Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto miał do handlu od początku wypłaty dopłat to zarobił 

5 minut temu, slawek74 napisał:

oczadział 🙆‍♂️🤦‍♂️

Bardzo dobry ciągnik, a 5460 jeszcze lepszy 

Teraz taki przyjechał 

Będzie robił za pomocnika 

Opublikowano
22 minuty temu, Karol6130 napisał:

Matka po HOxSM

A najbardziej HF🤭. I to dużo najbardziej 🙆

Dzisiaj był maleńki test i 3512 nie dał rady tego podnieść. W pryzmę ledwo wjechał, na trzy razy. Wyciął bez problemu, ale jak przyszło podnieść to ani dudu...i ciapek musiał go wyręczyć. Szwagier mówi,że sprzeda dziadostwo i też se ciapka sprawi🤗 

IMG_20230113_173426_987.jpg

Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał:

w jakiej cenie te jałówki poszły?

tylko nie 5460 🤦‍♂️

pierdziuch jakich mało...

Ode mnie dziś jedna wyjechała... Brakło jej parę kilo i jedynie po 10 zł dali... Miała stać do kwietnia ale zaczela się zbierać z tego świata. Jakby złapała 550 na czysto to 11.5 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

jest stado mleczne może chcesz kupić 🤔

Sławek ja nie zamierzam być niewolnikiem 

kto tu mówi o niewolnictwie 🤦‍♂️ normalna praca jak każda inna tylko trzeba się trochę zorganizować a jak marzy się o własnym domku i dużym ,,ursusie,,...... to trzeba podnieść poprzeczkę i zapier...

• Like 1
Opublikowano
lukasz20 napisał:

Po 9 do ręki.

9zł za kilo czy 9tys 🤔

hubertb napisał:

31 minut temu, Karol6130 napisał:

Bardzo dobry ciągnik

Ale nie za fendta. 

bo za fenda jedynie drugi fend 👍😉

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

bo za fenda jedynie drugi fend 👍😉

To niestety prawda. Nie pamiętam jakiego @Łolek ma fendta ale jego wyposażenie pewnie przebija do tej pory mf niskich serii. To jest jak z Audi i Seatem. 

Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

Ile dziennie dla was zarabia krowa? Na dzień dzisiejszy ?

Myślę, że granica 20- 30 zł czystego zarobku dziennego z jednej krowy jest dość prawdopodobna. Ale to bardzo mocno zależy od ceny i gdyby założyć, że tak jest faktycznie, to po obecnych obniżkach z tych powiedzmy 20 zł zostałoby coś około 13

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, lukasz20 napisał:

I czas nie taki do takiego handlu. Teraz znów obniżka w cennikach ostudziła handel jałówkami ale 2 z terminem na Luty się udało sprzedać dzisiaj.

Cholerny telefon nie to co trzeba się edytowało sorki Łukasz 1654435298217.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertb napisał:

To niestety prawda. Nie pamiętam jakiego @Łolek ma fendta ale jego wyposażenie pewnie przebija do tej pory mf niskich serii. To jest jak z Audi i Seatem. 

309 farmera z przednim tuzem i womem i pneumatyką jedno i dwu obwodową i miękką zośką i wnętrzem kabiny hak seria 500

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v