Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

jeśli przyjdzie kontrola to co za różnica czy jesteś w agencji czy też nie?

Wydajesz się już na wstępie podejrzany skoro można za to mieć pieniądze. Logika wskazuje że taki człowiek po prostu musi coś kręcić. 

Opublikowano (edytowane)

....i ruszyć tyłek   ...do Malaczarna to

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Wydajesz się już na wstępie podejrzany skoro można za to mieć pieniądze. Logika wskazuje że taki człowiek po prostu musi coś kręcić. 

Chyba Twoja i ich logika. 90% ludzi jakich znam a mają do 2ha, nie hodują żadnej rogacizny nie zna czegoś takiego jak numer w agencji. 

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Na dużym debecie. Nawet bardzo dużym 🤣

Już tak Panie Sławku nie narzekaj 🤣

Chociaż: czemu bogaty boś chytry czemuś chytry boś bogaty 🤣

Jak na styczeń to jest za ciepło 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

90% ludzi jakich znam a mają do 2ha, nie hodują żadnej rogacizny nie zna czegoś takiego jak numer w agencji. 

Znasz nie odpowiednich ludzi. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Chyba Twoja i ich logika. 90% ludzi jakich znam a mają do 2ha, nie hodują żadnej rogacizny nie zna czegoś takiego jak numer w agencji. 

I to jest argument?

Opublikowano
malaczarna napisał:

13 minut temu, DANDYS napisał:

no jak jutro będzie wstawał to dzwonię po weta

dałem 2 jajka , smecte wlałem butelka, i węgiel

Jajek nie polecam przy biegunce

dlaczego?

Opublikowano
1 minutę temu, dejmian90 napisał:

Gdzie trzeba zgłosić oddanie padłego cielaka do zakładu utylizacji? Tylko do agencji czy też do powiatowego lekarza weterynarii?

Pierwszy raz w zyciu mialem takie cos. Najpierw zadzwoniłem do wterynarii, zapytali czy wiem kto odbierze bo.musza wpisac u siebie,mowie ze jeszcze nie dzwonilem. Powiedzieli ze jak zalatwie "bakutil" to wystarczy abym im numer telefonu pozniej podał i tyle.

Opublikowano (edytowane)

Raczej z lenistwa im się nie chce. 

Bo co komu szkodzi kilka zł więcej na koncie?

Piotrze

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Wyrabiam godziny co do szpitala się urywam

Co o tej porze jeszcze robić 🙆‍♂️ mnie już te roboty wieczorne się znudziły. Kiedyś to i do 2 w nocy coś się działało a teraz już mi się nie chce 😐

Opublikowano
2 minuty temu, marian7k napisał:

Cukrzycy?

Cukrzycy już nie mam, jak do szkoły chodziłem i całymi nocami balety były to miałem cukrzycę. Powrót że szkoły, coś zjadłem i drzemka była obowiązkowa a później do roboty 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

I to jest argument?

Powiedz mi jaki sens brać te 600-700zł rocznie, spełniać ich wymagania, że nie wolno mi posiać saletry na przykład w lutym bo mi się tak widzi, wywieźć gnoja na pole w styczniu bo warunki pasują i czekając aż przemiła pani zadzwoni, że ktoś pana skontroluje pod jakimś tam aspektem. Rzadkie to pewnie jak kał u chorego na biegunkę ale jednak. 

Raczej z lenistwa im się nie chce. 

Bo co komu szkodzi kilka zł więcej na koncie?

Wiesz, mi też ręce opadają, kursuj chociażby o te dopłaty do rodzin pszczelich, do weterynarii, do agencji, a oddział w Oświęcimiu za niedługo ma się podobno likwidować. 

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

U ciebie sami w wieku wpoldo śmierci to i się nie ma co dziwić że im się nie chce

A ja wiem ile jeszcze porobię? Może rok, może dwa a może 10. Wiązać się z nimi to nie warto. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co o tej porze jeszcze robić 🙆‍♂️ mnie już te roboty wieczorne się znudziły. Kiedyś to i do 2 w nocy coś się działało a teraz już mi się nie chce 😐

Ryje w papierach. Z czegoś muszę w hobby inwestowac

Opublikowano

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Raczej myślących i wiedzących, że nie ma nic za darmo. 

I to twoje towarzystwo komusze lat 70 to wie? Czy raczej unika jak może ukazywania się instytucją? 

• Like 1
Opublikowano

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Siałem w zeszłym roku. 

Przed chwilą, hubertb napisał:

I to twoje towarzystwo komusze lat 70 to wie? Czy raczej unika jak może ukazywania się instytucją? 

Raczej każdy stara się unikać pokazywać gdziekolwiek i w jakiejkolwiek instytucji jeśli nie musi. Ja jeśli nie muszę to się nie pokazuje w żadnej instytucji typu urząd. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v