Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Zetora ani żony nie zobaczy

oj tam oj tam... coś tam sie ogarnie...

Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no kusząca propozycja.... dorzuć czydziestke i zara ze śwagrem wyjade...

Twardy negocjator jesteś...ale Chiba się nie dagadamy, bo ciapka to nie, nie ciapka 🤷

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Obcego będę tresował? 

Nie wnikam czy robi to legalnie czy nie, płaci, bierze, ma też pszczoły to poruszaliśmy temat.

Ta. Gazem pieprzowym

9 minut temu, HF86 napisał:

ja tam podobno tylko jeden w tym babincu. 

jeszcze 6 mamus. 

Jak możliwe to płynę i ja. Choćby w pław 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Twardy negocjator jesteś...ale Chiba się nie dagadamy, bo ciapka to nie, nie ciapka 🤷

szkoda.. no ale cóż... jak by co, to śwagier jeszcze nie śpi...

a nie , już śpi... nie odbiera... no chyba że co inne robi... 🤭

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ta. Gazem pieprzowym

Jak możliwe to płynę i ja. Choćby w pław 

już żeś ozdrowiał 🤔

Opublikowano
39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Panie Mariuszu toż nie stać mnie na taki rarytas 🙆. Coś bliżej z230 

Oj tam oj tam...na więcej Cię stać niż narzekasz...dobrze z Markiem i Przemkiem pogadaj...łony wiedzą gdzie taka jest... zresztą jo tyż wim🤷😉

Opublikowano

na co zachorował?

a z ciekawości. co za maszyna?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

na co zachorował?

Duma Polskiego rolnika C-330

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Z torbami puścić jak można żony się pozbyć? 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Oj tam oj tam...na więcej Cię stać niż narzekasz...dobrze z Markiem i Przemkiem pogadaj...łony wiedzą gdzie taka jest... zresztą jo tyż wim🤷😉

@soltys48 vs Przemek wyzywa mnie od głupich 😐, i nie wiem czy go jeszcze lubię...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek wyzywa mnie od głupich

nie wierzę... znaczy nie możliwe...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@soltys48 vs Przemek wyzywa mnie od głupich 😐, i nie wiem czy go jeszcze lubię...

Nie o tego Przemka mi chodziło... ale trochę zatrąciłeś...przedszkolem🤔

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A jak. Do tego to jak ryba do wody 

masz Merlin, toto pilnuj ,bo i za wikt i opierunek może być ciężko znaleźć 🤣

Opublikowano
malaczarna napisał:

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

na co zachorował?

30-tka łożysko obudowa ciekawe jak długo to pochodzi jak teraz 35 lat wytrzymalo

Może Cię rozczaruje ale nie wytrzyma tyle. Teraz części do ursusów są z plasteliny

Opublikowano

rejs parostatkiem do mlocin ??

4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Ehhh Ty...

Licytujemy się?

Mam opowiadać o wujku co pływał statkiem po różnych akwenach?

Paholeciem byłem jak pocztówki 3d przysyłał z różnych państw.

Jak przyjeżdżał to też ciekawie opowiadał.

Wprawdzie z Pomorza był, ale co roku nas odwiedzał.

Kurna ojca ciągnęli w tamte strony, bo wolne ziemię były, ale nie chciał na zachód, bo tu miał ojcowiznę....

Dużo by pisać, ale czy taki człek małomiasteczkowy, zaściankowy jak Ty potrafił by zrozumieć?

Szczerze wątpię, bo po za czubek nosa nie sięgasz...

pradziadek plywal galarami do gdanska a potem na piechote wracal, dziadek jeszcze do sandomierza doplywal .

pradzidek byl majtkiem we flocie adriatyckiej i plywal po morzach i oceanach-chyba bo akutar wetedy zadnje wojny nie bylo i nie wiadomo co robili,procz szorowania c-k  statku..

4 godziny temu, gregor1284 napisał:

nawet na lubelsczyznie o tym wiedza..

