Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Coś tam chłopak działa.

W 4 dni zaciągnął 390m² klejem i położył siatkę. Dodatkowo 220m² zaciągnął drugi raz na gładko i 90m² raz pomalował.

Pomocnik docina siatkę, rozrabia klej I trochę w gruntowaniu pomaga.

Sam robi więcej niż nie jedna ekipa 4ro osobowa.

20230704_171530.jpg

miałem dwie ekipy przy elewacji to bez porównania jedni do drugich jedni styropian i siatka drudzy kończyli na gotowo...

Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał:

300m² na dwunastu. Statystycznie 25m² na łepka na 12h.😁  Opierdalacze😜

Szybciej nanoboty zostaną zaktywowane😉

Ba no sami się do eksperymentu zglosili

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Który zgadnie co to jest🤔😁 

IMG_20230704_205742.jpg

Ciecierzyca???

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Po jęczmiennych żniwach

Germaniec nie zawiodł

IMG_20230704_154852.jpg

Ości odpadły? U mnie z tydzień jeszcze

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ciecierzyca???

tak zapytam. podejrzewam ze możesz posiadać taka wiedzę...Agrestu, ole mi by było potrzeba słonecznika na poplon w mieszance z łubinem na ha?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

tak zapytam. podejrzewam ze możesz posiadać taka wiedzę...Agrestu, ole mi by było potrzeba słonecznika na poplon w mieszance z łubinem na ha?

Razem z innymi nasionami sieję koło 30kg/ha ale jak kupuję takie coś bo tylko to w miejscowym sklepie dostępne i wschody takie sobie. W tym roku mam nakupione gorczycy, słonecznika, grochu, łubinu i rzodkwi oleistej.

https://www.cebule.pl/product-pol-7301-Slonecznik-czarny-8kg.html

Opublikowano (edytowane)

tylko? dzięki bardzo mam 2,2 do zasiania... pół metra kupię to będzie dobrze.. dzięki jeszcze raz.

dzęki Piotr... bedę miał rozeznanie..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Agrest napisał:

300m² na dwunastu. Statystycznie 25m² na łepka na 12h.😁  Opierdalacze😜

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Myślisz że zaszczypani dostaną jakiś hajs?

Szybciej nanoboty zostaną zaktywowane😉

chałupa to nie gładka ściana ....

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Wiem. Mój ojciec też wtedy często nie wymieniał. Druga sprawa, że w doił wtedy pięć razy mniej niż ja teraz...

A ja zawsze w grudniu i w czerwcu. Dobre czy nie- wymiana

Na silikonach można  dłużej 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Biorę co mają. U nas to mało dostępne a po jarmarkach mi się jeździć nie chce.

Twoja sprawa,ja mówię na swym przykladzie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

czemu? co lepsze?

Super zadowolony byłem z grochu i gryki-tyle że groch miałem swój 

Groch +wyka to nie źle wyjście awaryjne

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

2 lata dorzucam i nie widzę nic negatywnego.

Spróbuj nie dorzucić,zobaczymy czy pozytyw zauwazysz

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

tyle że groch miałem swój 

ale jaka różnica groch kontra łubin? czego groch daje więcej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v