Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Widziałem kiedyś u handlarza starzyzną taką że przedni stołek i tylny to się za pośrednictwem skrzyni trzymały. Nie były ze sobą połączone. No i osie miała takie jakby odlewane 

Popatrz dokładnie na zdjęcie. Tu jest rama, tylko ma taki specyficzny kształt. To jest pod kule z tyłu

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

mówisz: żeby życie miała smaczek raz kobieta raz chłopaczek

Oj wyobraźnia cię poniosła.... Po prostu patrzę co Anzej w tym odcinku robi.... Chyba dość jasno teraz?. 

w tym kierunku nie mam wyobraźni 😆😆😆

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał:

Po płaskim luz. Z góry na pusto bym się nie odważył. Za dużo wypadków widziałem. Z zetorkiem z góry zjeżdżam na 2-3 biegu. A i tak mus deptać w hamulec. 

I mnie wszędzie płasko... A gdzieś dalej to Zetor będzie ciągnął, a on pneumatykę ma

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Aktywną pianę dałeś na tego chrupa 🤔

A czego miał bym nie dać 

Latała w oborniku, jutro będzie wozić owies

Ta przyczepa dawno na siebie zarobiła 

Woziła obornik, kierowała do tyłu 

Sieczke z kukurydzy też na tył 

Cały czas wozi bele sianokiszonki 

Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

No i pszenżyto wymłócone i nh nawet pięknie bb postawiony 🤦‍♂️

IMG_20230723_193511.jpg

W tygodniu zbierałem śrutę 

Trzeba by jakieś rury zakładać na widły żeby się uszy nie przecierały 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Qwazi napisał:

To ja Wam trochę zmienię temat może...widzieliśta taką przyczepę 🤔...

IMG_20230722_163600_390.jpg

takom pierwszą w życiu kupiłem. 

mama jak zobaczyła to się śmiała że nawet na złom słabo. 

poszerzyłem, wszystko zmieniłem. 

blacha akurat drzwi z sądu dowieźli na złom a tam blacha 2,5 i kontowniki hutnicze i tak się turla prawie 20 lat. 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Te kule to fabryczne czy made in garage 🤔

Opublikowano

ona temu tania, bo 190 szerokości ma i problem wieczny z belami. 

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Fajna, mi się ta podoba ale nie chce sprzedać gościu... Wóz do zrzucania jednak wygodniejszy ale ziemniaków napakuje więcej bo szersza.

20211111_100321.jpg.e3f2113e8f0dc965830b8a35aeac9a0c.jpg

Wszystko według potrzeb

8 minut temu, HF86 napisał:

takom pierwszą w życiu kupiłem. 

mama jak zobaczyła to się śmiała że nawet na złom słabo. 

poszerzyłem, wszystko zmieniłem. 

blacha akurat drzwi z sądu dowieźli na złom a tam blacha 2,5 i kontowniki hutnicze i tak się turla prawie 20 lat. 

Ja tam nie będę nic poszerzał. Taka mi pasuje. Te same wymiary, co druga

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Te kule to fabryczne czy made in garage 🤔

Fabryczny

1 minutę temu, HF86 napisał:

ona temu tania, bo 190 szerokości ma i problem wieczny z belami. 

Żaden problem. Ładuje 8 bez spinania się. Jak będę woził to pokaże 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Wszystko według potrzeb

Miałem na kukurydzę w pakiecie z siuntką. Wywrot do tyłu (akurat u mnie nieprzydatny), szczelna bo całościowa paka tylko tylna burta ściągana, wiadrami idzie sięgnąć. No i łatwiejsze niż wóz do manewrowania. Ale wozy dwa są i dwukołówka jeszcze do tego, to bez szaleństw.

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Fajna, mi się ta podoba ale nie chce sprzedać gościu... Wóz do zrzucania jednak wygodniejszy ale ziemniaków napakuje więcej bo szersza.

20211111_100321.jpg.e3f2113e8f0dc965830b8a35aeac9a0c.jpg

co to za rcw/rnw? 

Opublikowano
35 minut temu, Popier96 napisał:

Niektóre przyczepy z lat 80 to niewiele mniej niż ta pronarka. Gratki zakupu. U mnie hamulce podstawa. Wczoraj d732 z zetorem 5211 prawie w poprzek postawiło, tak skurwysynsko przyczepa z góry pchnęła.

20 lat jeździłem bez hamulcy zapiętych i po dwie pełne się ciągało jak rozsądnie jedziesz to i z góry i w zakręt weydziesz, chyba że nagle coś wyskoczy to problem 

• Like 1
Opublikowano

u mnie górki spore i za dawnych czasów to najwięcej siuntki i po dwie przyczepy, to nie raz jak mokrych bel naładowali, a zjazd do dwóch w połowie górki, to jedynka, belka o zaczep i za wajchę jeszcze trzymać by bieg nie wyskoczył. 

Opublikowano

Dopóki nic Cię nie zaskoczy to i bez hamulców można jechać.... Najgorzej jak ktoś wyjdzie/ wyjedzie przed maskę nagle... Miałem taki przypadek dwa razy i raz wyhamowalem 1m przed murem i człowiekiem na chodniku a raz na skrzyżowaniu zawróciłem lusterkami się prawie stykając z ciężarówką która na czerwonym od prawej strony wpadla na skrzyżowanie... Ja jechałem prosto i miałem zielone. W obu przypadkach Zetor 16145 z hamulcami w bardzo dobrym stanie i w mieście włączony napęd zawsze. A przyczepy to hl 11 t ładunku i ta hamowała a z tyłu d50 i z nią to już różnie bywało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v