3 godziny temu, Qwazi napisał:

Skoro mądrej głowie dość dwie słowie, a uważam, że z racji wieku Twoja głowa nie powinna być...niemądra, to zbierzmy ta dyskusję w całość:

1. Rano, po kurtuazyjnych pytaniach o dzisiejsze świętowanie, TY piszesz, że dzisiaj nie ma święta...po czym, w kolejnym akapicie dodajesz, że będziesz...świetował

2. Ja cytuję dwa wycinki Twojego posta, czyli ten, że nie ma święta i ten, że będziesz świętował i bez jakiegoś głębszego komentowania stwierdzam, że coś mi w tym nie ten tego...no bo faktycznie to wygląda jakbyś sam sobie zaprzeczał

3. TY, broniąc swojej racji, wrzucasz link z terminarza świąt 2023 i wprowadzasz do dyskusji wątek świąt nakazanych, o którym wcześniej nikt nie wspominał, łącznie z TOBĄ

4. W tym samym tekście, który podlinkowałeś, ja doczytałem, że jednak jest dzisiaj święto, tyle, że nie nakazane ( ale nadal nikt poza TOBĄ nie wnika, czy to święto jest nakazane czy nie ) i wrzucam Ci wycinek tego terminarza, co ewidentnie ma się nijak do Twojego rannego stwierdzenia, że dzisiaj nie ma święta...znowu mi coś nie ten tego, co napisałem

5. No i w odpowiedzi przeczytałem, że trzeba mi tlumaczyć jak krowie na rowie...

Wiesz, co myślę... myślę, że słaby taki tłumaczący, który sam się wije i zakręca temat. Zawiedzion jestem, bo gdybyś napisał na moje pierwsze "coś mi nie ten tego", że jesteś gospodarz i robisz sobie święto, kiedy masz ochotę, dałbym Ci lajka i nic nie odpowiedział. A tak to zlazłeś na prawo kanoniczne, które przytoczyłeś wybiórczo, tzn co Ci było w danej chwili wygodne i jeszcze próbujesz mnie i innych kolegów porównywać do krowy🤷...powstrzymam się od dalszego komentarza

Ale ogarniesz mi te 70 bel🙏🤭

caly dzien swietowalem w polu i zagrodzie..

swieto to nie ciaza-mozna troche swietowac a troche nie.

jak komus takiemu jak ty  wytlumaczyc ze jest swieto a jednoczesnie nie ma ????

glosowales na pis ?? wiec szkoda klawiatury i tak nie zrozumiesz...

3 godziny temu, Łolek napisał:

No panowie fendt  już na czterech nogach 

A Jacus znowu tabletek nie wziął,że chce wam się jeszcze z nim dyskutować przecież on wszystko wie 

Zamiast Wikipedia wpiszesz jacus i wszystko jasne 

zapodaj jakie bierzesz-moze sprobuje, tobie nie pomagaja moze mnie pomoga..

3 godziny temu, Bananek napisał:

a ja lubię patrzeć jak się to ognisko pomału rozpala 😉

banan pieczony na ognisku ?? nigdy nie jadlem choc banany bardzo lubie,nawet dzisiaj jednego jadlem 

3 godziny temu, Qwazi napisał:

W sumie ja też. Ciekawi mnie, co teraz napisze...pewno myśli 🤔😉

W zasadzie to była dyskusja...Jacusia z ...Jacusiem😳. Ja go tylko cytowałem 🤷

sa ludzi w polsce ktorzy pracuja .

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

To w sumie chyba dobrze.... A że człek ma swoje zwidy i swój świat...., No widocznie też potrzebny był że natura takiego stworzyła...🤷‍♂️

to swiat polski a , watpie z ekiedys go zrozumiecie..

gdyby twoj ojciec pojecha na ziemie slusznie odzyskane ,ty teraz tez bys pewnie cisnal beke z zacofancow.......

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ja tam też nic do niego nie mam. Bo co tam mogę mieć. Skromny, samokrytyczny, czytać potrafi ze zrozumieniem i...guglować😉🤷. Szanuję...jak wszystkich

dokladnie jak ty -procz czytania ze zrozumieniem i  umiejetnosci wieksza niz pisaniem postow 

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

myślisz że to natura 🤔 może to jaki mutant 🤔🤭

tak o was mysla ludzie w polsce a.

w sumie moglbym zacytowac klasyka -ale po co psuc mila atmosfere.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v