Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no jak na razie... hmmm....bedą roślinki?

Raczej trawa tylko 

1 minutę temu, konteno napisał:

@bratrolnikanie za późno na sadzenie ziemniaków ?

Wiedziałem że ktoś to napisze

Były tu góry doliny, bo pierwsze palety z krawężnikami tu stały, a potem jak ziemię wybierał to mi tu nawyrzucał 

Co się da rozciagnalem drapaczkiem, a teraz jak już poruszone to i porównać będzie łatwiej 

Opublikowano

Kurła ale czereśnie drogie za tego PiSu , 18 zł 😐na targu i kupiłem tylko 1,5 kg 🤷 a tak lubię 

Opublikowano

a o uprawę chodzi? cza było pokazać przed... widać traktorek się spisał.. 👍

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

a ile rozwódek w robocie po jednym a nawet dwóch małżeństwach , sporo mężatek bezdzietnych , dużo singli po jakichś nieudanych związkach i jeszcze troche takich młodych co to jeszcze nic większego w życiu ich nie spotkało albo z partnetem /partnerką na kocią łapę żyją

@gregor1284 nie wiem ? a co ? 

Nie wiem jak wycenę przeprowadzać. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Jakbyś się nie bał przyjechać, to byś za darmo dostał, 400 drzewek właśnie owocuje

@Pafnucy12 a względem kwiatów to parę badyli jakichś rośnie 

IMG_20230626_205007_575.jpg

no tu ocenić łatwo... no piknie!

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

a u teściów nie możecie zamieszkać znaczy jej rodziców

To już bym musiał z gospodarstwa zrezygnować bo odległość za duża

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a o uprawę chodzi? cza było pokazać przed... widać traktorek się spisał.. 👍

A no co wcześniej, ubite, gdzieniegdzie piaskiem przysypane, i trzy czy cztery doły tam gdzie palety stały

Traktorek za***iście się sprawdza, przyczepkę z ładunkiem ok. 600kg targa nawet po uprawionej ziemi

Trochę za lekki jest, ale jak znajdę chwilę czasu to dorobię przedni tuz, i będzie gdzie obciaznik powiesić 

Opublikowano

oj czy tu kobiecej ręki nie ma?? sam tylko tak dbasz?

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

No staram się jak mogę 😉🥴

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Agrest napisał:

3 dni cierpienia  żeby mój konował stwierdził że on nie podejmie się wyrwania, a do leczenia się nie nadaje.

Jeb... c...🤕

kiedy zaczynasz sezon otrząsania?

nie widzisz że jego już trzęsie 🤔🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła ale czereśnie drogie za tego PiSu , 18 zł 😐na targu i kupiłem tylko 1,5 kg 🤷 a tak lubię 

nie narzekam na cenę czereśni , żrę prosto z drzewa , mieszkać na wiosce w gospodarstwie  i nie mieć swoich owoców to trzeba być fajtłapą ,nawet takie o które nie dbasz potrafią obrodzić 

IMG_20230626_052649.jpg

Edytowane przez konteno
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

standardowo , zeta /gruby 

Też tak myślę ale coś pewnie urwe

7 minut temu, szymon09875 napisał:

Ło matko ale doje...o wody :o 20m z ciągnika do domu i mokry aż do gaci :o

@soltys48 jednak dalo z tej chmuryn:o

Teraz w Tucholi pada

Opublikowano

tak czułem lekką ścieme, ale se myślę kto wie... toż człek wielu talentów...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

można iść na wyro się rozłożyć

jakoś późno dziś... 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v