Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

A co działki mieć większej nie chcą myślisz.Tym bardziej ty masz kawałki a nie pola.A takie pole kilku arowe do boku nie jeden by kupił na poszerzenie posesji powiedzmy na ogród.

U nas tego nikt nie kupuje, zwłaszcza jak jest w szczerym polu. Nawet obcym nie chcą sprzedać a co dopiero swoim. Zresztą u was chyba lubią mieć posiadłości, u nas wychodzą z założenia, że im mniej tym lepiej bo mniej roboty z koszeniem i czymkolwiek... 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

nie wiem ślepakami każdy strzela w twoich stronach czy jak

U nas ludziom się nie chce dzieci niańczyć... Jak ktoś ma jedno, czasem drugie to wszystko i najlepiej aby stąd uciekać albo tylko mieć chałupę do spania.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas tego nikt nie kupuje, zwłaszcza jak jest w szczerym polu. Nawet obcym nie chcą sprzedać a co dopiero swoim. Zresztą u was chyba lubią mieć posiadłości, u nas wychodzą z założenia, że im mniej tym lepiej bo mniej roboty z koszeniem i czymkolwiek... 

A unas lubieją a to 3 m od granicy jak chce coś się pobudować, pole jak nie tu to gdzie indziej ale jak się mieszka to wkoło gospodarstwa ziemia na poserzenie bardzo cenna.

Opublikowano

A unas lubieją a to 3 m od granicy jak chce coś się pobudować, pole jak nie tu to gdzie indziej ale jak się mieszka to wkoło gospodarstwa ziemia na poserzenie bardzo cenna.

U nas nie ma gospodarstw już w zasadzie... Na wieś zamieszkałą przez ponad 4000 ludzi to nie wiem czy jest 5 gospodarstw powyżej 10-20ha z jakąkolwiek przyszłością poza likwidacją. Reszta to albo więksi ale bez następców albo dziady na paru arach czy kilku hektarach.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas ludziom się nie chce dzieci niańczyć... Jak ktoś ma jedno, czasem drugie to wszystko i najlepiej aby stąd uciekać albo tylko mieć chałupę do spania.

A u mnie chcą,naj mniej każdy ma po 3, tak naprawdę po każdym z nas tylko dzieci pozostaną a potem ich dzieci i taki świat.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

No i co mi z niej? Ja sobie cenię spokój, robię wszystko jak mi pasuje i jak ja chcę a nie dostosowuję się do kogoś, nie chodzę na kompromisy, jak ja chcę tak ma być i tyle. Spokój. Chcę to leżę, chcę to idę do somsiada jak dziś a w domu nie czeka na mnie żaden ochrzan, żadne fochy. 

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Najprawdopodobniej na nikogo. Albo sam przepieprzę albo jeden wuj kto to weźmie jak mnie nie będzie.

te pioter ja mam duzo dziecek -na nie mozesz przepisac ,nawet cie do notariusza zawieze 😂

14 minut temu, Strongman napisał:

nie wiem ślepakami każdy strzela w twoich stronach czy jak

a ty ile masz ??

13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

to ty chyba nie widziales jak ludzie uciekaja z polski wschodniej 😂, u nas w gminie za pare lat ktorys tysiac przybyl ,nawet w czasach pandemii mieszkancow przybywa.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

te pioter ja mam duzo dziecek -na nie mozesz przepisac ,nawet cie do notariusza zawieze 😂

Sam im byt zapewnij, wolę przepić niż im dać.

ja to bym myślał ze nóżki będą szeroko rozwarte

A to to akurat mnie w ogóle nie interesuje.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

to ty chyba nie widziales jak ludzie uciekaja z polski wschodniej 😂, u nas w gminie za pare lat ktorys tysiac przybyl ,nawet w czasach pandemii mieszkancow przybywa.

Mi to akurat nie na rękę jak przyjezdnych przybywa. To tylko kłopot dla aktywnych rolników(nie mylić z @Aktywnyrolnik7245) ;) 

Opublikowano

Nie wiem wyglonda na to ze nigdy nie ruchałeś, to jak nałóg jak raz spróbujesz to potem cię wciąga i chcesz więcej, kiedyś w wojsku zupa bromowa była i we wszystkim brom, ale  jak nigdy nie spróbowałeś tego kwiata to tak jak z papierosami czy narkotykami kto nie spróbował, to dla niego to nie istnieje, ale kobietki to trochę bardziej natura niż nałóg.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie tam w wyglądzie kobiety nic nie pociąga, ba nawet się nie obejrzę... 

Całkowita aseksualność??? Bo o inne ukierunkowania popędów to już Cię nie będę podejrzewał... 

Opublikowano (edytowane)

To nie chodzi o to tylko ze wie ze nic z tego i to olewa nie chce sobie robić nadzieji.Po prostu podał się i ma jak ma niby dobrze.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Sam im byt zapewnij, wolę przepić niż im dać.

A to to akurat mnie w ogóle nie interesuje.

nie zal ci watroby ?? moze komus by sie przydala do przeszczepu ??

11 minut temu, Leszy napisał:

Mi to akurat nie na rękę jak przyjezdnych przybywa. To tylko kłopot dla aktywnych rolników(nie mylić z @Aktywnyrolnik7245) ;) 

a myslisz ze mi na reke ??  niedugo kazda dzialka przy kazdej ulicy bedzie zabudowana.. tu im sie kurzy, tu im oprysk przeszkadza, tu cisza nocna,tu bloto trzeba przatac. choc to sami chlopi z podkarpacia-ze dwoch to nawet ojcowe sprzety na lawetach przywiezli. 

teraz jakis mlody kupil lake ktora kosze od lat,cos tam dzialal wczoraj az z ciekawosci podjade co . 

Opublikowano

Jutro wszelkie bajora oblężenie przeżywać będą. Niezłe temperatury nadają.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v