Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Normalka. Nie mogę przekonać dwóch "orłów" do opryskania pszenicy czymś lepszym niż Chwastox. Pewnie, że areał ogromny bo u jednego 10 a u drugiego 15a... Ale sama miotła, wyka i chaber na polu. Moja pszenica po warzywach, opryskana tylko Huzarem wiosną wygląda przy tym jak książkowa uprawa choć też się ziela znajdzie i to nie malutko.

Jak mój znajomy, z 7 lat rok w rok tylko huzar i dziwi się że działa coraz słabiej. Wybaczyć mu można bo z gospodarstwem nigdy nic wspolnego nie miał, a jak teściu nagle zmarł to robi wszystko, co prawda na ledwo 2 czy 3 ha ale jakoś sobie radzi. Tyle że przetłumaczyć sobie nie da 🤷

28 minut temu, Łolek napisał:

No to może co jeszcze ode mnie kupisz 

Trza dziure lepić teraz 😉

• Sad 1
Opublikowano
37 minut temu, konteno napisał:

ani ty ani nikt inny z was tu siedzących kto wie lepiej za mnie  ani tego nie zrobi lepiej ani ziemniaków na zimę dla mnie w prezencie nie da 

miałem stare zeszłoroczne opakowanie mospilanu to poprykałem , troche hvjowe bo torebka wodorozpuszczalna a zatkało mi opryskiwacz plecakowy 

ja już o nic nie walczę , sprzymierzeńców w walce o swoje cele nie miałem i nie mam a wmawiać komuś że mogłyby to być nasze wspólne cele to troche szkoda , niema sensu i szkoda komuś głowy sobą zawracać , chciałem do tej dziewczyny co wpadłą w oko zagadać w sobotę to nie wyszło ,nie była chętna na rozmowę , widać że związki nie są dla takich psychicznych jak ja 

Ty samym swoim myśleniem może już umierunkowywujesz potencjalną ofiarę ze wam się nie uda? 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jak mój znajomy, z 7 lat rok w rok tylko huzar i dziwi się że działa coraz słabiej. Wybaczyć mu można bo z gospodarstwem nigdy nic wspolnego nie miał, a jak teściu nagle zmarł to robi wszystko, co prawda na ledwo 2 czy 3 ha ale jakoś sobie radzi. Tyle że przetłumaczyć sobie nie da 🤷

Ja teraz właśnie wykończyłem po 3 sezonach butelkę Huzara. Będę się głowił czym pszenicę teraz pryskać, choć w tym roku raczej jesienią nie posieję.

Opublikowano

oooo. deszczyk przyszedł...ale lipny taki... sie by mógł w końcu zdecydować czy padać chce jakoś normalnie... 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

choć w tym roku raczej jesienią nie posieję.

jesienne opryski polecam...

Opublikowano
13 minut temu, adamowicz84 napisał:

Ciekawe który z młodych rolników umie obsłużyć ten sprzęt🤔

IMG_20230624_203618_5.jpg

Umiem i też mom weternkę...pytanie tylko, czy ja się zaliczam do tych... młodych 🤔

Zaliczam się....młodo się... czuję i...dzieciątko mam małe🤗

IMG_20230624_204933_245.jpg

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Popier96 napisał:

Kurła, 220 krzaków tego na własny użytek w polu. Poszedłem liście obrywać w któryś dzień, zapomniałem jak to farbi. Całe ręczniki ujebane, myślałem, że mnie z domu wy***ią 🤣🤣

Krótki nożyk,taki z 5cm i rączki czyste.Lepiej jest obcinać bo rany łatwiej się goją i patogeny nie wnikają.

Opublikowano

no nie wiem co źle zrobiłes... ja do wiosennego w ozimych nie powrócę...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Daj mi z tym spokój, mam mieszane alkohole z powodu tych uczuć... 3 lata stosowałem, nie było efektu "łał". Wolę raz, wiosną.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Dla Hobby to można chomika trzymać a nie gospodarstwo prowadzić.Nie lubię tego co robię ale staram się to robić tak profesjonalnie i wydajnie jak tylko się da.Choc wtopy też nie raz się zdarzyły.

Też nie lubię tych yebanych krów ale narazie z tego trzeba żyć  więc 🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no nie wiem co źle zrobiłes... ja do wiosennego w ozimych nie powrócę...

Najpierw dawałem Tolurex jesienią. Wiosną Chisel. Na jednym kawałku nieźle, na drugim szkoda mówić. Potem dałem Boxera zaraz po siewie i d*pa, wiosną Huzar bo miotła i tak przeżyła. Ostatni raz dałem Boxera z Activusem, nie nadawali przymrozku a na drugi dzień rano -2 było. No i też wielkiego działania nie było. No i w zeszłym roku już z tego zrezygnowałem.

Opublikowano
19 minut temu, adamowicz84 napisał:

Ciekawe który z młodych rolników umie obsłużyć ten sprzęt🤔

IMG_20230624_203618_5.jpg

Używać jak używać ale ilu potrafi ją poklepać tak by się nie pokrzywila.

Opublikowano

Jak mam być szczery, najczystsze zboże w tym roku u mnie jest po axialu 50+ biathlon. Oprysk wykonywany końcem marca. Ale z drugiej strony, szkoda żeby chwaściory już żarły od jesieni papu.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Najpierw dawałem Tolurex jesienią. Wiosną Chisel. Na jednym kawałku nieźle, na drugim szkoda mówić. Potem dałem Boxera zaraz po siewie i d*pa, wiosną Huzar bo miotła i tak przeżyła. Ostatni raz dałem Boxera z Activusem, nie nadawali przymrozku a na drugi dzień rano -2 było. No i też wielkiego działania nie było. No i w zeszłym roku już z tego zrezygnowałem.

ja zadowolony bardzo...

Opublikowano
1 minutę temu, adamowicz84 napisał:

Ja nie muszę pisać ile mam  bo można się dopatrzeć 😁

U mnie też można się dopatrzeć. I będzie że 7 więcej 🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v