Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Na mięso.Tu wszędzie mam w paszporcie.Nie do uboju.

za te pieniadze na mieso ??? u nas niedawno byla taka gownoburza ze konia sprzedali na mieso..najgorsze sa niedorzniete, bezdzietne, dziewice..

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Z gwiazd 

No napewno nie z info i z tvn24 i z trwam do kompletu bo to bardzo wiarygodne źródła są 

Ty nie masz większych problemów 🤔

to co piszesz tak wlasnie wyglada -jak z kosmosu wziete..

problemy jakie problemy ?? ze jeczmien,  kukurydza usycha, ze trawa nie urosla, warzywa niepowschodzily. ze proponuja po 400 zl za kukurydze -co to za problemy ????

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Cena rośnie wraz z wiekiem konia i praca w niego włożoną.One nie mają wybitnych rodowodów bo to są same problemy.Na zachodzie handel końmi z rodowodami jest ściśle kontrolowany i z mojej perspektywy i skali nie oplacalny.

to taka samo jak bylo ze strusiami, kozami ?? jedyny biznes, znalesc to kolejnego jelenia zeby to kupil 😂.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zaraz będą zarzucać ze ja 

chyba nikt nie pomyslal zeby ktoras cie chciala...

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

do zrobienia fundamentu i posadzki w hali.

Fundamenty zawsze sam robiłem i posadzki,wienc się nie interesowałem,do murowania mam tanich dziadków takich z okolicy skórca,człowieka co kopię mikro koparką też.

Opublikowano

Słyszeliście, że można teraz budować hale do 150 m2 bez pozwolenia i do 300 m2 na zgłoszenie?  W ramach ułatwienia stawiania silosów zbożowych i magazynów na ziarno. 

Opublikowano
37 minut temu, kris91 napisał:

Boś miał fosforowe i one się kruszą od kichnięcia, jakbyś miał szczawianowe to już tak lekko by nie poszło 🤭🤭🤭

To sobie poleżę 🤭🤭🤭

Ty teraz nie odwracaj kota ogonem 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

Słyszeliście, że można teraz budować hale do 150 m2 bez pozwolenia i do 300 m2 na zgłoszenie?  W ramach ułatwienia stawiania silosów zbożowych i magazynów na ziarno. 

Tak w internecie na YouTube o tym głośno.

Ale tam myk jest z szerokościami że niby 300m ale budynek kiszka.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Taka lux 

Ile za taką prase trzeba położyć ? Ale to nie jest pasówka 🤔

Jest.

Dałem dokładnie 33tys. Urzekł mnie jej stan 

Tak to jako model d*py nie urywa.

No ale zapierdziela się tym ino szum.

Kuźwa na koniec dnia, przy zwalaniu bel ...se kurna szybę rodupcylem w Zetorze...

Cały dzisiejszy zarobek psu w......

Ehhhh

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

jak widać pustą to ty masz 🤪 wystrczy spojżeć na belkę ...

Nie oglądałem dokładnie ,bo jeszcze pracowałem

Opublikowano
15 minut temu, Uziu92 napisał:

wiem że nie problem, ale jego przerosło, ja od poniedziałku sam ostro ruszam, chcesz mieć zrobione zrób se sam, po tym wszystkim już mam dość gdzie kolwiek dzwonić i się u panów prosić. Kiedyś zrobię, a tego gościa mam nadzieję że mu kiedyś karma wróci, bo obraził nie tylko mnie ale i moją rodzinę.

Jak to obraził?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Jest.

Kuźwa na koniec dnia, przy zesłaniu bel ...se kurna szybę rodupcylem w Zetorze...

Ehhhh

To kupa kasy , musiał bym dużo dołożyć do sipmy a nima skąd 😐

Jakie belki max zrobi ? 

Co to za model dokładnie? I jakie wyposażenie?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

jak widać pustą to ty masz 🤪 wystrczy spojżeć na belkę ...

Nie oglądałem dokładnie ,bo jeszcze pracowałem

już się nie tłumacz ...

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

słyszeliśmy... ale o tych 300 to ja nie...

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

za te pieniadze na mieso ??? u nas niedawno byla taka gownoburza ze konia sprzedali na mieso..najgorsze sa niedorzniete, bezdzietne, dziewice..

to co piszesz tak wlasnie wyglada -jak z kosmosu wziete..

problemy jakie problemy ?? ze jeczmien,  kukurydza usycha, ze trawa nie urosla, warzywa niepowschodzily. ze proponuja po 400 zl za kukurydze -co to za problemy ????

to taka samo jak bylo ze strusiami, kozami ?? jedyny biznes, znalesc to kolejnego jelenia zeby to kupil 😂.

chyba nikt nie pomyslal zeby ktoras cie chciala...

To dobrze. Moja opinia dalej nieposzlakowana 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Tak w internecie na YouTube o tym głośno.

Ale tam myk jest z szerokościami że niby 300m ale budynek kiszka.

Teraz wielu sobie może zalegalizować jakieś samowole. ;) 

O tych wymiarach trzeba będzie jeszcze doczytać. Zawsze można spróbować coś ponaciągać. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Jest.

Kuźwa na koniec dnia, przy zesłaniu bel ...se kurna szybę rodupcylem w Zetorze...

Ehhhh

szyby tanie- tylna to kiedy ostatnio kupowalem to 200 kosztowala.

gregor- gdzie taka blondyna do ciebie, nie ta liga  😂

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To kupa kasy , musiał bym dużo dołożyć do sipmy a nima skąd 😐

Jakie belki max zrobi ? 

Co to za model dokładnie? I jakie wyposażenie?

mechaniczna, wersja ...bida... jedynie automat i sterownik owijania. 2013 rok. model 7060. bele 0d 80 do 150... chyba.

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Wstawiaj wodę na kawę 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

gregor- gdzie taka blondyna do ciebie, nie ta liga  😂

Po Twoim stylu pisania to aż dziw, że pisze to rzekomo stateczny chłop po 40 a może nawet 50...

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

no drogo nie jest...no ale po co ?

kurna zawalę po 4 czerwone wstążeczki na maszynach i będzie spokój..

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Po Twoim stylu pisania to aż dziw, że pisze to rzekomo stateczny chłop po 40 a może nawet 50...

a dokładniej co dziwi? Jacus po 50 tce... dorosły... jak ja...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v