje pomocy 😉

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ile k**wa można farmazonić jedno i to samo od świtu do rana 24 godzin na dobe 7 dni w tygodniu. Nie masz nic innego do roboty?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Mietek, ja Ci cv nie będę składał. To Ty musisz sobie zadać ten trud🤷🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

W Bizina pszenicy wchodzi max 1,5t z tego co kojarzę, tu na oko max 1200kg, bo i zbiornik niepełny

Pszenicy jak pełniutki to i pod 2 tony

Opublikowano
4 minuty temu, Mazembe napisał:

Ile k**wa można farmazonić jedno i to samo od świtu do rana 24 godzin na dobe 7 dni w tygodniu. Nie masz nic innego do roboty?

Kombajn Ci się spóźnia a deszcz nadają? Weź jakiegoś nerwosolu łyknij ;)  

Opublikowano
5 minut temu, Mazembe napisał:

coś ty Partyzant taki nerwowy od rana 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Bawią mnie ludzie którzy lubią liczyć czyjaś kasę ale nie liczą czyjejes pracy poświęcenia i wyrzeczeń

a skąd wiesz ze nie potrafię obliczyć? akurat z matematyką radzę sobie bardzo dobrze. Na codzień w pracy wykorzystuje dużo matmy. Tak że o matematykę i cyferki u mnie możesz być spokojny. A Ci co liczą plony Twoim systemem to w mojej okolicy albo sprzedają ziemię albo oddają w dzierżawy i mowia: "jak kiedyś było dobrze" zważ i policz dla wlasnej wiedzy.

Jutro będzie ważone zresztą nie pierwszy raz , i jakoś się pokrywa z moimi obliczeniami 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Znowu któryś troll multikonto nowe założył pierdzi po wszystkich tematach. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

wg mnie 1100 ÷1200kg

Dwa pełne zbiorniki z supra sypie na jednodniowke i pszenżyta jest w granicach 3,300 

Opublikowano
wojtal24 napisał:

slawek74 napisał:

Belaruss820 napisał:

gdzie Ty tu kolegę widzisz 🤣🤣

Belaruss820 napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał:

Spokojnie, przeczytam i puszczam w niepamięć. Tak samo to co stary powie to jednym uchem wpuszcze a drugim wypuszcze.

taaa tylko co drugi post najeżdżasz ....

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Co prawda tylko poczciwy bizon ale mam swój, poza tym pada od wczoraj.

Opublikowano

pieknie leje od rana

10 godzin temu, Popier96 napisał:

Wapno z czatkowic tylko i wyłącznie. 

bierzesz beczke i rozsiewacz z firmy ??

10 godzin temu, Łolek napisał:

A inne to już co 🤔

Wątpię żebyś wszystkie dostępne przetestował 

gdybys  mial wapennik w gminie to by szukal na drugim koncu polski ??

3 godziny temu, Łolek napisał:

Ale dolało 🙆‍♂️

🙋‍♂️

16903431315164631160024407149735.jpg

tez bym chccial zeby tyle dolalo....

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pszenicy jak pełniutki to i pod 2 tony

kurna macie jakies specjalne wersje bizonow ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v