Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wieje-moze wieczorem da sie cos prysnac..

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Racja. Szczerze mówiąc, to ja tak naprawdę jeszcze nie do końca dowierzam. Bardzo porządny i pracowity chłopak. Gospodarstwo bardzo ładne. I budynki, i maszyny, i hodowla. Narobił się w życiu jak wół od małego, bo jego ojciec też młodo zmarł. Ile to wszystko warte...eh

znam ten bol..ja wzialem na wstrzymanie. 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Co Cię skłoniło aby tam jechac? Szybciej będzie a my nie możemy tracić czasu bo czarnuchy mogą nas podejść 

Podpisiki! 

ty tego nigdy nie rozumiesz -zona 🤣, zachcialo sie jej chorwacji.....

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Cóż to za wyprawa życia??? Ja właśnie wróciłem, wyprawa zakończona sukcesem

IMG_20230522_113508_874.jpg

nie da sie na godzine umowic ??

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Też na dziś wydam nie całe 50, tylko zer więcej 🤣

Zaraz pi opryskj potem opony do auta i konstrukcję dachu opłacić.

O I taki to biznes , się udało szarpnąć grosza w ubiegłym roku to teraz wszystko trza wydać.

Nie trzeba było inwestować to byś nie wydał. A na poważnie to lepiej $ w towarze niż na koncie

Opublikowano
Agrest napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

a ja nie będę miał budynku przed żniwami raczej. 😡 Już mi majster 5 raz termin zmienia, dotrzeć nie może 😡 Wkurwienie moje sięga zenitu.

Mi się fartnęło. Super ekipa i wcisnęli mnie pomiędzy roboty. Mają blisko.

Tylko dach zamówiony w innej firmie i w uj drogo, bo jak się zgadałem to i moja ekipa by zrobiła i na pewno w lepszych pieniądzach.

Tylko wówczas termin roboty byłby listopad /grudzień a nie marzec

mój też ma blisko i jeszcze robil i ma robić u sąsiada na kurnikach i dotrzeć nie może 😡

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja umawiałem. Przez neta 

W czwartek rano przywiozl samochod dla starego. Ten juz chcial jechac rejestrowac,ale rejestracja internetowa, to ja na piatek ostatnią godzine zarezerwowalem. Pojechal w piatek,okazalo sie ze i tak numerek trzeba wziąć z automatu bo internetowo nie dziala tak jak trzeba🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Uziu92 napisał:

mój też ma blisko i jeszcze robil i ma robić u sąsiada na kurnikach i dotrzeć nie może 😡

A posadzkę chyba już wylewałeś czy coś pomyliłem?

Stawiasz mur czy konstrukcję?

Opublikowano
56 minut temu, gregor1284 napisał:

Stary ma czas to może czekać. Jak te audi możliwe po nim to wezmę 

Kupiec juz niby jest,sasiad jego siostry,ale cos go nie widac. Stoi narazie pod dachem i sie kurzy.

Opublikowano
27 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😎🔨🔨🔨🔨🔨

Ja pierdyle

2 tymbarki, 6 lody i 50 kg pszenicy nie starczyło

się przyzwyczajaj. 

z ziarka to se co najwyżej parę groszy dorobisz do jakiegoś etatu w fabryce u germanca 🤭

Opublikowano

Na pizzę...

Pioter mogą być takie? Dwie odmiany pszenżyta...

16847691184551692007917390312742.jpg

Opublikowano

Wpadam rano do jednego ukraińca a on twarz, rece i poduszka brązowe jakby kto go osrał. Już mnie na rzyganie bierze ten się przecknął spojrzał na rękę i drze pizde że to ja. Później się fujarze przypomniało że do poduchy czekoladę jadł, zjadł kostkę a z resztą na poduszcze zasnął...

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Czemu sąsiada pszenżyto wyrywasz 🙆‍♂️🤭

Uuuupsss...

Opublikowano

Lewa Belcanto, prawa Mondeo.

......sąsiad pozwolił.,:$

5 minut temu, DANDYS napisał:

to już psiezyto się wyklosilo

Oj człowieku... Lada moment i żniwa....nie śpij!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v