Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, DANDYS napisał:

jak coś to od 2, godzin leję 😎

Prostata??:ph34r:

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Popier96 napisał:

Ja podliczyłem to ok 3300zł hektar uprawy jęczmienia, bez żadnych grzybówek. Jakby zrobić na bogato to 4000 by lekko pękło.

To co wy tam kuźwa robicie w tych zbożach... Ja na kartofle nieco ponad 6tys kosztów robię nie licząc własnej pracy. A w pszenżycie w 2 tys spokojnie się mieszczę i jeszcze zostanie. A tu 4k to prawie 6t na koszty

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Jak ratować resztę?

IMG_20230724_163948.jpg

Wykopać przed nimi 😉 

U mnie też na jednym kawałku dziubnął,  a jak dziubnął raz to już będzie dziubał

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Kurna... Tak patrzę prognozy... No i niezbyt żniwne one... Były lepsze...

Padać przestaje. Do de taki opad... Dalej sucho w polu, a żniwa i turlanie pewno przerwie.... No może późnym popołudniem coś się da robić.... Jak znowu nie popada ..

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Jak ratować resztę?

IMG_20230724_163948.jpg

Strachy, taśmy, lampki solarne, hukinol... 

I zgłoś do koła łowieckiego....

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna... Tak patrzę prognozy... No i niezbyt żniwne one... Były lepsze...

Padać przestaje. Do de taki opad... Dalej sucho w polu, a żniwa i turlanie pewno przerwie.... No może późnym popołudniem coś się da robić.... Jak znowu nie popada ..

U Was w czwartek ma ostro dowalić chyba całą dobę deszcz konkretny...

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Bo będzie padać teraz co raz ja tak mowie.

No jak tak mówisz, to chyba wiesz... co mówisz ..

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Zaczęło kropić, schowałem meble, przyczepy i ciągniki pod dach i przestało 

Jutro Jechać po regipsy i od nowa polska europejska

Wyciągaj póki za daleko nie poszło może nawróci 😜

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

U Was w czwartek ma ostro dowalić chyba całą dobę deszcz konkretny...

Oj już sam nie wiem czy wierzyć trochę tym prognozom... Raz na 10 coś trafią...

Opublikowano
31 minut temu, radekz200 napisał:

poleca ktoś jakieś dobre głośniki do traktoru?

A co unia hałasuje? 😁 Było brać pasowke jak Pafnucy 😜

24 minuty temu, DANDYS napisał:

jak coś to od 2, godzin leję 😎

Zablokuj chłopie bo odwodnisz się 🙆

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

po brzuzkach

Po czem???

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Oj już sam nie wiem czy wierzyć trochę tym prognozom... Raz na 10 coś trafią...

Modele zgodnie pokazują. Aż zazdraszczam bo kartofle odżyły po tych 25mm, dostały kopniaka z odżywek i dobrą chemię. Ale kilka dni upałów i się zesra znowu bo nie nadają deszczu zbytnio 

Opublikowano (edytowane)

No deszcz potrzebny, aby bez szaleństw.. sucho w polu.

5 godzin temu, pedro2 napisał:

Modele zgodnie pokazują. Aż zazdraszczam bo kartofle odżyły po tych 25mm, dostały kopniaka z odżywek i dobrą chemię. Ale kilka dni upałów i się zesra znowu bo nie nadają deszczu zbytnio 

5 godzin temu, Karol6130 napisał:

Przyczepę będę chyba jednak musiał nabyć 

Wżeń sie w Zetora z ...czycepą...

5 godzin temu, jacus napisał:

ja mam 17 ha pod kose a ty??

Mniej.

A tak poważnie... W ilu masz to kawałkach? 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No jak tak mówisz, to chyba wiesz... co mówisz ..

Identyczyczy rok już był,w sumie ja nie wiem bo skąd mam wiedzieć ale przeczuwam, też taka pogoda była niby nie pada pochmurnie i zaducha,a deszczu dobrego już z miesiąc nie było albo więcej  a pogoda jak po deszczu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

zapowiadał się tak 👍

IMG_4559.jpeg

a wyszedł tak 😱

IMG_4701.jpeg

Tu las by dobrze se rósł...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v