Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

312 lsa co pracuje przy wozie paszowym żadnego dymku

A dolewałeś Ty taniego oleju z promocji w bidzie?

było b 100. 

na głodnego nie szło na tym robić. 

strasznie smażonymi plackami dawało 🤭

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

moja starowinka 30stka ma w życiorysie i naftę, i dizla z prlu, potem przemyt z ZSRR nie wiadomego pochodzenia, potem taką czerwoną się zadowalała i importowanym ze wschodu przez różnych Saszkow, także teraz to I B7 to rarytas 🤣

A jak by na takie coś zareagował np Fendt z DPF i na pompowtryskach🤔 pewno nie byłby zadowolony🤔

8 minut temu, slawek74 napisał:

zalej raz jednym raz drugim i sprawdź chociaż jakość od różnych sprzedawców też może się różnić

Sławek leje i jedno i drugie. Zdarza się, że w danym momencie nie dowiozą i zaleje na stacji zbiornik. Na B0 chodzi lepiej. Dymu nie ma, moc inna. Nie mówię o dymie przy odpalaniu zimnego. Na B7 jak siuntce dasz po garach to wali z komina jak lokomotywa. Na B0 tego nie ma. Musi być lepsze

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, slawek74 napisał:

rozścinałeś czy jak filtry ? ja na rożnym paliwie jeżdżę czy jeździłem filtry przecinałem i glądałem różnica tylko w cenie b0 tylko na zimę

Sławek no jak dobre to po co na zimę B0 🤔

Ale w sumie parę złoty zaoszczędziłeś przez te lata i jest luksus 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

było b 100. 

na głodnego nie szło na tym robić. 

strasznie smażonymi plackami dawało 🤭

B 100 ,z promocji raczej nie będzie . Będzie pewnie b 96 plus 4 procent wody . Przy byle mrozku taki olej mętnieje .

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ślub musi być , jak tak na kocią łapę 🤔 tam pół roku można się pobujać ale dłużej trzeba wszystkiego dopełnić 

To ślub tak dużo kosztuje 🤔

Ty się za to wszystko bierzesz  jak jeż do pierdooolenia 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

mnie właśnie przywieźli b7 po 5,85 

Phiiii, to ja na stacji wczoraj taniej kupiłem 

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

B 100 ,z promocji raczej nie będzie . Będzie pewnie b 96 plus 4 procent wody . Przy byle mrozku taki olej mętnieje .

to nawet kiedyś Kalinowo miało. 

oddzielny dystrybutor na to był. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Najważniejsze w dobre ręce poszedł byle by szwagier go nie zniszczył rozbił.

Co konkretnie kupiłeś?

Już mu powiedziałem że jak nie będzie dbał to zabiorę z powrotem 

Wróciłem do Niemca, choć w hiszpańskim wydaniu 

Seat Arona

@Łolek Seata sprzedał, to ja kupiłem, żeby stan się zgadzał 😁

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Seat Arona

nówkę?

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Phiiii, to ja na stacji wczoraj taniej kupiłem 

po wiela ?

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek Marek to ile ślub może wynieść?

Zajdż do rozsądnego księdza ,powiedz że będziesz żył na kocią łapę ,to z kosztów zejdzie ,albo sam nic nie wezmie ,no ale zostaje jeszcze organista i kościelny . Obrączki z odpustu to i w tysiaku pewnie się zmieścisz . Tylko nie wiem co z konkordatem ,kto finansuje

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

A jak by na takie coś zareagował np Fendt z DPF i na pompowtryskach🤔 pewno nie byłby zadowolony🤔

w mym życiu, raczej z tym problemem się nie spotkam osobiście 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Seat Arona

Cupra 🤔

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Większość nie ma 

U nas mieli teraz nie mają 

On 6,03

Tzn wiekszoac nie ma,mi chodzilo ze ten co w hurcie sprzedaje i ma swoją stacje w dwoch lokalizacjach to ma b0 z dystrybutora. Faktycznie nie do konca wyjasnione😀 stacja Tomex jak coś..

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Zajdż do rozsądnego księdza ,powiedz że będziesz żył na kocią łapę ,to z kosztów zejdzie ,albo sam nic nie wezmie ,no ale zostaje jeszcze organista i kościelny . Obrączki z odpustu to i w tysiaku pewnie się zmieścisz . Tylko nie wiem co z konkordatem ,kto finansuje

Organistę mu załatwię, nawet za darmo. O ile w ogóle mi potrzebny🤔

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Ze co miało ,olej roślinny w dystrybutorze  ?

tak. to był czysty rzepakowy olej. ale toto tylko sezon, czy dwa. 

jak się na studia jeździło, to czasem ze 100 w kanistry brało po drodze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v