Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Ale u Ciebie świnie mniej ważyła jak tu wyrobu😜

A ja zaczynam temat by wywołać falę. Zaraz pół tu aktywnych się dopisze🤭😉😉😉

Bo na zdjęciu wyroby w mieszaninie z ŚOR🤭

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Póki co żaden nie trafił w moje cielsko. Nie zauważyłem jak na razie. Ze ślimakami walka trwa, u co poniektórych ostra walka.

ganiaciecte ślimaki czy jakieś mma 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ze ślimakami walka trwa,

które? te nagie, czy w ubranku?

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

jaki pojebany miesiąc ubezpieczenie za dom , za golfa ,rata za ziemię ,

A byki w dół 😐

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

no właśnie u mnie też ręczny trzyma nie chce się rozruszać.... no trochę inny,bo od strony progu ma wejście na rurkę hamulcową, i wogole to one mają krótka rurkę taka przyczepioną jak kojarzysz

Jak tak patrzę to czy to 2001r czy 2019 to jeden typ zacisku siedzi... 

Kiedyś mieli tam Golfa V na części, ale to z półtora roku do tyłu, to pewnie marne szanse

Ale zapytam 

Zacisk to jakim odrdzewiaczem lać, i ruszać tą wajchą od ręcznego, może się rozrusza,a jak ruszy to dla pewności jaką sprężynkę założyć żeby dźwignie cofało 

14 minut temu, DANDYS napisał:

jaki pojebany miesiąc ubezpieczenie za dom , za golfa ,rata za ziemię ,

W maju suma wydatków w moim przypadku będzie rekordowa, 6-cyfrowa 

Z czego 90% wydatki niekonieczne 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

ganiaciecte ślimaki czy jakieś mma 🤔

Zagięty brzeszczot, wiaderka i hajda. Ewentualnie sypanie popiołem czy jakimiś ślimatoxami. U Seniora buraki pastewne obżarły nawet bo posiali na samym końcu stajania przy rowie.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

które? te nagie, czy w ubranku?

Nagie. Jakieś 12-14 lat temu opowiadali ludzie z okolic Bielska Białej, że mają tego chmarę. U nas nikt w to nie wierzył. Przeszły ze 3 lata i u nas się zaczęło.

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Błąd był że Magda już im pół kasy dała 

Panie Przemku tak się nie robi 🤦

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał: jaki pojebany miesiąc ubezpieczenie za dom , za golfa ,rata za ziemię , hmmm, ale co miesiąc winny temu?

co.rok.maj czerwiec pojebany

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nagie. Jakieś 12-14 lat temu opowiadali ludzie z okolic Bielska Białej,

u nas w ogródku to jakieś w dziwnych  zółtawych skorupkach, ale szkód nie widać. w piwnicy mam te gołe....

piszą w internetach że ślimaki to alkoholiki.. do piwa tak lezą.. takie pułapki że by trzeba...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

u nas w ogródku to jakieś w dziwnych  zółtawych skorupkach, ale szkód nie widać. w piwnicy mam te gołe....

piszą w internetach że ślimaki to alkoholiki.. do piwa tak lezą.. takie pułapki że by trzeba...

Teraz to kapusta najważniejsza, buraki są na górce, w ziemniaki może nie wlezą. W zbożu ich multum. Ale kurła tak ładnego zboża tom dawno nie miał 🙆‍♂️

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Ja o tym doskonale wiem , jednak Pani jest mądrzejsza 

no na kogoś wypaść musiało.. 🤷‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

co.rok.maj czerwiec pojebany

To podpisz polisę w innym miesiącu 😛

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

nie znasz człowieka ale to gorsza menda niż chachmęciaż 🤭🤪

Porządny chłop 

2 godziny temu, 6465 napisał:

Ludzie, pryskiwacz ciapkiem na 5 biegu z ciśnieniem 4 daje 200l/ha. Wydaje mi się mało. A jadąc na 4 daje 320l/ha. Jak to wypośrodkować żeby wychodziło 250l?

Zaworem spróbować 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale kurła tak ładnego zboża tom dawno nie miał 🙆‍♂️

Wszędzie są ładne. Nawet z niedużym nawożeniem. 

Opublikowano
51 minut temu, malaczarna napisał:

Najlepiej jak jeszcze jestem na  mieście i ja mam części kupować to już porażka totalna. 4  razy kupowałam uszczelkę pod skrzynie kiedys

to tak jak moja stara- ja robie zdjecia, i zawsze jestem pod telefonem.

33 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

no wiesz... dorośli raczej dla dzieciaków tak tam ciągną...

nie zawsze , nieraz 2 mlode pary w samochodach.ale przewaznie stadami jada z jednego powiatu po pare aut. z moje strony to sciana wschodnia jedzie 

22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

kurna... ale dziś się jakoś komary namnożyły... pełnia była , czy co?...

jakie komary-nawet jeszcze jeden mnie nie ugryzl

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo on, tak jak i ja ma w sobie coś z przysłowiowego Janusza - somsiad ma to nie mogę mieć gorszego czegoś. 

Póki co żaden nie trafił w moje cielsko. Nie zauważyłem jak na razie. Ze ślimakami walka trwa, u co poniektórych ostra walka.

ja tez walcze- jak na razie bez powodzenia..

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zaworem spróbować 

popieram... przedmówca ma rację...

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie dla mnie , ja zwykły rolnik i jadę na płaskich najtańszych 0,3 , takie zaawansowane to dobre dla was Marki , Sławki , Przemki , Jacki i tak dalej , rozwojowych z przyszłością rolników 🙂

Nawet nie wiesz jak drogie mogą być te najtańsze 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jakie komary-nawet jeszcze jeden mnie nie ugryzl

sie im nawet nie dziwię... :ph34r:

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Zdjąć koło.Odkrecic zwolnice uwaga ciężkie.Wyjdzie razem z półosią.W pochwie jest uszczelnic i to on jest winny.Spokojnie możesz pracować dalej ale trzeba to naprawić bo olej bedz się lał dalej.

Chyba że już wyleci wszystko 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v