Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Dobrze i tanio to będzie drogo, czyli autoszczepionki 

Tak na już to zaczął bym od higieny doju 

Dipping przed udojem i po udoju

Ściereczki 

Wapnowanie legowisk, proszek na mykotoksyny

Wszystko ładnie pięknie ale po 1,50 za litra mam tyle pracować 🤔

Jakie konkretnie te szczepionki i ile to na sztukę będzie kosztować?

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Mnie tam muzyka w tańcu nie przeszkadza

Partnerka też nie?

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Chodźmy j edziemy na imprezę 

16876134567542861401598917295032.jpg

Pierwszy raz na zabawę jechałem z takim balastem w żuku. A było to po szkolnej choince w podstawówce. Znajomy grał na choince a po ten jechał grać zabawę w nowej suchej. Poszliśmy z kolegą do niego i prosimy zabierz nas na zabawę. A ten tylko spytał "graty będzie ta nosić" my że tak. A on to wskakują na pakę 😁. Kiedyś to było 🙄

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Tescio dobrze radził 🤭

Po moim trupie

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

Kisiel, budyń i zasiać nadzieję 😉

On źle do tego podchodzi.Jak chce na tym zarabiać to ziemia ma się gotować a nie leżeć i czekać na decyzję gospodarza.

Rozsadę kupuję gotową i jak wycięte ostatnie to tego samego dnia talerzówka a do wycinania mam jeszcze 3.5 tyś sztuk

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał:

Pierwszy raz na zabawę jechałem z takim balastem w żuku. A było to po szkolnej choince w podstawówce. Znajomy grał na choince a po ten jechał grać zabawę w nowej suchej. Poszliśmy z kolegą do niego i prosimy zabierz nas na zabawę. A ten tylko spytał "graty będzie ta nosić" my że tak. A on to wskakują na pakę 😁. Kiedyś to było 🙄

Myślę że  Marka przypadek taki sam jak twój 🤭😉

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Karol6130 napisał:

A nie wiem w tv krzyczał że w Niemczech coś 

Dobrze że my teraz znowu patrzamy na wschód 

Pchają się te Niemce do roboty do nas ale to weź takiego jak on po polsku się dogadać nie może 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

To po UJ d*pę chłopakom zawracasz i pytasz co robić? 

Dzwoń, oni pomogą 

Screenshot_2023-06-24-15-35-58-470_com.android.chrome.jpg

A nie można osiągnąć tego przy mniejszym nakładzie pracy🤷

Zresztą nie mogę od razu sprzedać , bo umowa z mleczarnią jest tak skonstruowana że przed 1 stycznia trza złożyć wypowiedzenie i od 1 stycznia jeszcze 3 miesiące odstawiać 

Opublikowano
35 minut temu, konteno napisał:

było płaskownik/cieńszy resor naspawać na spód po całej krawędzi co odkładnia rzuca a nawet dalej (jak dokładane płaskowniki w zachodnich konstrukcjach ), wydłuży to trwałość i prędzej ziemia dziure na środku zrobi jak na krawędzi żyletke

Środkiem też już grubość puszki od piwa.

Te odkładanie są starsze jak ty 😁

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Środkiem też już grubość puszki od piwa.

Te odkładanie są starsze jak ty 😁

Ile nimi orałeś 100ha rocznie

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Znaczy rzucasz gospodarke 🤔

Idzie w bezorke teraz do tego dopłacają 

Ale nie dopłacają do łączenia z  gnojem

Warunkowość się zmieniła, można łorać🙆‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A nie można osiągnąć tego przy mniejszym nakładzie pracy🤷

Zresztą nie mogę od razu sprzedać , bo umowa z mleczarnią jest tak skonstruowana że przed 1 stycznia trza złożyć wypowiedzenie i od 1 stycznia jeszcze 3 miesiące odstawiać 

W razie likwidacji nie ma to zastosowania 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, danielhaker napisał:

Skąd? Nawet nie wiedziałem, że w okolicy był ksiądz który rolnictwem się jeszcze zajmował 😛 Wczoraj akurat przy piwie kolega mówił że w Makarówce kiedyś taki był, a gdy zmarł i nastał nowy to w dzierżawę wziął ten celebryta Gr....dzki co ludziom za zboża nie płaci

Z Sucho...ka  co go urząd skarbowy bo też jeden jest w Dawidach.

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ile nimi orałeś 100ha rocznie

Przecież ja go kupił używanego.

Dołem już były ostre a teraz się wykończyły.

9 minut temu, Łolek napisał:

Znaczy rzucasz gospodarke 🤔

Oczadział😁😁

Opublikowano
4 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile kosztuje wjazd na bronisze?

Jakim autem kolego? Na stronie bronisz masz cennik wjazdu dla sprzedających i dla kupujących

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Rozsadę kupuję gotową i jak wycięte ostatnie to tego samego dnia talerzówka a do wycinania mam jeszcze 3.5 tyś sztuk

3,5tysTo jest na jeden transport.OGNIA Kur.....🤨

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

W razie likwidacji nie ma to zastosowania 

No to nie wiem , zresztą chciałbym jeszcze z 1,5 roku podoić bo z czegoś trzeba żyć  i muszę coś wymyśleć żeby nie dostać pozaklasowego 🤷

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Jakim autem kolego? Na stronie bronisz masz cennik wjazdu dla sprzedających i dla kupujących

Tajfun.A teraz spójrz na kalendarz i powiedz tym co pisali mi wiosna że się nie da.

IMG_20230624_155241_842.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v